Serile Filmului în ASE continuă în Amfiteatrul I

BUCURESTI - 17 aprilie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

A doua ediţie din Serile Filmului în ASE aduce în Amfiteatrul I un documentar de excepţie, 'Marele Jaf Comunist', în regia lui Alexandru Solomon. Cei prezenţi la vizionare vor avea ocazia să poarte o discuţie deschisă cu regizorul imediat după proiecţie. Intrarea este liberă, pe bază de invitaţie ce poate fi procurată de la standurile deschise în imobilele Academiei de Studii Economice.

Serile Filmului în ASE continuă în Amfiteatrul I

“Serile Filmului în ASE “ reprezintă un proiect organizat de Senatul Studenţesc al Academiei de Studii Economice şi urmăreşte realizarea de evenimente bilunare în cadrul cărora studenţii şi profesorii universităţii sunt invitaţi să vizualizeze filme ce tratează o anumită temă socială, culturală şi economică.

Acest proiect a apărut din dorinţa de a avea activităţi culturale care să diversifice viaţa studenţilor economişti şi să reunească studenţii şi profesorii din Academia de Studii Economice într-un alt cadru decât cel educaţional (cel al cursurilor universitare), de unde poate rezulta şi crearea de noi legături prin schimburi de idei între aceştia.

Aşadar, proiectul constă în seri de vizualizare a unor filme sau documentare în Amfiteatrul I al Academiei de Studii Economice cu invitaţi speciali din echipa de producţie şi din echipa de distribuţie a filmului sau a documentarului prezentat, oferindu-li-se astfel şansa studenţilor universităţii de a discuta cu regizorul filmului, cu actorii şi cu producătorul acestuia. În acest fel, tinerii au posibilitatea de a descifra filmul prin ochii celui care l-a creat, care i-a dat viaţă, filmul putând fi mult valorificat, mai bine înţeles şi mai bine povestit.


Aceste seri sunt dedicate filmului documentar românesc, filmului artistic, filmului ce aduce în discuţie teme sociale, culturale şi economice, filmului ce provoacă dezbateri şi căutări şi devine motiv pentru meditaţie asupra societăţii contemporane.

De aceea, primul impuls a fost acela de a ne raporta la filmul românesc, atât cel documentar, cât şi cel artistic. Aşadar, nu este o coincidenţă faptul că ne-am orientat asupra unor filme de succes din România ce tratează aspecte ale perioadei post-decembriste. Considerăm că aceste filme nu reprezintă o modă aparută din senin, ci un fenomen ce îşi are locul în societatea românească actuală, pentru că acestea dezvăluie poveşti nespuse, trăiri şi atitudini ce au produs efecte şi schimbări majore în lumea de atunci şi lumea de acum. Sunt poveşti care merită să fie prezentate mai puţin ca poveştile părinţilor, ci mai mult ca realităţi ale timpului trecut.

Astfel, « Serile Filmului în ASE » debutează în data de 11 aprilie 2008 cu filmul câştigător al Premiului Palme d'Or în 2007, « 4 luni , 3 săptămâni şi 2 zile ». Serile culturale vor continua pe 18 aprilie cu documentarul « Marele Jaf Comunist », la proiecţia căruia va participa şi Alexandru Solomon. În luna mai va urma documentarul « Decreţeii » al lui Florin Iepan, iar pe 9 mai este pregătită o seară specială pentru sărbătorirea zilei Europei.Prin toate acestea, proiectul „Serile filmului în ASE” urmăreşte apropierea studenţilor de filmul românesc şi de cinematografie în ansamblu, pentru a le putea oferi o altfel de perspectivă asupra lumii în care trăim.

Despre Senatul Studentesc

Un proiect organizat de Senatul Studenţesc al Academiei de Studii Economice.
Senatul Studenţesc al Academiei de Studii Economice din Bucureşti
Casa de Cultură a Studenţilor Economişti
senatulstudentesc@gmail.com