Instrumente de lucru pentru a face fata presiunii concurentiale post-aderare la Uniunea Europeana

BUCURESTI - 13 aprilie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Companiile romanesti vor fi supuse presiunii concurentiale ridicate a pietei comune, imediat dupa aderarea asteptata la 1 ianuarie 2007. O evaluare facuta de divizia ERP a Senior Software pe un portofoliu intern semnificativ de companii-client arata ca implementarea unei solutii informatice de tip ERP (Enterprise Resource Planning) sta la baza pregatirii oricarei companii romanesti ce urmareste reusita, in perspectiva si dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Instrumente de lucru pentru a face fata presiunii concurentiale post-aderare la Uniunea Europeana

Pe baza experientei tarilor din ultimul val de integrare ce precede aderarea Romaniei si Bulgariei, oficiali din domeniul financiar bancar sau din mediul de afaceri din Romania au semnalat pericolul la care sunt expuse companiile romanesti in perioada imediat urmatoare integrarii europene, in lipsa unei viziuni pe termen lung si a unor investitii strategice in tehnologie. Solutiile oferite de implementarea unor sisteme informatice de gestiune si management al resurselor, ofera companiilor romanesti posibilitatea de face fata cu succes schimbarilor ce vor urma, prin accelerarea vitezei de raspuns la provocarile pietei si optimizarea permanenta a proceselor interne.

Se estimeaza ca datorita lipsei de pregatire tehnologica si a incapacitatii companiilor mici şi mijlocii de a accesa fondurile comunitare ori credite bancare sau guvernamentale, peste jumatate din acestea sunt expuse falimentului în primii doi ani după integrare.

Plecand de la ideea centrala a cresterii competitivitatii, Senior Software a analizat rezultatele implementarii solutiei proprietare de Enterprise Resource Planning, Senior.ERP Suite pentru un portofoliu intern de companii client din domeniul importului si distributiei, din industrii diverse: farmaceutice si parafarmaceutice, materiale de constructii si obiecte sanitare, food/non food, birotica-papetarie, obiecte electronice si electrocasnice. Studiul a avut in vedere principalii parametri de dezvoltare si a urmarit cresterea potentialului afacerii, pe baza premiselor create de solutia implementata.

Daca pentru perioada 2004-2005 cresterea totala estimata pe intreg domeniul import si distributie in Romania a fost de cca 16%, aproximativ 1,33% lunar, pentru portofoliul Senior Software s-a inregistrat dupa implementarea solutiei Senior.ERP Suite o crestere medie de 18% lunar, la nivelul primului trimestru din 2006. Implementarea unei solutii ERP dedicate importului si distributiei a creat premisele unei dublari, in medie, a numarului capacitatilor de depozitare, a noii structuri si a personalului, simultan cu toate cresterile logistice aferente.

Principalele caracteristici relevate de analiza calitativa a acestui studiu au fost cresterea si extinderea afacerilor, de la nivel local la nivel national, datorita capacitatilor virtual nelimitate de gestionare a acestui proces. Controlul asupra proceselor strategice ale afacerii si posibilitatile extinse de acces la informatie vitala, in timp real au dus la cresteri de durata ale companiilor si la consolidarea stabilitatii pe termen lung a acestora. De asemenea, a crescut capacitatea de adaptare si de reactie la dinamica pietei, factori esentiali pentru supravietuirea pe piete extrem de concurentiale. Prin disciplinarea activitatii si cresterea capacitatii organizatorice s-au realizat importante economii de timp si de resurse.

“Procesul de denominare prin care am trecut in prima parte a acestui an a reprezentat un exercitiu util pentru migrarea leului spre moneda europeana. Trecerea la leul greu este doar o etapa pe drumul spre Euro, care este deja folosita in cadrul solutiei Senior.ERP Suite ca moneda de referinta. Am facut pasi importanti si am privit dezvoltarea acestei solutii in perspectiva integrarii si a consecintelor pe termen lung ale acestui eveniment. Unul din obiectivele principale pe care le avem in vedere in relatia cu clientii nostri este pregatirea pentru integrarea europeana si pentru eventualele socuri post-aderare, prin cresterea capacitatii de reactie si oferirea unei solutii ce asigura dezvoltarea si succesul pe termen lung”, a declarat Lori Haiducescu, Director de Operatiuni la Senior Software.

Despre Senior.ERP Suite

Senior Suite este o solutie ERP dedicata Importului si Distributiei, perfect adaptata legislatiei romane. Aplicatia este localizata in prezent in limbile romana si engleza si poate fi adaptata pentru orice alta limba de circulatie.

Functional, aplicatia este structurata in jurul modulului de gestiune (comenzi-achizitii-vanzari, gestiune stocuri), cu care se integreaza modulele de contabilitate, personal, mijloace fixe, vanzari in rate, analiza financiara si gestiunea activitatilor de service. Aplicatia este construita pe o arhitectura multi-tier (client - server aplicatie - server baze date) fiind optimizata pentru interconectare prin Internet. Datorita sistemului de compresie a datelor aplicatia poate rula si pe conexiuni putin performante (tip dial-up sau GPRS), posibile a fi folosite de sucursale mici sau agenti mobili din teritoriu.

Senior.ERP Suite lucreaza cu bugete si permite analize specifice pe centre de cost, control in timp real al gestiunii pentru un numar nelimitat de depozite si genereaza toate documentele standard cerute de legislatie. De asemenea, solutia asigura controlul si managementul vanzarilor/achizitiilor, rapoarte si analize specifice gestiunii, vanzarilor si distributiei, analiza costului marfurilor si poate evidentia si optimiza nivelul stocurilor.

Senior.ERP Suite este dezvoltata pe platforma .NET si MS SQL Server si foloseste tehnologii XML Web Services, considerate a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor.Mai multe detalii despre recomandarile facute de Microsoft pentru utilizarea solutiei Senior.ERP Suite pot fi regasite pe site-ul Microsoft. ( www.microsoft.com/Romania/)

Despre Senior Software

Despre Senior Software

Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare in domeniul managementului afacerilor si comunicarii online in mediile interactive.
Divizia ERP este specializata in servicii de consultanta si dezvoltare software de tip Enterprise Resource Planning. Solutia proprietara Senior.ERP Suite este un instrument eficient dezvoltat pentru nevoile specifice ale companiilor care activeaza in verticala Import si Distributie si care include module de gestiune, contabilitate, resurse umane, mijloace fixe, vanzari in rate, analiza financiara si gestiunea activitatilor de service. Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru Senior.ERP Suite in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework.

In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.
Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Aluplast Romania, Bohemia Koh-I-Noor Romania, Civis Grup, Consumer Product Network, Dohler Romania, Eurocleaner, EuroGrawo, Herbal Products Holding, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Moldvin, Point Distribution Group, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Stryker Corporation, V-Tarus/Remedia.

Divizia Web Senior Software dezvolta si implementeaza strategii de marketing si comunicare online si aplicatii bazate pe internet. Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati www.seniorsoftware.ro

Eleodor Ghenoiu
Senior Software
Str Frunzei 41, etaj 2
Iridex Building
Sector 2, Bucuresti
Tel: (021) 326 05 46
Fax: (021) 326 05 48
pr@seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/instrumente-de-lucru-pentru-a-face-fata-presiunii-concurentiale-post-aderare-la-uniunea-europeana