Companiile din import, export si distributie care folosesc SeniorERP au depus declaratia 394 inaintea expirarii termenului limita

BUCURESTI - 24 iulie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

O cercetare interna a divizie ERP a Senior Software, realizata pe portfoliul de clienti din verticalele import, export si distributie a aratat ca toti clientii activi care folosesc aplicatia Senior ERP au depus raportarile necesare pentru S1 si declaratia 394 pentru acest an, cu mult inaintea expirarii termenului limita de 25 iulie. Studiul a fost realizat in perioada 20 iunie – 24 iulie, pe un portofoliu de clienti interni din verticalele import, export si distributie si identifica un numar de tipologii de clienti din verticalele import si distributie si situatiile in care s-au aflat acestia relativ la necesitatea depunerii raportarilor si declaratie 394.

Companiile din import, export si distributie care folosesc SeniorERP au depus declaratia 394 inaintea expirarii termenului limita

Companiile sunt obligate sa depuna pana pe data de 25 iulie declaratiile informative privind livrarile, achizitiile de bunuri si prestarile de servicii realizate pe teritoriul Romaniei in primul semestru, precum si o lista in format electronic cu facturile emise in perioada ianuarie-iunie. Intocmirea acestor raportari reprezinta un demers laborios, care consuma timp si resurse ale companiilor care nu beneficiaza de instrumente informatice adecvate specificului propriu, care sa ofere posibilitatea raportarii facile.

Printre situatiile identificate si analizate s-a numarat si cazul companiilor care nu folosesc o aplicatie de tip ERP pentru gestionarea resurselor companiei. In acest caz, o estimare pe baza datelor din piata a diviziei SeniorERP a Senior Software arata ca pentru o acest tip de companii, intr-un ritm de munca estimat la 12 ore pe zi, o echipa de 2 contabili, intr-o companie medie-mare, cu un volum de facturare de cca.1500 de facturi pe zi si un numar de peste 8000 de parteneri, ar avea nevoie de un minimum de o saptamana doar pentru realizarea raportarilor necesare declaratie 394, referitoare la livrarile, prestarile de servicii sau achizitiile efectuate pe teritoriul national.

In afara portofoliului propriu, dintre companiile care beneficiaza de aplicatii informatice pentru gestionarea resurselor companiei, divizia SeniorERP a Senior Software a identificat:
-Companii care folosesc o aplicatie de tip ERP dar care nu au beneficiat de suport in intocmirea declaratiei 394
-Companii care au platit punctual, ca un serviciu aditional, in afara suportului standard oferit de aplicatia utilizata, pentru a beneficia de suport si consultanta pentru intocmirea declaratiei 394
-Companii care utilizeaza un sistem de tip ERP care ofera suport integrat si consultanta in realizarea raportarilor periodice si declaratiei 394

SeniorERP a oferit portofoliului propriu de clienti, integrat in aplicatie si fara costuri suplimentare, suport si consultanta pentru realizarea declaratiei 394 si a raportarilor obligatorii pentru S1, pe baza platformei tehnologice prezente in sistemul integrat, dedicat verticalelor import, export si distributie.
Acest premise, coroborate cu o politica de comunicare si client service pro-active, declansate intr-un interval de timp cu mult inaintea incheierii termenului limita declarat de autoritati, au facut ca toti clientii activi ai aplicatiei SeniorERP sa depuna raportarile si declaratia 394 inaintea deadline-ului oficial.

„Raportarile periodice sunt momente de tensiune in viata unei companii, avand in vedere presiunea deadline-urilor si faptul ca eventualele erori sau nedepunerea acestora atrag aspecte pecuniare. Am considerat normal ca clientii nostri sa beneficieze de sprijin si consultanta in realizarea acestora, in cadrul suportului permanent pe care il oferim in utilizarea SeniorERP. Sistemul integrat ofera facitlitati extinse de raportare, transformand aceste activitati in aspecte normale, relaxate, permitand directionarea energiei companiei catre obiectivele de business. De asemenea, am dorit sa sondam piata, pentru a identifica cum rezolva diverse companii problema raportarii, identificand diversele tipologii din piata”, a declarat Daniel Toma, Managing Director - Senior Software.

Despre Senior Software

Despre Senior Software
SeniorERP este o solutie ERP pentru managementul afacerilor dezvoltata de Senior Software. Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare de aplicatii informatice pentru managementului afacerilor. Senior Software este o companie membra a Senior Group. ( www.seniorgroup.ro )

Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.

Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Best Print Service, Biochefarm, Bohemia Koh-I-Noor, Civis Grup, Classic Dome, Consumer Product Network, DianFlex, Dohler Romania, Eurocleaner, Euro Grawo, Eximod, Gazeta Sporturilor, Hofigal Export, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Mergeani, Mim Team, Moldvin, Nepmar Auto Import Export, Pharma Vita/Plant Univers, Regency, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Trans Courier Service SRL - agent exclusiv UPS Romania, Vitacare International, V-Tarus/Remedia.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati www.seniorerp.ro

Persoana de contact:
Eleodor Ghenoiu
Communication Director

Senior Software
Str. Samuil Vulcan, nr. 8-10
051702, Bucharest
GPS: N44.4183020 E26.0692288
Phone: +40-21-410 24 40
+40-21-410 24 41
Fax: +40-21-410 24 42

pr@seniorsoftware.ro