Varietati noi de legume pentru fermierii romani

BUCURESTI - 4 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

Ceres Union reintroduce pe piata din Romania semintele de legume din gama Bakker Brothers, Olanda. Varietatile sunt soiuri si hibrizi profesionali ce corespund perfect cerintelor actuale ale fermierilor din Romania, fie ca sunt fermieri cu suprafete protejate (sere si solarii) sau fermieri ce lucreaza in camp.
Bakker Brothers este o companie olandeza de traditie, fondata in anul 1928, care acum opereaza in Europa, Africa, Asia si SUA prin centre proprii sau parteneriate. Firma este furnizor al marilor fabrici de conserve din Europa pentru produse ca fasole pastai, fiind unul din liderii in ameliorarea acestor specii, dar lucreaza si la programe de hibridare bune pentru morcov, ardei gras, ardei iute, tomate si porumb zaharat.

Dovleacul Butler F1 - poza de catalog

Dovleacul Butler F1 - poza de catalog

 Canna F1 a facut senzatie in primul an de testare. Semintele de vinete Canna au ajuns la testare la aproximativ 40 de fermieri si i-am lasat sa le cultive in conditiile lor, fiecare aplicand tehnologia pe care o stia. Hibridul a dovedit o excelenta adaptabilitate pe toate tipurile de cultura, toti fermierii dintre cei 40 care au testat-o, cerand sa o cultive in anul urmator. Este timpurie si culoarea e perfect neagra, reusind astfel sa ofere o calitate in plus la raft.  

Bogdan Silviu Alexandru

Parteneriatul dintre Bakker Brothers si Ceres Union a inceput in 2018, prin testarea catorva varietati cerute de piata, ce nu se aflau in portofoliul celorlaltor companii de distributie seminte de legume din Romania. Lucrand foarte mult pe segmentul pepene si dovleac, compania Ceres Union a inceput sa primeasca solicitari de la clienti pentru un hibrid de pepene Charleston Gray, pretabil altoirii si care sa nu depaseasca greutatea de 12 - 13 kilograme dupa aloire - asa a aparut Barbados F1, hibridul de pepene tip Charleston Gray (sau pepenoaica) pe care deja il gasiti vara in retelele de supermarketuri din Romania - si un hibrid de dovleac placintar care sa se poata vinde imediat dupa culegere dar care sa si reziste la depozitare pana tarziu, in iarna - asa a aparut Butler F1, hibrid de dovleac placintar tip para, ce rezista pastrarii, in conditii optime, chiar si pana in luna februarie. 

Ambii hibrizi, Barbados F1 si Butler F1, sunt preferati foarte mult de fermierii nostri care livreaza catre supermarketuri, datorita uniformitatii - niciunul nu are un interval de greutate foarte mare - Barbados  F1 cantareste 9 - 12 kilograme, Butler F1 1-2 kilograme.

Ulterior, vazand succesul avut cu Butler si Barbados, Ceres Union a inceput testarea celorlate varietati de seminte de legume ale Bakker Brothers. Asa a ajuns pe piata, la vanzare, hibridul de vinete Canna F1 - produsul cel mai vandut din gama Bakker la ora actuala, dar si ardeii grasi Frey (rosu, tip urias de california) si Giselle (galben cerat) sau ardeiul iute Arwad. 

Fasolea ocupa si ea un loc important in vanzari - Tuba este varietatea de fasole urcatoare cu pastaie lata, galbena, care poate sa ofere productii mult peste varietatile concurente iar Elba este fasolea fideluta verde, pe segmentul de super-fina, care ofera o excelenta calitate pe pastaie. 

Pentru 2020 planurile celor doua companii in Romania este sa introduca noi hibrizi, perfect adaptati pietei de aici, la preturi competitive. 

"Suntem in proces de selectare a fermierilor pentru testarea mai multor hibrizi de tomate roz, ardei kapia, varza alba si conopida, morcovi si porumb zaharat si speram sa obtinem cel putin 3 hibrizi care sa corespunda pietei din Romania si pe care sa ii putem introduce la comercial in 2021. Momentan distribuim semintele catre ei si incercam sa alegem fermieri din toate zonele tarii, ce aplica tehnologii diferite, adaptabilitatea hibridului pe mai multe tehnologii de cultura fiind una dintre principalele trasaturi urmarite." spune directorul companiei Ceres Union, Bogdan Silviu Alexandru. 

Despre SemintePlante

Magazinul virtual www.seminteplante.ro s-a infiintat in februarie 2009, fiind, la acel moment, printre primele magazine virtuale din Romania ce se ocupa cu comercializarea semintelor de legume si a accesoriilor de gradinarit.

Lansat initial doar ca magazin online, cu serviciu de livrari prin firmele de curierat si Posta Romana, SemintePlante.ro detine astazi si un showroom in Bucuresti, unde clientii pot vedea produsele si pot primi sfaturi cu privire la activitatile horticole.
In portofoliul nostru de produse includem seminte profesionale de legume de cea mai buna calitate, certificate. Comertul cu seminte profesionale se realizeaza in baza autorizatiei B0025900C si a atestatului privind comercializarea semintelor de legume nr. 2145/26.04.2017. Mai multe detalii despre autorizari, puteti gasi la rubrica "Distributie de seminte" de pe site.

Colaboram cu branduri de renume, recunoscute ca principalele producatoare de seminte si material saditor pe plan international, firme ce investesc enorm in tehnologia si cercetarea semintelor, acordand o mare atentie procesarii semintei. Printre calitatile ce recomanda semintele noastre, si mai ales acesti producatori putem enumera: semanarea mult mai usoara a acestor seminte; rasarirea uniforma; protectia mai eficienta impotriva ciupercilor si daunatorilor si o productie mult mai mare.

Includem in semintele noastre, atat seminte obisnuite (soiuri) cat si hibrizi de foarte buna calitate, performeri pe toate planurile.