Inter Distribution Company, distribuitor exclusiv pentru benzinariile Lukoil, gestioneaza procesele de afaceri cu SeniorERP

BUCURESTI - 1 august 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Inter Distribution Company, distribuitor exclusiv de produse FMCG pentru benzinariile Lukoil, a decis implementarea sistemului informatic intergrat SeniorERP pentru gestionarea proceselor de afaceri si managementul resurselor strategice ale companiei. Sistemul SeniorERP va asigura functionarea relatiei cu peste 300 de benzinarii Lukoil la nivel national si a peste 200 de statii din reteaua Petrom, pentru un portofoliu de peste 1500 de articole si un volum de cca. 6500 de facturi pe luna.

Inter Distribution Company, distribuitor exclusiv pentru benzinariile Lukoil, gestioneaza procesele de afaceri cu SeniorERP

Consultantii SeniorERP au analizat procesele de afaceri si fluxurile companiei, oferind suport in modelarea si eficientizarea acestora. De asemenea, SeniorERP furnizeaza consultanta si training permanent pentru personalul implicat in utilizarea sistemului la nivelul companiei. Sistemul SeniorERP are ca obiectiv principal, in prima faza a procesului de implementare sustinerea cresterii accelerate a volumului de vanzari si atingerea noilor obiective de vanzari fixate pentru perioada in curs.

In prima luna de la demararea implementarii si integrarea modulelor de baza ale SeniorERP, vanzarile IDC au inregistrat o crestere de 20% comparativ cu perioada similara pre-implementare, fara influente datorate sezonalitatii. Obiectivele pentru perioada imediat urmatoare au in vedere o crestere a volumului de vanzari cu pana la 50%.

'Am ales Senior Software ca partener pentru furnizarea sistemului integrat datorita experientei lor de pana in prezent in import si distributie si pe baza referintelor pe care le-am avut din piata. Pe langa performantele unui sistem informatic de ultima generatie, care raspunde nevoilor specifice activitatilor de import si distributie, beneficiem de valoarea adaugata provenita din consultanta de specialitate pentru eficientizarea proceselor noastre de afaceri”, a declarat Ion Chetrar – General Manager, Inter Distribution Company.

Un rezultat imediat al implementarii SeniorERP il reprezinta optimizarea radicala a introducerii datelor in sistem, prin standardizarea procedurilor in relatia cu punctele de lucru. Sistemul folosit anterior presupunea introducerea manuala a comenzilor, produs cu produs. In prezent, datorita automatizarii procesului pe baza suportului oferit de solutia SeniorERP, durata introducerii a fost redusa de cca.15 ori.

SeniorERP gestioneaza in cadrul Inter Distribution Company peste 1500 de articole, distribuite in peste 500 de benzinarii, la nivel national, avand un volum de facturare de peste 6500 de facturi lunar, cu o medie de cca. 100 de articole pe factura.

„Principala provocare in proiectul de implementare a sistemului SeniorERP in cadrul Inter Distribution Company a fost reprezentata de increderea ce ni s-a acordat pentru a oferi consultanta in modelarea proceselor de afaceri ale companiei si a fluxurilor interne. Am avut ocazia sa folosim experienta acumulata in zeci de implementari in verticala de import si distributie, pentru a oferi rapid solutiile potrivite, care sa fie un suport solid pentru dezvoltarea ulterioara a companiei. SeniorERP este un instrument ce asigura viteza de reactie si capacitatea de a raspunde prompt la miscarile pietii, factori esentiali pentru a ramane competitivi in verticala de import si distributie”, a declarat Daniel Toma, Managing Director la Senior Software.

SeniorERP este o solutie ce fluidizeaza procesele de afaceri prin integrarea acestora si oferirea de posibilitati extinse de control asupra diversilor indicatori critici ai afacerii: Indicatori logistici (ex: Timpi pregatire comanda; Grad incarcare parc auto; Rotatia stocurilor) sau indicatori de vanzari (ex: Numar documente; Valoare medie document; Adaos comercial/rata profitului; Numar pozitii pe document; Numar produse vandute; Numar clienti activi; Perioada medie de incasare; Grad de neincasare; Volum retururi; Discount mediu etc.).

SeniorERP este o aplicatie dezvoltata pe platforma .NET 3.0 si MS SQL Server 2005 si foloseste ca platforma de comunicare Windows Communication Foundation, considerata a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor. Aplicatia integreaza de asemenea tehnologia ClickOnce dezvoltata de Microsoft, ce ofera beneficii extinse si costuri reduse pentru upgrade si deployment.

SeniorERP are o arhitectura modulara, formata din: Modul Aprovizionare, Modul Vanzari, Modul Preturi, Modul Stocuri, Modul Productie, Modul Trezorerie, Modul Contabilitate, Modul Mijloace Fixe, Modul WMS, Modul Logistica, Modul Parc Auto, Modul Controlling, Modul Abonamente, Modul Analize Manageriale, Modul Spatiu de Lucru, Modul Administrare.

Despre Senior Software

Despre Senior Software
SeniorERP este o solutie pentru managementul afacerilor dezvoltata de Senior Software. Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare de aplicatii informatice pentru managementului afacerilor. Senior Software este o companie membra a Senior Group. ( www.seniorgroup.ro )

Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP Suite in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.

Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Best Print Service, Biochefarm, Bohemia Koh-I-Noor, Civis Grup, Classic Dome, Consumer Product Network, DianFlex, Dohler Romania, Eurocleaner, Euro Grawo, Eximod, Gazeta Sporturilor, Hofigal Export, Immergas Romania, Interactive Systems, Inter Distribution Company, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Mergeani, Mim Team, Moldvin, Nepmar Auto Import Export, Pharma Vita/Plant Univers, Regency, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Total Eurobusiness, Trans Courier Service SRL - agent exclusiv UPS Romania, Vitacare International, V-Tarus/Remedia.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati www.seniorerp.ro

Persoana de contact:
Eleodor Ghenoiu
Communication Director

Senior Software
Str. Samuil Vulcan, nr. 8-10
051702, Bucharest
GPS: N44.4183020 E26.0692288
Phone: +40-21-410 24 40
+40-21-410 24 41
Fax: +40-21-410 24 42
pr@seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/inter-distribution-company-distribuitor-exclusiv-pentru-benzinariile-lukoil-gestioneaza-procesele-de-afaceri-cu-seniorerp