Aplicatiile ERP, suport strategic pentru certificarea managementului calitatii conform ISO

BUCURESTI - 18 mai 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Cresterea presiunii concurentiale si cerintele impuse de integrarea europeana fac din implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii o necesitate vitala pentru succesul pe termen lung al oricarei afaceri. Echipa de consultanti ai diviziei ERP a Senior Software a evaluat beneficiile implementarii unei solutii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) ca suport strategic in vederea certificarii ISO, prin controlul si disciplinarea procedurilor si fluxurilor vitale de informatii in interiorul organizatiei.

Aplicatiile ERP, suport strategic pentru certificarea managementului calitatii conform ISO

Construirea unei organizatii valoroase, axata pe calitate, reprezinta beneficiul esential al procesului de implementare a standardelor de calitate. Prin raportarea permanenta la calitate, asa cum este definita de standardele recunoscute international, procesele si activitatile critice ale companiei sunt revizuite si evaluate pentru a asigura cele mai bune strategii si practici, documentate si intelese de intreg personalul avizat. Rezultatele directe ale acestui proces se regasesc in cresterea nivelului de satisfactie a clientilor si partenerilor, crearea unei culturi organizationale unitare si puternice, reducerea costurilor operationale si de productie, dar si posibilitatea de a accede pe diverse alte piete, pe plan european si international.

Senior Software ofera prin intermediul aplicatiei Senior.ERP Suite un instrument de maxima eficienta pentru identificarea proceselor strategice ale organizatiei, a modului de desfasurare si a legaturilor dintre ele (procese de management, de asigurare a resurselor, de realizare a serviciilor si de monitorizare). Senior Suite ofera suport pentru indeplinirea cerintelor de certificare ISO pentru gestionarea modului de elaborare, verificare si aprobare a documentelor si nivelelor de responsabilitate implicate, precum si a regulilor de efectuare a modificarilor in documente si date. De asemenea, aplicatia vine in sprijinul satisfacerii cerintelor de certificare ISO referitoare la identificarea, pastrarea, protectia, retragerea si arhivarea inregistrarilor calitatii, a caror mentinere demonstreaza functionarea Sistemului de Management al Calitatii. Implementarea aplicatiei Senior ERP. Suite are in vedere principiile fundamentale ale certificarii managementului calitatii conform standardelor ISO, raspunzand punctual necesitatilor ridicate de aceste principii:


ORIENTAREA CATRE CLIENT
Senior.ERP.Suite ofera o mai buna intelegere a cerintelor si asteptarilor clientilor si ajuta la evaluarea eficienta a satisfactiei acestora, printr-un management informatizat al relatiei.

LEADERSHIP
Liderii organizatiei regasesc in Senior.ERP Suite un instrument puternic pentru a fundamenta unitatea intre scopul si orientarea strategica a afacerii si asigura distributia si ierarhizarea controlata a puterii de decizie intre membrii grupului condus si lider. In acest fel creste abilitatea de a utiliza diferite forme de exercitare a puterii decizionale pentru a influenta membrii grupului in comportamentul lor si in desfasurarea activitatilor.

IMPLICAREA PERSONALULUI
Prin Senior ERP.Suite, implicarea si abilitatile angajatilor de pe toate nivelurile organizatiei sunt valorificate prin asumarea raspunderii in rezolvarea problemelor, posibilitatea permanenta a identificarii oportunitatilor de imbunatatire si concentrarea asupra satisfacerii nevoilor clientilor.

ABORDAREA BAZATA PE PROCES
Activitatile si resursele organizatiei sunt identificate precis printr-o observatie atenta si conduse ca procese. Senior ERP.Suite sprijina in cadrul procesului de certificare definirea proceselor si identificarea datelor de intrare si iesire, identificarea interferentelor proceselor cu diversele structuri functionale ale organizatiei si ajuta la stabilirea clara a responsabilitatilor si autoritatilor privind managementul proceselor.

ABORDAREA MANAGEMENTULUI CA SISTEM
Senior.ERP Suite este un instrument care ajuta la identificarea, intelegerea si conducerea sistemului de procese interconectate ale organizatiei si la realizarea obiectivelor stabilite.

IMBUNATATIREA CONTINUA A PRODUSELOR SI SERVICIILOR
Senior.ERP Suite vine in sprijinul obiectivului de imbunatatire continua a proceselor organizatiei oferind informatii strategice pentru imbunatatirea activitatilor.

ABORDAREA BAZATA PE FAPTE IN LUAREA DECIZIILOR
Senior ERP.Suite ofera facilitati extinse pentru luarea de decizii eficiente, pe baza analizei datelor si informatiilor, incepand cu etapa identificarii clientilor si a cerintelor de produs si pana la evaluarea satisfactiei acestora.

RELATII RECIPROC AVANTAJOASE CU FURNIZORII
Senior.ERP Suite este un instrument ce sprijina organizatiile sa-si defineasca principiile coordonatoare pe care le promoveaza in relatiile cu partenerii pentru a crea valoarea adaugata reciproca.

Concluziile rezultate in urma paralelei dintre cele doua procese releva ca implementarea unei aplicatii de tip ERP pentru gestionarea resurselor strategice ale intreprinderii urmeaza indeaproape principiile si etapele fundamentale ale certificarii ISO. Scopurile comune sunt cresterea calitatii proceselor strategice ale organizatiei, disciplinarea acestora si institutionalizarea de proceduri. Implementarea unei aplicatii de tip ERP, inaintea sau simultan cu procesul de certificare ISO, ofera un suport strategic prin similitudinea principalelor etape ce trebuie urmate in ambele cazuri, dar si prin rezultatele urmarite in ambele procese – cresterea armonioasa a calitatii, eficientei si profitului.

Despre Senior Software

Despre Senior Software

Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare in domeniul managementului afacerilor si comunicarii online in mediile interactive.

Divizia ERP este specializata in servicii de consultanta si dezvoltare software de tip Enterprise Resource Planning. Solutia proprietara Senior.ERP Suite este un instrument eficient dezvoltat pentru nevoile specifice ale companiilor care activeaza in verticala Import si Distributie si care include module de gestiune, contabilitate, resurse umane, mijloace fixe, vanzari in rate, analiza financiara si gestiunea activitatilor de service.

Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru Senior.ERP Suite in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.

Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Aluplast Romania, Bohemia Koh-I-Noor Romania, Civis Grup, Consumer Product Network, Dohler Romania, Eurocleaner, EuroGrawo, Herbal Products Holding, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Moldvin, Point Distribution Group, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Stryker Corporation, V-Tarus/Remedia.

Divizia Web Senior Software dezvolta si implementeaza strategii de marketing si comunicare online si aplicatii bazate pe internet. Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati www.seniorsoftware.ro

Persoana de contact:

Eleodor Ghenoiu
Communication Director

Senior Software
Iridex Building
41, Frunzei Street
021532, Bucharest
Phone: +40-21-326 05 46
Fax: +40-21-326 05 48

pr@seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/aplicatiile-erp-suport-strategic-pentru-certificarea-managementului-calitatii-conform-iso