Rompetrol Group gestioneaza managementul recrutarii la nivel international cu SincronHR

BUCURESTI - 10 septembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Compania Rompetrol Group gestioneaza managementul proceselor de recrutare la nivel international cu aplicatia „Sincron – software de recrutare”, dezvoltata de SincronHR. Sincron va asigura eficientizarea si suportul proceselor de recrutare pentru cele 40 de companii ale grupului, din 14 tari. SincronHR este lider de piata romaneasca de aplicatii dedicate managementului proceselor de recrutare.

De-a lungul procesului riguros de evaluare, Sincron a dovedit ca indeplineste standardele Rompetrol in ceea ce priveste functiunile de centralizare, consistenta si relevanta pentru gestionarea bazei de date de candidati si proiecte de recrutare. Solutia oferita de Sincron a fost particularizata pentru structura, cultura organizationala si specificul intern al proceselor de recrutare ale Rompetrol.

“Aplicatia Sincron – software de recrutare este pentru Grupul Rompetrol instrumentul potrivit la momentul potrivit, iar SincronHR este un partener asa cum orice corporatie isi doreste. Prin implementarea Sincron, managementul procesului de recrutare-selectie in Grupul Rompetrol (40 de companii, 14 tari, 9 Unit-uri corporative) castiga semnificativ la nivel de eficienta, cursivitate si coerenta, iar abordarea profesionista, flexibila, deschisa, riguroasa si proactiva a SincronHR creaza toate premisele unui nou succes romanesc”, Diana Novac, Resource Manager Rompetrol Group.

Sincron a inlocuit printr-o platforma unica diversele aplicatii folosite anterior de Rompetrol pentru gestionarea procesului de recrutare, ce nu corespundeau cerintelor si necesitatilor actuale si de viitor ale grupului. Sincron ofera o monitorizare centralizata a proiectelor de recrutare-selectie a candidatilor la nivelul intregului grup si un sistem de raportare unitar, coerent si updatabil.

Implementarea Sincron ofera grupului Rompetrol avantajele utilizarii portalului web al companiei integrat cu aplicatia de recrutare, candidatii putand aplica si fiind preluati in sistem direct de pe site. In plus, aplicatia ofera candidatilor posibilitatea administrarii propriilor conturi in aplicatie, vizualizand permanent joburile la care au aplicat sau avand posibilitatea sa isi actualizeze cv-ul.

De asemenea, Rompetrol beneficiaza de posibilitatea accesarii unui set de indicatori critici pentru analiza calitativa si cantitativa a procesului de recrutare. Pe baza acestor analize, Rompetrol evalueaza permanent si intervine in definirea si reconfigurarea proceselor de recrutare in vederea unei permanente optimizari si pentru transformarea departamentului de HR, dintr-un centru de cost intr-un centru de profit.

In cadrul implementarii la Rompetrol, Sincron asigura si managementul proceselor de recrutare interna la nivelul grupului, in linie cu tendintele actuale de dezvoltare organizationala ce se concentreaza pe recrutarea-selectia de personal din interiorul propriei organizatii, cu evidente beneficii. Sistemul asigura premisele transparentei si egalitatea de sansa pentru ca angajatii din diversele bussines unit-uri ale grupului sa poate accede la alte pozitii din grup sau pt manageri sa poate recruta cu usurinta din interiorul grupului.

„Rompetrol este una dintre cele mai mari companii romanesti la nivel regional, cu o strategie si ritm de dezvoltare agresive la nivel international. Este esential ca acest organism in permanenta crestere sa beneficieze de o infuzie rapida, constanta, de capital uman de calitate, printr-o dinamica permanenta a recrutarii. Ne bucuram sa oferim grupului Rompetrol cel mai bun instrument pentru sustinerea acestei dezvoltari si managementul inteligent al proceselor de recrutare prezente si viitoare”, a declarat Mihai Tataru, Managing Director la SincronHR.

Despre Sincron – software de recrutare

Sincron - software de recrutare, este una dintre cele mai avansate solutii de management al procesului de recrutare disponibile pe piata romaneasca. Sincron – software de recrutare este un produs dezvoltat de compania SincronHR. SincronHR este o companie membra a Senior Group (www.seniorgroup.ro)

Sincron raspunde nevoilor specifice proceselor de recrutare, atat in ceea ce priveste activitatea companiilor, care recruteaza in nume personal, cat si in cazul agentiilor specializate, ce recruteaza pentru clienti diversi. In cazul companiilor, Sincron ofera posibilitati extinse de gestionare a cv-urilor colectate inhouse, dar si integrarea activitatii agentiilor de recrutare cu care compania colaboreaza. Aplicatia integreaza uniform, in baze de date separate, pe nivele de acces si de securitate, toti furnizorii de servicii de recrutare folosite de companie, asigurand un control unitar si o viziune de ansamblu asupra intregului proces de recrutare.

In cazul agentiilor de recrutare, Sincron raspunde necesitatilor de prelucrare a unor volume mari de candidati, rezultati din gestionarea simultana a unui numar mare de proiecte pentru clienti diversi. De asemenea, Sincron ofera instrumente de organizare eficienta a activitatii interne si a aspectelor administrative ale procesului de recrutare, prin posibilitatea programarii de intalniri si interviuri intr-un calendar comun. Datorita flexibilitatii extinse a aplicatiei, Sincron da posibilitatea prezentarii de short list-uri cu candidatii selectati pentru a fi prezentati clientului, precum si facilitati de raportare in formate diverse. Comunicarea cu candidatii din baza de date se face prin intermediul e-mailului si SMS-urilor, crescand astfel radical viteza de reactie in finalizarea unui proces de recrutare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-interactive/rompetrol-group-gestioneaza-managementul-recrutarii-la-nivel-international-cu-sincronhr