NUP în dosarul şantajării senatorului Valeriu Todiraşcu de către un interlop cu dosare penale pentru cauze similare

BUCURESTI - 29 septembrie 2014

Comunicat tip General in Politic, Social, Juridic

După doi ani de ancheta, poliția nu l-a audiat niciodată pe cel care l-a șantajat pe Valeriu Todirașcu, interlopul rămânând nepedepsit, iar cel șantajat rămânând cu prejudiciul nereparat. Orice alt cetățean rămâne expus unor fapte similare ce ar putea fi comise, inclusiv de același interlop, numit Paraschivescu Florian Ionuţ (poza de mai jos). De asemenea, din lipsă de probe, s-a emis un al doilea NUP în cauza disjunsă din dosarul de șantaj privind așa-zisa cumpărare de voturi de către candidatul Valeriu Todirașcu, denigrare propagată în media printr-un clip video trucat, filmat în timp ce șantajistul amenința cu organizarea unui accident familiei Todirașcu.

Paraschivescu Florian Ionuţ

Paraschivescu Florian Ionuţ

În 7 decembrie 2012 am emis un comunicat de presă în care am relatat faptele privind acel șantaj, detalii aici: https://www.facebook.com/valeriu.todirascu/posts/402022363207443, în care menționam: „Șantajul se practică în politică nu doar pentru că există oferta, ci mai ales pentru că există cumpărătorii de astfel de servicii. Eu am ales să nu contribui la așa ceva, inclusiv cu riscul de a pierde alegerile din 2012. Miercuri, 5 decembrie 2012, dimineaţa, site-ul Econtext.ro http://archive-ro.com/page/849572/2012-12-05/http://www.econtext.ro/eveniment--2/politic/usl-castiga-zdrobitor-capitala-vezi-cine-sunt-candidatii-din-bucuresti-si-ilfov-care-vor-castiga-alegerile.html mă nominaliza printre posibilii câştigătorii ai alegerilor parlamentare în Bucureşti. În aceeaşi zi pe la prânz, Antena 3 şi RTV difuzau trucajul de trei minute obţinut din cele unsprezece minute filmate de un jurnalist. Deduc că cineva a plătit până la urmă taxa de protecţie, pentru că filmul apare cu doar câteva zile înainte de alegeri, chiar dacă întâlnirea a avut loc în prima săptămână de campanie.”

De atunci am întreprins toate demersurile legale necesare clarificării de către organele de anchetă a tuturor aspectelor privind șantajul, dar și eliminării oricăror suspiciuni privind așa-zisa tranzacționare de voturi înscenată mie de către un interlop, cu dosare penale pentru cauze similare, un cunoscut organelor de cercetare penală, în luna octombrie 2012 acesta primind un mandat de 29 de zile, pentru șantajarea rectorului Universității Bioterra, detalii aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/Rectorul-de-la-Bioterra-antajat-cu-informaii-compromitoare-1003288.html

Astfel, am încercat să mă informez despre mersul anchetei solicitând o copie a dosarului și revenind după ce prima cerere a fost pierdută de către poliție.

După ce am văzut că ancheta trenează am depus memoriu la Procurorul General și un referat la DGP București.

Constatând, ulterior, că poliția și-a declinat competența, am depus o reclamație la parchet și am contestat prima decizie a instanței (urmează judecarea), sesizând ulterior DNA privind dosarul de șantaj în cauză.

Toate aceste aspecte le prezint mai jos împreună cu detaliile juridice aferente.

După doi ani de ancheta poliția nu l-a audiat niciodată pe șantajist, interlopul rămânând nepedepsit, iar cel șantajat rămânând cu prejudiciul nereparat.

Orice alt cetățean rămâne expus în continuare unor fapte similare ce ar putea fi comise, inclusiv de același interlop, numit Paraschivescu Florian Ionuţ.

Asta e România în care trăim, pe care o iubim şi asta e mizeria de care trebuie să o salvăm.

Fiind nou în politică, nici n-am ştiut şi nici n-o să accept vreodată faptul că aceste practici sunt normale. Mai mult decât atât, nu voi considera niciodată această naivitate a mea ca fiind o slăbiciune.

DETALII JURIDICE

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a clasat în 5 februarie 2014 dosarul 772/P/2013 în care senatorul Valeriu Todiraşcu a fost cercetat alături de numitul Paraschivescu Florian Ionuţ, ziarist la publicaţia “Atac la persoană” pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, faptă prevăzută de Art. 386 alin. (1) Cod Penal, întrucât fapta nu există, detalii aici: http://www.tody.ro/document/2014-02-05-Ordonanta-respingere-ICCJ şi a hotărât să disjungă cercetarea pentru acuzaţia de şantaj prevăzută de Art. 207 Cod Penal adusă asupra numitului Paraschivescu Florian Ionuţ pentru a fi efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 6, Bucureşti,

Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 6, Bucureşti în data de 9.04.2014 a clasat dosarul de urmărire a numitului Paraschivescu Florian Ionuţ, ziarist la publicaţia “Atac la persoană” pentru infracţiunea de şantaj prevăzută de art. 207 Cod Penal, detalii aici http://www.tody.ro/document/2014-07-28-Ordonanta-respingere-plangere-Parchet-sector-6, deşi nu s-a procedat nici măcar la audierea acuzatului, detalii aici http://www.tody.ro/document/2013-11-15-memoriu-depus-in-atentia-Procurorului-General și aici http://www.tody.ro/document/2014-04-09-Referat-depus-la-DGP-Bucuresti

În aceste condiţii, considerând că cercetarea în cazul acuzaţiei de şantaj a fost insuficientă, lipsind audierea persoanei învinuite şi vizionarea întregului film înregistrat din care s-a publicat numai o mică parte, a fost depusa o adresa la DNA pentru a cerceta dacă există vreo legătură între acţiunea de şantaj la care am fost supus şi alte acţiuni de şantaj investigate de DNA în legătură cu postul TV “Antena 3”, detalii aici: http://www.tody.ro/document/2014-09-02-Todirascu-Valeriu-adresa-catre-DNA

Senator Valeriu Todirașcu

Despre Senat, cabinet senatorial Valeriu Todirascu

http://www.tody.ro/document/Senator-Valeriu-Todirascu-detalii-activitate-parlamentara-2012-2016