Vitacom Electronics gestioneaza peste 50 000 de produse cu SeniorERP

BUCURESTI - 7 decembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Retail

Vitacom Electronics, cel mai mare distribuitor de materiale si componente electronice, produse si accesorii IT&C (informatie, technologie si comunicare) si A/V (audio, video) a implementat solutia integrata de management al resurselor intreprinderii furnizate de Senior Software: SeniorERP. Acest demers are ca obiectiv mentinerea pozitiei de lider pe piata de profil, printr-o mai buna intelegere a nevoilor clientilor si optimizarea proceselor interne.

Vitacom Electronics comercializeaza o gama variata de produse care cuprinde peste 50 000 de repere, este distribuitorul oficial al unor marci de renume mondial si se adreseaza atat clientilor persoane fizice cat si companiilor, fiind astfel recunoscuta in piata pentru brandurile proprii, promptitudinea livrarii si disponibilitatea produselor. Unul dintre aspectele cele mai importante este acela ca ofera servicii de calitate clientilor si partenerilor sai, acordand prioritate consolidarii relatiei cu acestia. Vitacom acopera intreg teritoriul tarii printr-un sistem de distributie bine pus la punct: forta de vanzare si distributie mobila, magazine online, retea de magazine proprii in cele mai mare orase ale tarii si un call-center pentru vanzarile de tip B2B (Business to Business). Call-center-ul acopera inclusiv activitatile de service si asistenta oferite de Vitacom clientilor sai.

Solutia potrivita pentru dinamizarea proceselor de achizitie, depozitare, livrare si service impusa de existenta unui numar mare de produse s-a dovedit a fi pachetul de sisteme de management a resurselor intreprinderii oferit de Senior Software.  Obiectivul avut in vedere la implementarea sistemului ERP a fost acela de a construi suportul informational necesar in luarea deciziilor, identificarea oportunitatilor de pe piata, dar si a riscurilor aparute. Un alt aspect la fel de important l-a reprezentat necesitatea cresterii vitezei de lucru precum si a sporirii controlului resurselor si a valorii furnizate catre clienti.

„Am decis implementarea unui sistem ERP pentru a crea premisele necesare cresterii companiei; adoptarea unui astfel de sistem bazat pe o tehnologie moderna ne-a oferit acces la “bunele practici” incorporate in soft. Principalele obiective pe care le-am urmarit prin implementarea sistemului sunt cresterea nivelului de incredere al clientilor, un grad mai mare de satisfactie al acestora, astfel crescand veniturile companiei  dar si eficienta angajatilor si simplificarea proceselor interne, scurtarea timpilor pe activitati si eliminarea elementelor neproductive, astfel reducand costurile.” Domnul Edgar Zoltan, Manager Asigurarea Calitatii in cadrul companiei Vitacom.

In urma implementarii sistemului integrat SeniorERP, Vitacom Electronics a obtinut un control mai bun asupra proceselor de business din companie, scaderea timpului dedicat activitatilor administrative si cresterea productivitatii.

Add-on-ul EDI (Electronic Data Interchange) integrat in SeniorERP a oferit companiei Vitacom o modalitate mai simpla si mai putin costisitoare de transfer al documentelor catre IKA (International Key Accounts), de exemplu, Carrefour. Tehnologia folosita a dus la imbunatatirea comunicarii cu marile lanturi comerciale si adaptarea la conditiile impuse de acestia. Totodata, au fost eliminate erorile umane, iar transmiterea de informatii se face mult mai rapid.

In vederea cresterii acuratetii comenzilor plasate prin intermediul portalului online, acestea sunt exportate direct in SeniorERP. Stocul se rezerva automat, iar prin doar cateva click-uri comenzile sunt exportate catre sistemul WMS (Warehouse Management System). Interfatarea cu sistemul de gestionare a depozitului utilizat de Vitacom a oferit posibilitatea de vizualizare in timp real a tuturor activitatilor desfasurate in depozit precum si transferul automat al documentelor intre WMS si SeniorERP. Aceasta integrare a dus la scaderea timpului de livrare, cresterea productivitatii angajatilor si posibilitatea de dimensionare optima a stocurilor.

Compania beneficiaza astfel de instrumente de ultima generatie ce ii permite sa vina mai bine in intampinarea nevoilor clientilor si partenerilor prin functionalitatile avansate de urmarire a fluxului de vanzari si a relatiilor cu clientii/partenerii.

Relatia Senior Software – Vitacom Electronics are ca fundament increderea reciproca si misiunea bazata pe aceleasi valori - aceea de a fi lider in domeniul de activitate prin valoarea impartasita consumatorilor si prin forta de a inova. „In Senior Software am gasit un partener serios, orientat catre inovatie, care vine in sprijinul partenerilor cu solutii la problemele intampinate.” Domnul Edgar Zoltan, Manager Asigurarea Calitatii in cadrul companiei Vitacom.

Pentru detalii, accesatiwww.SeniorERP.ro

Despre SeniorERP

SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:

- Primul ERP din Romania disponibil SaaS

- Primul ERP din Romania disponibil in Azure - solutia cloud de la Microsoft

- Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare

- Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 - care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor

 - Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software - lider mondial in domeniu

Despre Senior Software

Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM Enterprise. Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows  Server, Web Services si .NET Framework. Senior Software este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii a avut ca scop principal definirea unor procese si obiective masurabile si garantarea replicarii calitatii la standarde inalte in orice activitate desfasurata pentru clientii companiei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software-agency/vitacom-electronics-gestioneaza-peste-50-000-de-produse-cu-seniorerp