Proiect de Lege depus la Senat: pedepse suplimentare pentru corupţi

BUCURESTI - 12 decembrie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Politic, Social, Juridic

Există în Parlamentul României şi altfel de înițiative legislative, care încearcă să impună continuarea şi accelerarea luptei anticorupţie.

Valeriu Todirascu

Valeriu Todirascu

Deşi majoritatea parlamentară USL a votat pentru modificările Codului Penal favorabile celor care vor să deturneze în continuare banii publici în interes personal şi de partid, există, în Parlamentul României, şi altfel de înițiative legislative, care încearcă să impună continuarea şi accelerarea luptei anticorupţie.

Anterior votului de câteva zile în urmă al deputaților USL privind modificarea pedepselor pentru corupți, am depus la Senat o inițiativă legislativă în direcţia înăspririi pedepselor pentru categoriile de persoane aflate în serviciul public şi care ar trebui să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici. Inițiativa în cauză vizează modificarea Codului Penal privind:

- pedepse suplimentare și înăsprirea acestora pentru magistrați, avocați, notari, grefieri, aleși locali, parlamentari și funcționari publici corupți;

- retragerea pensiei speciale pentru magistraţii corupţi

- eliminarea posibilităţii de a beneficia de circumstanţe atenuante pentru slujbaşii statului dovediţi corupţi;

- pedepse cu executare şi nu cu suspendare pentru actele de corupţie.

Detalii suplimentare aici: http://www.tody.ro/document/2013-12-10-Senator-Valeriu-Todirascu-propunere-legislativa-modificare-Cod-Penal-inasprire-pedepse-functionari-publici-corupti

Parlamentul este una dintre instituţiile fundamentale ale Statului, puterea legislativă, şi ar trebui să garanteze funcţionarea statului de drept conform Art. 1 (3) din Constituţia României.

Acţiunile recente ale majorității parlamentare USL, care sunt menite să instituie o superimunitate a parlamentarilor şi aleşilor locali, desfiinţează practic statul de drept care înseamnă în primul rând egalitatea cetăţenilor în faţa legii, decredibilizează instituţiile statului în ochii alegătorilor şi compromit drumul democratic al societăţii româneşti.

Justiţia are un rol major educativ şi pedepsirea blândă sau sustragerea de la pedepse a demnitarilor statului dovediţi corupţi reprezentă un semnal către întreaga societate că furtul în România nu este imoral şi este permis tuturor din moment ce este tolerat la vârful societăţii.

Pentru a curma flagelul corupţiei care tinde să contamineze în totalitate Statul Român pedepsele pentru corupţie ar trebui să fie exemplare şi nimeni nu ar trebui să se poată sustrage de la executarea lor.

Senator Valeriu Todiraşcu - Partidul Noua Republică

detalii activitate parlamentară: http://www.tody.ro/document/Senator-Valeriu-Todirascu-detalii-activitate-parlamentara-2012-2016

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senator-valeriu-todirascu/proiect-de-lege-depus-la-senat-pedepse-suplimentare-pentru-corupti