Bar Master Competition 2008

BUCURESTI - 28 august 2008

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Etapa zonei Banat din circuitul Bar Master Competition va avea loc miercuri, 3 septembrie, în Iulius Mall din Timişoara. Startul concursului se va da în jurul orei 17.00, iar barmanii vor avea de trecut două probe: Speed Pouring şi Working & Exhibition Flair.

Bar Master Competition 2008

În prima probă, concurenţii trebuie să toarne băuturi în 8 'boston glasses' şi 2 în 'tin glasses', în mod cât mai rapid şi corect. Juriul va puncta eficienţa şi acurateţea turnărilor care trebuie făcute contra-cronometru.

Pentru cea de a doua probă, barmanii trebuie să pregătească 2 băuturi în 5 minute. Prima băutură – „flavoured caipirinha” – trebuie preparată folosind doar tehnici de Working Flair. A doua băutură – „cuba libre” – trebuie preparată prin tehnica Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenţa scenică şi impresia generală. Barmanii vor pierde puncte dacă vor avea stropiri, turnări incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsă sau chiar mişcări cu sticle goale.

Jurizarea Bar Master Competition este asigurată de trei barmani cu o solidă experienţă în acest tip de competiţii: Marius Gogoaşă, Costin Bucur şi Costin Gogoaşă. Componenţa juriului este aceeaşi ca şi anul trecut, cei trei formând o echipă bine sudată, respectată de concurenţi.
Ediţia din acest an a Bar Master Competition a debutat în luna iunie, în Bucureşti, iar cea de a doua etapă a avut loc în luna iulie, în staţiunea Mamaia. Până în prezent, în competiţie au concurat un număr de 18 barmani din toată ţara. Clasamentul este condus de Ionuţ Ivanov, urmat de Bogdan Costiniu şi Adrian Cărădeanu.

Partenerii etapei a treia a Bar Master Competition sunt De Kuyper, Drambuie, Pitu, Rimerschmid, Pepsi, Prigat şi Iulius Mall Timişoara. Concursul este supervizat şi jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicaţia săptămânală Şapte Seri.

Organizarea competiţiei
Bar Master Competition este liga naţională de barmani organizată de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competiţional corect şi provocator tuturor barmanilor din România. Prima ediţie a ligii a fost organizată în 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din România.

Bar Master Competition se desfăşoară după un sistem care prevede organizarea a patru etape de calificare în Bucureşti, Constanţa (Mamaia), Timişoara şi Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concurează pentru a acumula puncte. Concurenţii cu cele mai mari punctaje totale se califică în Finala care va fi organizată în luna noiembrie, la Bucureşti.

Premiile totale puse în joc se ridică la valoarea de 10.150 de euro, fiind structurate după cum urmează:

Etape ( x 4)
Locul 1 - 500 euro
Locul 2 - 300 euro
Locul 3 - 200 euro
Locul 4 - 150 euro
Locul 5 - 100 euro

Finala
Locul 1 - 2.000 euro
Locul 2 - 1.200 euro
Locul 3 - 800 euro
Locul 4 - 400 euro
Locul 5 - 250 euro
Cel mai bun 'Free style show' – 500 euro

Mai multe informaţii despre Bar Master Competition puteţi afla accesând www.foodandbar.ro, unde pot fi găsite toate detaliile despre această competiţie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-interactive/bar-master-competition-20084