S-a lansat ShoeBox 2012, editia a 6-a!

BUCURESTI - 13 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, CSR

Ajunsa la cea de-a VI-a editie, Campania ShoeBox isi propune anul acesta sa aduca din nou zambete pe chipul copiilor sarmani din cat mai multe localitati din Romania. Anul acesta, cu sprijinul partenerului traditional iQuest, Campania s-a extins si la Sibiu, unde avem centru de colectare in noul sediu iQuest. Avem discutii pentru alte locatii in tara. Termenul limita de colectare a cutiilor este 15 decembrie 2012 , ora 18.00.

 Proiectul ShoeBox este unul construit pe disponibilitatea omului de a darui din putinul sau multul care-l poseda, pentru un copil sarac sau orfan, care nu se bucura asa cum o fac copiii nostri de sarbatori, ci rabda foame si frig. Nu ne propunem, deci, sa facem vreun concurs sau sa doboram recorduri de darnicie. Cred insa ca e bine in viata sa ne setam scopuri marete pentru care sa ne luptam sa le atingem 

Valentin Vesa

Ajunsa la cea de-a VI-a editie, Campania ShoeBox isi propune anul acesta sa aduca din nou zambete pe chipul copiilor sarmani din cat mai multe localitati din Romania. Anul acesta, cu sprijinul partenerului traditional iQuest, Campania s-a extins si la Sibiu, unde avem centru de colectare in noul sediu iQuest.  Avem discutii pentru alte locatii in tara. Termenul limita de colectare a cutiilor este 15 decembrie 2012, ora 18.00.

Proiectul ShoeBox este o initiativa de ajutorare a copiilor orfani, proveniti din familii dezorganizate sau prea sarace ca sa le poate face viata usoara. Initiatorii campaniei sunt sotii Vesa care au pornit de la principiul ca macar de Craciun, cand toti copiii primesc cadouri, sa li se aduca si acestor copii saraci zambetul pe fata.

In fiecare an numarul celor implicati a crescut exponential, fie  doar pentru a pregati o cutie de cadou, sau prin raspandirea mesajului la cat mai multa lume, fie cu gasirea acelor locatii unde se afla copii care au nevoie sa li se faca o bucurie.  Un partener de mare ajutor in fiecare an a fost compania iQuest si echipa de aici, care au pus la dispozitie sediile din tara (Cluj,Brasov, Bucuresti, Sibiu) pentru ca sa devina locatii de colectare a cutiilor si in fiecare an si-au dat tot interesul in a face aceasta campanie cat mai vizibila, pentru a strange cat mai multe cadouri.

Practic fiecare persoana interesata sa participe la Campania ShoeBox 2012, va lua o cutie de pantofi, va ambala cat mai frumos corpul principal si capacul cutiei, o va umple cu ce considera fiecare ca ar dori un copil sa primeasca de Craciun: dulciuri (ciocolata, biscuiti, napolitane, etc.), articole scolare (caiete de scris, creioane colorate, ghiozdan, etc.), jucarii si produse de igiena personala (perie si pasta de dinti, sapun, sampon, etc.).

“Nu puneti in cutii lucruri pe care nu v-ar place nici voua sa le primiti. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care il cunoastem cu totii: se arunca la gunoi. Fa un cadou asa cum ti-ar place sa-l primesti si tu, nu fa curatenie in casa pentru ca mai apoi sa dai ce e “de aruncat”, este rugamintea lui Valentin Vesa, initiatorul proiectului.  La predarea cutiilor, se va pune o eticheta cu sexul si varsta copilului pentru care se considera potrivit cadoul pregatit, apoi capacele vor fi sigilate pe cutii de fata cu donatorii..

Proiectul ShoeBox este unul construit pe disponibilitatea omului de a darui din putinul sau multul care-l poseda, pentru un copil sarac sau orfan, care nu se bucura asa cum o fac copiii nostri de sarbatori, ci rabda foame si frig. Nu ne propunem, deci, sa facem vreun concurs sau sa doboram recorduri de darnicie. Cred insa ca e bine in viata sa ne setam scopuri marete pentru care sa ne luptam sa le atingem”, este indemnul organizatorilor.

Pentru a afla mai multe detalii despre campanie, despre cum va puteti implica in oricare din locatiile existente (sau sa porniti o locatie noua ShoeBox) puteti vizita pagina web a campaniei www. shoebox.ro sau puteti intra pe pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/shoebox. Tot aici se pot vedea imagini si informatii despre editiile anterioare precum si actualizari legate de editia aceasta.

Taguri: 2012ShoeBoxshoebox.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/semnos-group-international/s-a-lansat-shoebox-2012-editia-a-6-a