Liderul distributiei de bere si bauturi racoritoare din Bistrita a ales ERP, SFA si BI de la Senior Software

BUCURESTI - 11 iulie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Finante / Contabilitate, IT&C, Tehnologie, Internet

Live site

Roxana SRL a implementat sistemele ERP, SFA si Business Intelligence de la Senior Software. Cresterea volumului activitatii i-a determinat pe managerii companiei sa aleaga o solutie integrata pentru optimizarea canalelor de distributie si care sa sustina in mod sanatos dezvoltarea afacerii.

Roxana SRL este liderul distributiei de bere si bauturi racoritoare din Bistrita, cu 2 puncte de lucru si aproximativ 50 de angajati. Compania are trei divizii de vanzare, prin care distribuie produsele aferente marcilor Ursus, Pepsi si Tuborg. Pentru a gestiona mai eficient activitatea, managerii au ales sa implementeze o solutie integrata, formata din sistemul de gestiune a afacerii SeniorERP, solutia pentru managementul activitatii echipelor de pe teren SeniorSFA si sistemul de raportare SeniorVisualBI.

"Odata cu cresterea volumului activitatii, a cifrei de afaceri, a crescut implicit si numarul de documente procesate. Am ajuns astfel intr-un punct in care aveam nevoie de o solutie completa de gestionare a afacerii pentru ca vechiul nostru soft nu mai facea fata situatiei. In acest context, am ales sa implementam sistemele ERP, Business Intelligence si SFA oferite de Senior Software, ca sa ne putem sustine cresterea in cele mai bune conditii.
Chiar daca suntem inca la inceput in ceea ce priveste lucrul cu aplicatia ERP, preconizam in viitorul apropiat o nevoie mai mica de personal pentru facturare, ceea ce ne va ajuta sa reducem din costuri. ", a declarat domnul Vali Canpeanu, Director de Vanzari Roxana SRL.

Prin alegerea solutiilor integrate ERP, SFA si Business Intelligence, Roxana SRL obtine acces la instrumente specializate, care raspund nevoilor particulare de gestiune si analiza din distributia de racoritoare si bauturi alcoolice. Un exemplu in acest sens sunt politicile comerciale flexibile din SeniorERP. Cu ajutorul acestora, procesul de vanzare a peste 2000 de produse catre categorii diferite de clienti - hypermarketuri, Horeca, benzinarii si altele - devine mai eficient datorita preturilor calculate in mod automat, direct pe documentele de vanzare, in functie de discounturile si termenele de plata stabilite de management la nivel de client.

"In momentul acesta lucram bine cu sistemele de la Senior Software si suntem multumiti, mai ales ca putem sa gestionam activitatea ambelor filiale Roxana SRL in mod unitar si avem acces in timp real la informatii. Toate comenzile de pe teren ajung in aceeasi baza de date, iar astfel le putem procesa mult mai rapid. In ceea ce priveste solutia SFA, avantajul principal a fost reprezentat de costurile reduse ale infrastructurii, specifice platformei Android.", a mai spus domnul Vali Canpeanu.

Toate comenzile de la clienti sunt preluate de catre agentii Roxana SRL in sistemul SFA, instalat pe tablete Android, iar ulterior sunt trimise catre ERP prin sincronizare. In acest mod, indiferent unde se afla pe teren, agentii de vanzari pot trimite imediat comanda catre una dintre locatiile companiei pentru a fi procesata in cel mai scurt timp.

Un alt beneficiu oferit de sistemul ERP a fost posibilitatea de organizare a activitatii de livrare. Prin intermediul modulului “Parc auto” disponibil in ERP sunt planificate rutele, incarcate in mod optim masinile si generate documentele de livrare.

"De sistemul BI suntem mai mult decat multumiti, pentru ca ne ofera informatii pe care inainte nu le-am fi putut accesa atat de usor. Putem sa analizam in detaliu vanzarile si profitabilitatea pe fiecare grupa de produse in parte sau pe producator, iar rapoartele cu ofertele trimise la clienti, de exemplu, le obtinem din doar 2 click-uri.", a adaugat domnul Vali Canpeanu.

SeniorVisualBI este sistemul de raportare dezvoltat pe platforma Tableau Software, numarul unu mondial in vizualizarea datelor. Cu ajutorul analizelor interactive oferite de solutia Business Intelligence managerii Roxana SRL urmaresc vanzarile, achizitiile, repartizarea cheltuielilor pe locatii, masini sau agenti etc. De asemenea, sistemul BI a eficientizat si comunicarea cu furnizorii, prin faptul ca ii ajuta sa obtina mai rapid rapoartele solicitate de acestia.

Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure - solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software - lider mondial in vizualizarea datelor

Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro si www.seniorsoftware.ro

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: SeniorERP, SeniorVisualBI si SeniorCRM.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software-agency/liderul-distributiei-de-bere-si-bauturi-racoritoare-din-bistrita-a-ales-erp-sfa-si-bi-de-la-senior-software