Criterii de selectie a unei aplicatii de tip ERP pentru managementul afacerilor

BUCURESTI - 27 aprilie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Consultantii diviziei ERP a Senior Software au evaluat principalele beneficii ale unui sistem de tip ERP care foloseste tehnologie informationala de ultima generatie, ce ofera un ciclu de viata extins. Pentru companiile care folosesc deja, ori doresc sa achizitioneze o astfel de solutie, printre principalii parametri de selectie avuti in vedere trebuie sa fie: securitatea informatiei, ciclul de viata, scalabilitatea, costurile de mentenanta, integrarea rapida si interoperabilitatea.

Criterii de selectie a unei aplicatii de tip ERP pentru managementul afacerilor

Companiile pot realiza economii importante prin alegerea unei tehnologii cu durata lunga de viata. Managerii ce decid implementarea unui sistem de tip Enterprise Resource Planning (ERP) trebuie sa tina cont de tendintele de dezvoltare in domeniu precum si de ultimele noutati tehnologice in alegerea pe care o fac. Astfel, se castiga o perioada de exploatare mult mai indelungata, pe platforme ce urmeaza sa devina standarde in domeniu pentru viitor. Upgrade-urile aduse sistemelor, sau eventualele migrari ale informatiilor se vor putea face mult mai usor, cu riscuri reduse si in conditii de securitate marita.

Pentru a raspunde tendintelor de dezvoltare si necesitatilor interne ale companiilor client si pe baza studierii atente a proceselor manageriale si fluxurilor de informatii din portofoliu de companii client, Senior Software integreaza in solutia Senior.ERP Suite cele mai noi tehnologii ale momentului.

Scalabilitate
Pentru a raspune nevoilor de scalabilitate, Senior.ERP Suite ofera o platforma pe care afacerea poate creste si se poate dezvolta incepand cu un singur utilizator, evoluand pana la un numar foarte mare de utilizatori, distribuiti geografic la nivel national. Implementarea initiala poate consta din Senior.ERP Suite Standard Edition si serverul de baze de date gratuit SQL Server 2005 Express Edition. In aceasta faza nu sunt necesare sisteme de operare de tip Server, iar cerintele hardware sunt de asemenea reduse. Acest lucru asigura un start-up accesibil, avand garantia unei treceri rapide la o solutie tip Enterprise.

Ciclu de viata
Tehnologiile utilizate pentru Senior.ERP Suite au fost lansate in Noiembrie 2005, deci la inceputul ciclului de viata al noii generatii de aplicatii. Urmatorul sistem de operare Windows, suita Office 2007, platforma de colaborare Sharepoint 2007, precum si toate aplicatiile adiacente vor fi bazate pe aceleasi tehnologii si optimizate pentru acestea. Un eventual upgrade al infrastructurii software existente (spre exemplu ugrade-ul sistemelor de operare) nu implica modificari in structura Senior.ERP Suite, deci nu este purtatoare de costuri ascunse.

Securitate
Senior.ERP Suite utilizeaza implementari ale celor mai noi standarde internationale de securitate privind arhitecturile bazate pe servicii WEB. Schimbul de date intre componentele suitei este securizat cu ajutorul certificatelor X509 utilizand chei de 1024 de biti. De asemenea fluxul de date este comprimat pentru optimizarea costurilor cu infrastructura de comunicatii (internet). Senior.ERP Suite respecta restrictiile de securitate impuse de urmatoarea generatie se sisteme de operare Windows.

Costuri reduse de mentenanta
Senior.ERP Suite este o aplicatie proiectata pentru a reduce costurile de administrare, in special pentru implementarile de dimensiuni mici si beneficiaza de toate facilitatile de mentenanta oferite de platforma Microsoft .Net Framework 2.0.

Integrare
Senior.ERP Suite ofera nativ integrare cu suita Microsoft Office 2003, export de date in formate PDF, text, CSV etc. Componenta Business Intelligence se integreaza cu platforma de colaborare Microsoft Sharepoint, pentru a o oferi un suport de decizie manageriala extrem de eficient intr-un mod securizat.

Interoperabilitate
Caracterul de aplicatie deschisa catre alte sisteme este data de arhitectura de tip SOA (Service Oriented Arhitecture). De asemenea SQL Server 2005 ofera facilitati extinse de transfer de date catre/dinspre alte sisteme.

Despre Senior.ERP Suite

Senior Suite este o solutie ERP dedicata Importului si Distributiei, perfect adaptata legislatiei romane. Functional, aplicatia este structurata in jurul modulului de gestiune (procese de achizitii, redistributie, vanzari, management stocuri, management depozit, management al centrelor de cost si profit, bugete), cu care se integreaza modulele de contabilitate, personal, mijloace fixe, vanzari in rate, abonamente sau gestiunea activitatilor de service. Procesul de analiza a datelor este fundamentat pe o arhitectura OLAP, utilizand Microsoft Analysis Services 2005. Aplicatia este construita pe o arhitectura multi-tier (client - server aplicatie - server baze date) fiind optimizata pentru interconectare prin Internet. Datorita sistemului de compresie a datelor aplicatia poate rula si pe conexiuni putin performante (tip dial-up sau GPRS), posibile a fi folosite de sucursale mici sau agenti mobili din teritoriu.

Senior.ERP Suite este dezvoltata pe platforma .NET si MS SQL Server si foloseste tehnologii XML Web Services, considerate a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor.Mai multe detalii despre recomandarile facute de Microsoft pentru utilizarea solutiei Senior.ERP Suite pot fi regasite pe site-ul Microsoft.

Despre Senior Software

Despre Senior Software
Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare in domeniul managementului afacerilor si comunicarii online in mediile interactive.
Divizia ERP este specializata in servicii de consultanta si dezvoltare software de tip Enterprise Resource Planning. Solutia proprietara Senior.ERP Suite este un instrument eficient dezvoltat pentru nevoile specifice ale companiilor care activeaza in verticala Import si Distributie si care include module de gestiune, contabilitate, resurse umane, mijloace fixe, vanzari in rate, analiza financiara si gestiunea activitatilor de service.
Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru Senior.ERP Suite in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.
Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Aluplast Romania, Bohemia Koh-I-Noor Romania, Civis Grup, Consumer Product Network, Dohler Romania, Eurocleaner, EuroGrawo, Herbal Products Holding, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Moldvin, Point Distribution Group, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Stryker Corporation, V-Tarus/Remedia.
Divizia Web Senior Software dezvolta si implementeaza strategii de marketing si comunicare online si aplicatii bazate pe internet. Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati www.seniorsoftware.ro


Persoana de contact:
Eleodor Ghenoiu
Str Frunzei 41, etaj 2
Iridex Building
Sector 2, Bucuresti
Tel: (021) 326 05 46
Fax: (021) 326 05 48

pr@seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/criterii-de-selectie-a-unei-aplicatii-de-tip-erp-pentru-managementul-afacerilor