Bar Master Competition 2008

BUCURESTI - 28 iulie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Etapa zonei Dobrogea din circuitul Bar Master Competition va avea loc miercuri, 30 iulie, în staţiunea Mamaia.

Bar Master Competition 2008

Liga naţională de barmani Bar Master Competition, organizată de Food & Bar Magazine, a debutat anul acesta pe 18 iunie cu etapa de la Bucureşti. Din cei 10 concurenţi înscrişi în concurs, Ionuţ Ivanov a acumulat cel mai mare punctaj (700,5 puncte) după cele doua probe: Mixology şi Working &Exhibition Flair. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Adrian Cărădeanu (cu 643 de puncte) şi Bogdan Costiniu (586 de puncte).
Cea de a doua etapă din acest sezon se va desfăşura miercuri, 30 iulie, pe terasa Tan Tan din staţiunea Mamaia. Startul concursului se va da în jurul orei 19.00, iar barmanii vor avea de trecut două probe: Speed Opening şi Working & Exhibition Flair.
În prima probă, concurenţii trebuie să desfacă în cel mai scurt timp 5 sticle de Pepsi cola, fiecare participant având la dispoziţie două încercări.
Pentru cea de a doua probă, barmanii trebuie să pregătească 2 băuturi în 5 minute. Prima băutură este impusă – „flavoured caipiroska” – care trebuie preparată folosind doar tehnici de Working Flair. A doua băutură, care poate fi aleasă dintr-o listă de cinci întocmită de juriu, trebuie preparată prin tehnica Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenţa scenică şi impresia generală. Barmanii vor pierde puncte dacă vor avea stropiri, turnări incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsă sau chiar mişcări cu sticle goale.
Jurizarea Bar Master Competition este asigurată de trei barmani cu o solidă experienţă în acest tip de competiţii: Marius Gogoaşă, Costin Bucur şi Costin Gogoaşă. Componenţa juriului este aceeaşi ca şi anul trecut, cei trei formând o echipă bine sudată, respectată de concurenţi.

Organizarea competiţiei
Bar Master Competition este liga naţională de barmani organizată de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competiţional corect şi provocator tuturor barmanilor din România. Prima ediţie a ligii a fost organizată în 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din România.
Bar Master Competition se desfăşoară după un sistem care prevede organizarea a patru etape de calificare în Bucureşti, Constanţa (Mamaia), Timişoara şi Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concurează pentru a acumula puncte. Concurenţii cu cele mai mari punctaje totale se califică în Finala care va fi organizată în luna noiembrie, la Bucureşti.
Premiile totale puse în joc se ridică la valoarea de 10.150 de euro, fiind structurate după cum urmează:

Etape ( x 4)
Locul 1 - 500 euro
Locul 2 - 300 euro
Locul 3 - 200 euro
Locul 4 - 150 euro
Locul 5 - 100 euro

Finala
Locul 1 - 2.000 euro
Locul 2 - 1.200 euro
Locul 3 - 800 euro
Locul 4 - 400 euro
Locul 5 - 250 euro
Cel mai bun 'Free style show' – 500 euro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-interactive/bar-master-competition-20083