Producatorul branzeturilor Torockoi si-a optimizat activitatea cu solutiile Senior Software si se pregateste sa intre pe noi piete din Europa

Coltesti - 14 mai 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, Tehnologie, HoReCa, Logistica/Transport

Live site

Compania De Coltesti si-a eficientizat operatiunile din fabrica cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie si planuieste sa acceseze noi piete internationale. Producatorul lactatelor din depresiunea Trascaului a investit de-a lungul anilor in programe moderne pentru managementul integrat al afacerii, de la Senior Software, reducand costurile si imbunatatind semnificativ performantele de business prin automatizarea fluxurilor de lucru.

Producatorul branzeturilor Torockoi si-a optimizat activitatea cu solutiile Senior Software

Producatorul branzeturilor Torockoi si-a optimizat activitatea cu solutiile Senior Software

 Aceste solutii digitale te pregatesc pentru viitor, adica iti spun exact ce ai de facut astazi, ca maine sa faci profit. Planul nostru este sa devenim tot mai buni in ceea ce facem si vrem ca branza Torockoi sa ajunga sa fie recunoscuta pentru calitatea sa, nu doar pe plan national, ci si international” 

Marius Chiorean, Director Vanzari - De Coltesti

Compania De Coltesti si-a eficientizat operatiunile din fabrica cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie si planuieste sa acceseze noi piete internationale. Producatorul lactatelor din depresiunea Trascaului a investit de-a lungul anilor in programe moderne pentru managementul integrat al afacerii, de la Senior Software, reducand costurile si imbunatatind semnificativ performantele de business prin automatizarea fluxurilor de lucru. 

Producatorul branzeturilor Torockoi – De Coltesti, urmareste si controleaza optim procesul de productie, de la lansarea comenzii pana la obtinerea produsului finit, cu sistemul MES de la Senior Software. Solutia folosita de producator, vine in completarea celorlalte sisteme implementate in companie: ERP – soft gestionare resurse, BI – soft raportare & analiza si SFA – soft automatizare forta de vanzare. Datorita suitei de programe informatice perfect integrate, conducerea De Coltesti a fluidizat fluxul de date din companie, a conectat procesele de business si are in plan sa isi extinda afacerea pe noi piete din Europa.

Cu ajutorul sistemului MES, de la Senior Software, producatorul a reusit sa inregistreze economii majore de timp, precum reducerea cu 40% a timpului dedicat pregatirii comenzilor, sa elimine hartia si sa scada semnificativ costurile de business. Echipa De Coltesti monitorizeaza si analizeaza in timp real tot ceea ce se intampla in fabrica si poate reactiona imediat acolo unde situatia o cere.

”Initial, agentul din teren mergea la client, prelua comanda in SFA si o transmitea catre ERP, iar de acolo totul se facea oarecum manual, printr-un proces destul de anevoios si care implica foarte multa atentie, riscul de eroare fiind ridicat. Insa, in momentul in care am implementat aceasta solutie MES, lucrurile s-au simplificat enorm. Tot ceea ce operam in ERP, se vede in MES si invers. Mai departe, prin integrarea dintre ERP si SFA, am obtinut un flux mult mai bun de transmitere a datelor din teren catre fabrica, si ulterior catre depozit, apoi spre zona de pregatire si livrare produse. Iar cu BI, toate datele de interes sunt adunate si puse la dispozitia noastra in timp real, pentru a ne oferi o vedere de ansamblu clara si a putea lua anumite decizii.

Procesul de vanzare, de pregatire si trimitere a produselor catre client, implica acum niste timpi considerabil mai mici. Am economisit cam 3 ore pe zi, iar riscul de a exista erori privind cantitatea sau lotul a fost eliminat. Este foarte usor sa urmaresti procesul de productie si sa mentii calitatea produselor cu solutia MES. Lucrurile se intampla mai rapid, poti actiona aproape instant si oamenii respecta cadrul definit, pentru ca nu se pot abate. Interconectarea dintre sisteme ne permite sa avem o transparenta completa asupra productiei. Oamenii sunt mult mai conectati la ceea ce facem si toata lumea stie exact ce are de facut”, a spus Marius Chiorean, Director Vanzari - De Coltesti.

Sustinut de solutii software moderne, producatorul, a carui cifra de afaceri se ridica la circa 5 milioane de euro, proceseaza zilnic 15.000 de litri de lapte si deserveste peste 700 de parteneri. Produsele, realizate dupa retete elvetiene, sunt livrate pe teritoriul Romaniei cu flota proprie atat catre magazinele din comertul traditional si marile lanturi de magazine, cat si catre partenerii din zona HoReCa. O parte din produsele Torockoi, cum sunt branzeturile maturate, ajung si in tari precum Belgia si Ungaria, producatorul avand in plan ca odata cu extinderea capacitatii de stocare sa acceseze noi segmente din piata internationala.

”Aceste solutii digitale te pregatesc pentru viitor, adica iti spun exact ce ai de facut astazi, ca maine sa faci profit. Planul nostru este sa devenim tot mai buni in ceea ce facem si vrem ca branza Torockoi sa ajunga sa fie recunoscuta pentru calitatea sa, nu doar pe plan national, ci si international”, a completat Marius Chiorean.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software-agency/producatorul-branzeturilor-torockoi-si-a-optimizat-activitatea-cu-solutiile-senior-software-si-se-pregateste-sa-intre-pe-noi-piete-din-europa