Richard Scase a fost gazda primului Forum Business Debate – The Fight for Competitive Advantage

BUCURESTI - 18 aprilie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

BUCURESTI – 17 Aprilie 2008, publicatia TheInvestor impreuna cu Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice - ARRP, au organizat evenimentul The Fight for Competitive Advantage, primul Business Debate Forum din Romania.

Gazda Forumului a fost profesorul Richard Scase, unul dintre cei mai buni strategi de business ai secolului 21, castigatorul premiului European Business Speaker of the Year in 2005 si unul dintre Top 10 Cei mai Influenti Oameni din Marea Britanie in managementul resurselor umane.

Impreuna cu apreciati oameni de afaceri din Romania, el a dezbatut in fata celor peste 150 de participanti, subiecte precum: Global Remix, impactul tendintelor mondiale asupra economiei romanesti; Previziuni Financiare Strategice, modelarea afacerii pentru valorificarea avantajelor competitive; Leadership Inspirational, dezvoltarea leadership-ului in organizatii cu inalte performante profesionale si Creativitate Organizationala, dezvoltarea competentelor cheie intr-o economie bazata pe cunoastere.

I-ati putut vedea la forum, pe unii dintre cei mai buni specialisti in dezvoltarea afacerilor. Alaturi de Scase in debate, au fost Bogdan Baltazar (Consultant financiar, fost presedinte al BRD), Florian Libocor (Economist sef BRD), Liviu Voinea (Director executiv Grupul de Economie Aplicata), Eric Kish (vicepresedinte Marketing & Retail Rompetrol Grup), Marius Ghenea (om de afaceri de succes), Silviu Hotaran (Director General Microsoft Romania), Alexandru Manaila (Consultant), Dan Petrovici (Lector marketing la Universitatea din Kent), Prof. Dr. Dumitru Bortun (Presedinte ARRP).

Competitive Advantage si Business Debate, sunt doua concepte actuale care sintetizeaza, in acest moment, valorile mediului corporate contemporan.
Indicator de performanta al companiilor, “avantajul competitiv” este cheia viabilitatii si a sanselor de progres ale unei companii. El poate deveni „avantaj competitiv sustenabil” atunci cand - si daca! - profitabilitatea peste medie se mentine timp de mai multi ani.
Un obiectiv cu atat mai greu de atins cu cat economia se afla la ora globalizarii, iar competitia vine din toate directiile si impune decizii rapide, inspirate, viziune strategica si creativitate organizationala.
De la nivelul micro, al companiilor, la cel macro, al economiei nationale, raspunsurile dau tabloul sanselor de succes ale Romaniei in secolul XXI.
Subiectul, atat de complex, permite infinite interpretari, si poate fi analizat cel mai bine intr-o confruntare deschisa, argumentata, de idei si de personalitati, intr-un Business Debate.

Ca promotor al ambelor concepte, publicatia TheInvestor la invitat astazi la Bucuresti, pe Richard Scase, profesorul britanic despre care, celebrul Tom Peters, spunea: „Am devenit imediat un admirator al modului de a procesa informatiile al lui Scase si a modului extrem de realist in care ofera sugestii extrem incitante si originale in fata unei audiente foarte exigente”.

In interviul acordat in exclusivitate publicatiei TheInvestor, Richard Scase spunea despre sine ca se bucura de un dublu avantaj – nu doar „preda”, ci si „face” afaceri. Este o pasiune pe care i-a insuflat-o tatal sau, in copilarie, cind adesea vorbeau despre perspectivele micii lor afaceri de familie. Astazi, Scase s-a mutat la „masa” greilor din business, fermecind audiente din lumea intreaga cu mecanismele sale de gindire si pasiunea pentru analiza. „O expunere inspirata, incredibil de energica”, „o perspectiva foarte diferita”, „ne-a intrecut asteptarile”, „pasionant”, „impresionant”, „un extraordinar speaker pe care l-am vazut pana acum” – sunt cuvinte pe care le rostesc adesea participantii la prelegerile sale.