Bucharest Summer University 2008 - O noua provocare pentru tinerii economisti

BUCURESTI - 23 iunie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Senatul Studentesc al Academiei de Studii Economice din Bucuresti va invita la cea de a patra editie a scolii de vara internationala Bucharest Summer University

Bucharest Summer University 2008 - O noua provocare pentru tinerii economisti

Şcoala de vară a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, organizată de Senatul Studenţesc, cu sprijinul Institutului European din România, îşi deschide porţile în acest an, pentru a 4-a oară, celor 55 de participanţi, cu o temă de actualitate: Cele 4 libertăţi fundamentale ale Uniunii Europene.
Motivaţi de succesul ediţiilor anterioare, tinerii organizatori continuă tradiţia evenimentului, în scopul formării profesionale a studenţilor din întreaga lume, prin intermediul cursurilor şi conferinţelor pe teme economice.
Ediţia din acest an se desfăşoară, conform tradiţiei, în campusul studenţesc Moxa, situat în centrul capitalei şi pune la dispoziţia participanţilor , în perioada 10-25 august 2008, două săptămâni de cursuri şi dezbateri, dar şi activităţi distractive, petreceri, seri culturale şi excursii.
O serie de personalităţi din viaţa economică şi profesori de succes au fost invitaţi în acest an pentru a susţine cursurile şi seminariile de pe parcursul evenimentului. Printre aceştia se numără: Leonard Orban, Comisar UE pentru multilingvism, Lazar Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe in Guvernul României, Stuart Croft, fondatorul Centrului de Studii în Securitate şi Diplomaţie, profesor de relaţii internaţionale în cadrul Universităţii Birmingham & Warwick din Marea Britanie, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, fost reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional precum şi Andreea Vass, consilier în cadrul Parlamentului European.
Cele 17 cursuri propuse de organizatori, în colaborare cu catedra de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul facultăţii cu acelaşi nume din Academia de Studii Economice, tratează Uniunea Europeană atât ca mecanism instituţional, cât şi ca entitate ce promovează principii şi libertăţi fundamentale pentru funcţionarea societăţii. La sfârşitul celor două săptămâni, participanţii vor susţine un examen, în urma căruia vor acumula 4 puncte ECTS, recunoscute internaţional.
Selecţia participanţilor se desfăşoară până în data de 11 iulie 2008, pe baza CV-urilor, scrisorilor de intenţie şi a eseurilor cu tema: „Rolul Europei în economia globală pentru următorii 10 ani în viziunea proprie”. Aceştia pot beneficia de burse cu acoperire totală sau parţială a costurilor şcolii, costul real al Şcolii de vară fiind acoperit din finanţări obţinute de organizatori.
Senatul Studenţesc, forul de reprezentare a studenţilor din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, asigură pentru a 4-a oară managementul şi organizarea proiectului şcolii de vară internaţională a instituţiei.

Despre Senatul Studentesc

Un proiect organizat de Senatul Studenţesc al Academiei de Studii Economice.
Project Manager - Ioan-Radu PETRARIU - ioan.petrariu@stud.ase.ro
Financial Advisor - Andrei IOANEI - andrei.ioanei@stud.ase.ro
Recruitment Officer - Maria RINEA - maria.rinea@stud.ase.ro

office@bsu.ase.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senatul-studentesc/bucharest-summer-university-2008-o-noua-provocare-pentru-tinerii-economisti