Pensiile private – o solutie reala ? Studiu despre simularea evolutiei contului personal de pensie privata in Romania

BUCURESTI - 23 octombrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Studiidecaz.ro prezinta in premiera pentru Romania “Simularea evolutiei contului personal de pensie privata” – studiu realizat de Petru Dandea, vicepresedintele Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”. La baza simularii au fost utilizate doua tipuri de parametrii: cei prevazuti de prevederile proiectului de lege de modificare a Legii nr. 411 (Legea fondurilor de pensii obligatorii) si un alt set care modeleaza evolutia curbei salariului real, rata de rentabilitate medie a fondului si rata inflatiei. Rezultatele simularii si principalele concluzii ale studiului pot fi accesate pe www.studiidecaz.ro.

Pensiile private – o solutie reala ? Studiu despre simularea evolutiei contului personal de pensie privata in Romania

In exclusivitate pentru Studiidecaz.ro: “Evolutia fondurilor in state central europene conduce la ideea ca rentabilitatea poate fi mai mica decit cea obtinuta in aceasta simulare. In Polonia rata celor 18 fonduri se mentine negativa, dupa 5 ani de functionare a acestora, rata de rentabilitate fiind de 4,86%. Cu alte cuvinte, suma aflata in contul participantului dupa 4 ani de contributie este mai mica decit suma neta cu care s-a contribuit”, adeclarat Petru Dandea, vicepresedintele Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”

Studiul de caz contine si documente ale unor organisme internationale cu privirea la evolutia acestui fenomen, – International Labour Office/ Pension Reform in Central Eastern Europe vol. 1 and 2; Independent Evaluation Group – Work Bank/ Pension Reform Development of Pension Systems.

Despre Studiidecaz.ro

www.studiidecaz.ro este o platforma unica in internetul romanesc, ce se adreseaza tuturor organizatiilor care, atingand maturitatea reusitei, isi pot comunica propriile povesti de succes, sub forma de studii de caz. Companiile pot publica gratuit un numar nelimitat de studii de caz, accesul utilizatorilor (organizatii, jurnalisti si publicul larg) la toate serviciile site-ului, fiind gratuit. Portalul este conceput ca o biblioteca de studii de caz, din cele mai diverse domenii, care pot fi publicate chiar de utilizatori.

Forma de publicare a unui studiu de caz este cea introdusa de utilizator, fara modificari si interpretari la nivel editorial. Fiecare studiu de caz publicat ramane in arhiva site-ului, pentru accesare permanenta, oferind avantajul unei arhive personale online. Studiidecaz.ro semnaleaza automat, prin email, aparitia pe site a studiilor de caz noi, pentru domeniile de interes selectate. Studiidecaz.ro asigura distributia studiilor de caz publicate pe site catre un public tinta ales pe criteriul interesului manifestat pentru un anumit domeniu, evitand distribuirea de mesaje nedorite.

Despre Senior Software

Despre Senior Software

Studiidecaz.ro este un portal dezvoltat de divizia WEB a Senior Software.

Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare in domeniul managementului afacerilor si comunicarii online in mediile interactive.

In portofoliul de proiecte proprii lansate de Senior Software se numara: www.comunicatedepresa.ro (portal dedicat publicarii, distributiei si monitorizarii de comunicate de presa, realizat in parteneriat cu new media Agency), www.jobbing.ro (portal de recrutare), www.profuderomana.ro (portal educational), www.studiidecaz.ro (portal dedicat publicarii de studii de caz), www.eBanker.ro , (portal dedicat serviciilor de e-banking din Romania), www.sincronhr.ro (solutie software pentru managementul procesului de recutare).

Divizia Web Senior Software dezvolta si implementeaza strategii de marketing si comunicare online si aplicatii bazate pe Internet. Avand o experienta larga si un portofoliu de clienti din cele mai diverse domenii, Senior Software sprijina companiile in construirea si sustinerea unor identitati web puternice si coerente.

Divizia ERP a Senior Software este specializata in servicii de consultanta si dezvoltare software de tip Enterprise Resource Planning (ERP) pentru piata de import si distributie.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati www.seniorsoftware.ro.

Persoane de contact:
Studiidecaz.ro
Daniel TODORAN
Product Manager
office@studiidecaz.ro

Senior Software
Eleodor Ghenoiu
Communication Director

Str Frunzei 41, etaj 2
Iridex Building
Sector 2, Bucuresti
Tel: (021) 326 05 46
Fax: (021) 326 05 48

office@studiidecaz.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/pensiile-private-o-solutie-reala-studiu-despre-simularea-evolutiei-contului-personal-de-pensie-privata-in-romania