Bar Master Competition 2008

BUCURESTI - 23 iunie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Ionut Ivanov este câştigătorul primei etape a Bar Master Competition, concurs ce a debutat miercuri seara (18 iunie a.c.) la restaurantul Champions din JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Bar Master Competition 2008

Juriul a decis că din cei 10 concurenţi înscrişi în concurs, Ionut Ivanov a acumulat cel mai mare punctaj (700,5 puncte) după cele două probe din concurs: Mixologie şi Working &Exibition Flair.
Pe locurile doi şi trei s-au clasat Adrian Caradeanu (cu 643 de puncte) şi Bogdan Costiniu (586 de puncte).

Pentru prima proba, cea de mixologie, concurenţii au avut la dispoziţie 5 minute pentru a prepara un cocktail creaţie proprie, în trei exemplare. Juriul a punctat gustul, aspectul, creativitatea şi folosirea corectă a tehnicilor şi ustensilelor de bar.

Această primă probă a fost câştigată de Adrian Cărădeanu, care a preparat un cocktail numit Jamaican Pear, o băutură răcoritoare cu aromă de pere, puţin picantă, ce poate fi consumată pe plajă, la bar sau în restaurant, după masă, având efect digestiv dat de ienibahar (piper jamaican).
Pentru prepararea Jamaican Pear, Adrian Cărădeanu a folosit următoarele ingrediente: 40 ml. Sky vodka, 10 ml. sirop de zahăr, 20 ml. juice de pere, 10 ml. fresh lime, 2 felii de pere, 2-3 boabe de ienibahar.

Cel mai bun punctaj la cea de-a doua probă, Working &Exibition Flair, a fost obţinut de Valentin Luca, juriul punctând tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenţa scenică şi impresia generală.

Câştigătorii primei etape a concursului au fost desemnaţi prin cumularea punctajelor obţinute în urma celor două probe.
Juriul Bar Master Competition a fost asigurată de trei barmani cu o solidă experienţă în acest tip de competiţii: Marius Gogoaşă, Costin Bucur şi Costin Gogoaşă. Componenţa juriului este aceeaşi ca şi anul trecut, cei trei formând o echipă bine sudată, respectată de concurenţi.

Organizarea competiţiei

Bar Master Competition este liga naţională de barmani organizată de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competiţional corect şi provocator tuturor barmanilor din România. Prima ediţie a ligii a fost organizată în 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din România.
Bar Master Competition se desfăşoară după un sistem care prevede organizarea a patru etape de calificare în Bucureşti, Constanţa (Mamaia), Timişoara şi Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concurează pentru a acumula puncte. Concurenţii cu cele mai mari punctaje totale se califică în Finala care va fi organizată în luna noiembrie, la Bucureşti.
Premiile totale puse în joc se ridică la valoarea de 10.150 de euro, fiind structurate după cum urmează:

Premii pe etape:
Locul 1 - 500 euro
Locul 2 - 300 euro
Locul 3 - 200 euro
Locul 4 - 150 euro
Locul 5 - 100 euro

Finala
Locul 1 - 2.000 euro
Locul 2 - 1.200 euro
Locul 3 - 800 euro
Locul 4 - 400 euro
Locul 5 - 250 euro
Cel mai bun 'Free style show' – 500 euro

Partenerii primei etape a Bar Master Competition au fost Disaronno, Pepsi, Prigat şi Monin. Concursul este supervizat şi jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicaţia săptămânală Şapte Seri.
Mai multe informaţii despre Bar Master Competition puteţi afla accesând www.foodandbar.ro, unde pot fi găsite toate detaliile despre această competiţie.