Uniprest Instal a redus cu 50% timpul de bugetare și raportare, cu soluția CPM de la Senior Software

BUCURESTI - 24 martie 2022

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Finante / Contabilitate, IT&C, Logistica/Transport

Live site

Uniprest Instal, distribuitor de produse HVAC, generează rapid rapoarte detaliate pe diferite zone de business și gestionează ușor bugetele de venituri și cheltuieli, cu soluția CPM de la Senior Software. Timpul dedicat acestor procese s-a redus la jumătate de când compania a înlocuit fișierele Excel cu softul pentru managementul performanței. Cu noua soluție, echipa Uniprest a obținut o imagine clară asupra întregii afaceri și asupra direcțiilor de acțiune care se impun.

Implementarea softului pentru managementul performantei, de la Senior Software

Rapiditatea cu care vedem KPI-urile și analizele pe care le putem face sunt cele mai mari beneficii obținute în urma implementării soluției CPM. Timpul dedicat proceselor de bugetare și raportare s-a redus la jumătate de când utilizăm sistemul oferit de Senior Software.

Attila Fazakas, Managing Director – Uniprest Instal.

Compania Uniprest Instal din Mureș, controlată de grupul olandez Rensa, își desfășoară activitatea într-un mod mult mai eficient și urmărește atent bugetul pe fiecare centru de profit cu soluția CPM de la Senior Software. Distribuitorul de instalații și echipamente de încălzire a redus cu 50% timpul dedicat proceselor de bugetare și raportare de când a înlocuit fișierele Excel cu noul sistem de management al performanței.

În prezent, echipa Uniprest reușește să urmărească și să analizeze rapid indicatorii de performanță, să realizeze și să valideze bugetul de venituri și cheltuieli fără să implice prea multe resurse și, nu în ultimul rând, să traseze într-un timp mai scurt un plan de afaceri mai eficient. Pe lângă economiile majore de timp și alte resurse, distribuitorul beneficiază de o mai bună vizibilitate și control sporit asupra întregii afaceri, identificând ușor noi oportunități de creștere a vânzărilor.

Cu CPM lucrăm într-un mod mult mai profesionist și e mult mai ușor de urmărit bugetul. Prin rapoartele din sistem putem vedea mult mai detaliat situația noastră, la zi. Urmărim rapoartele de stoc, situația pe puncte de lucru și centre de profit, relațiile cu furnizorii și clienții, putem să descoperim noi oportunități și să ne dezvoltăm relațiile cu aceștia. Practic, în prezent, prin prelucrarea rapidă de date corecte, putem să vedem situația detaliată în timp real, nu peste un an de zile”, a declarat Attila Fazakas, Managing Director – Uniprest Instal.

Datorită sistemului CPM / EPM, echipa Uniprest poate identifica ușor clienții la care există un potențial mai mare de vânzare, aceste informații fiind utile în trasarea direcțiilor de acțiune. Pe lângă urmărirea încasărilor pe filiale și clienți, a vânzărilor pe grupe și subgrupe de produse, distribuitorul analizează indicatorii de performanță din relația cu furnizorii.

Reprezentanții Uniprest pot genera dashboarduri interactive ce includ KPI-uri pentru a sumariza performanța afacerii, iar datorită sistemului de broadcasting din CPM aceste informații sunt transmise automat către agenți și managerii de vânzări zonale (datele putând fi transmise inclusiv către utilizatori externi). În plus, personalul Uniprest are acces de la distanță la funcționalități din aplicație, asigurându-se astfel flexibilitatea necesară pentru activitatea remote.

Vizibilitate și control asupra costurilor și veniturilor, cu soluția CPM

Un alt aspect important realizat cu ajutorul soluției CPM este urmărirea impactului majorării prețurilor asupra planurilor de business și asupra cifrei de afaceri.

În perioada aceasta de măriri de prețuri putem urmări, printr-un raport, în ce proporție se realizează un plan de afaceri sub influența unor creșteri la prețurile produselor pe care le primim de la furnizorii noștri, deci vedem exact care este impactul majorărilor de preț asupra cifrei noastre de afaceri. Prin urmare, putem avea o imagine clară asupra raportului dintre costuri și venituri, informații pe care le putem folosi în a contura o strategie pe termen lung din care să rezulte un raport convenabil între cost și venit și menținerea clientelei”, a completat Attila Fazakas.

Rezultatele înregistrate de echipa Uniprest în urma implementării soluției CPM de la Senior Software sunt prezentate detaliat în cadrul unui studiu de caz ce analizează situația din companie înainte și după utilizarea sistemului pentru managementul performanței.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software-agency/uniprest-instal-a-redus-cu-50-timpul-de-bugetare-si-raportare-cu-solutia-cpm-de-la-senior-software