Echivalarea studiilor preuniversitare ale copiilor români efectuate în ţări dezvoltate - proiect de Lege depus la Senat

BUCURESTI - 23 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Educatie / Cultura, Politic, Social

Copiii care au studiat în străinătate sunt puși să susţină examene de echivalare a studiilor, în scurt timp de la întoarcere, fără a primi niciun ajutor din partea sistemului de învăţământ.

Valeriu Todirascu

Valeriu Todirascu

Am depus la Senat o propunere legislativă pentru echivalarea studiilor preuniversitare, ale copiilor români, efectuate în ţări cu învăţământ dezvoltat, pentru ca România să fie considerată de către românii care muncesc în străinătate ţara mamă, mamă adevărată şi nu o mamă vitregă.

Detalii suplimentare aici: http://www.tody.ro/document/2014-01-23-Senator-Valeriu-Todirascu-Propunere-Legislativa-Legii-Educatiei-Nationale-echivalarea-studiilor-preuniversitare

Peste 2 milioane de români lucrează în prezent în străinătate. Mulți dintre aceștea pleacă la muncă împreună cu copiii, care îşi însoţesc părinţii şi învaţă în ţări străine.

România îşi doreşte ca aceşti români harnici care aduc bani în ţară din muncă cinstită să aibă locuri de muncă acasă şi să se poată reîntoarce, împreună cu copiii lor.

Când aceasta se întâmplă, însă, copiii care au studiat în străinătate nu sunt ajutaţi de şcoli să se reintegreze în cadrul învăţământului românesc şi uneori, când este vorba de studii în afara UE, sunt puşi să susţină examene de echivalare a studiilor, în scurt timp de la întoarcere, fără a primi niciun ajutor din partea sistemului de învăţământ.

Un exemplu în acest sens este cazul unei familii reîntoarse din Statele Unite unde copilul lor a studiat nouă clase în limba engleză. Elevul a fost primit, în România, în clasa a X-a dar cu condiţia ca în 60 de zile să susțină examen la Istoria României clasa a VIII-a şi Limba Română de clasa a IX-a. Rezultatul a fost previzibil, întreaga familie a ales să îşi continue viaţa în Statele Unite unde copilul fusese integrat fără dificultate şi unde nu există astfel de probleme pentru copiii şcolarizaţi în alte ţări.

Detalii suplimentare aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15850200-cum-pune-ministerul-educatiei-romanii-fuga-cosmarul-echivalarii-studiilor-pentru-licean-intors-din-sua.htm?cfnl=

 

Senator Valeriu Todiraşcu - Partidul Noua Republică

detalii activitate parlamentară: http://www.tody.ro/document/Senator-Valeriu-Todirascu-detalii-activitate-parlamentara-2012-2016

Despre Senat, cabinet senatorial Valeriu Todirascu

http://www.tody.ro/document/Senator-Valeriu-Todirascu-detalii-activitate-parlamentara-2012-2016

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senator-valeriu-todirascu/echivalarea-studiilor-preuniversitare-ale-copiilor-romani-efectuate-in-tari-dezvoltate-proiect-de-lege-depus-la-senat