S-A DESCHIS SHOPPING CITY SUCEAVA

Suceava - 16 aprilie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Incepand de astazi, sucevenii isi pot face cumparaturile la SHOPPING CITY SUCEAVA, cel mai mare centru comercial din nordul Moldovei. Peste 600.000 de cumparatori, atat din Suceava cat si din orasele invecinate - Falticeni, Botosani, Dorohoi sau Vatra Dornei - sunt asteptati sa viziteze lunar parcul de retail ce le ofera zeci de marci de renume romanesti si internationale, majoritatea lor in premiera pe piata locala.

SHOPPING CITY SUCEAVA reprezinta o investitie initiata de catre Priceton Limited care s-a asociat ulterior cu North Real Estate Oportunities Fund, actualul Argo Real Estate Opportunities Fund. Din acest parteneriat, a rezultat Priceton Investments, companie romaneasca infiintata cu scopul declarat de a lansa si dezvolta unul dintre cele mai importante proiecte de retail din regiunea Moldovei: SHOPPING CITY SUCEAVA.

“Shopping City Suceava reprezinta un nivel superior in comertul regional. Prezenta acestui centru comercial, corespunzator intru-totul standardelor europene, va duce treptat la reorientarea comportamentului de consum al populatiei catre obiceiurile pietei moderne de retail. Posibilitatea de a achizitiona produsele si serviciile oferite de marci de renume ale retailului international va avea un impact direct asupra cresterii calitatii vietii in aceasta zona.”, considera Cosmin Slave, directorul general Priceton Investments.

Cushman & Wakefield Activ Consulting, cea mai mare companie cu capital privat din lume in domeniul imobiliar, este agentul exclusiv de inchiriere SHOPPING CITY SUCEAVA.
„Piata de retail este comandata de puterea de cumparare a consumatorilor, pe de-o parte, si de capacitatea si dorinta de dezvoltare a retailerilor, pe de alta parte. Pentru ca este un proiect generos care ofera facilitati moderne de comert unui public deja obisnuit cu astfel de proiecte in strainatate, SHOPPING CITY SUCEAVA a fost un succes din punctul de vedere al procesului de inchiriere. Cererea a fost mare, demonstrand nevoia de retail modern pe piata locala”, declara Razvan Gheorghe, director general Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Impact social local
SHOPPING CITY SUCEAVA inseamna aproximativ 2.000 de noi locuri de munca, dintre care 400 numai la Carrefour. Primarul orasului, Ion Lungu si directorul general al Carrefour Romania, Jacobo Caller, au declarat ca vizeaza incheierea de parteneriate in vederea organizarii unor evenimente foarte interesante pentru intregul oras. “Suntem onorati sa facem parte dintr-un complex comercial amplasat in aceasta zona frumoasa si incarcata de istorie a Moldovei. Ne angajam sa oferim si locuitorilor judetului Suceava serviciile si produsele noastre, urmand binecunoscuta strategie: “totul sub acelasi acoperis, la cele mai mici preturi!”, asa cum facem deja de 7 ani, in toate magazinele noastre”, a mai declarat Jacobo Caller.

Implicarea unor jucatori puternici din piata de retail
SHOPPING CITY SUCEAVA beneficiaza de un mix foarte bun de retail. Prezenta unor jucatori puternici din retail-ul international se datoreaza si perspectivei deosebite de dezvoltare pe care o are zona Moldovei.
„Grupul Mobexpert a investit in proiectul de la Suceava deoarece avem incredere in aceasta zona si in potentialul ei. Bucovina este o regiune de legenda pentru romani si are o traditie solida in industria de mobilier. Suntem aici pentru ca respectam aceasta traditie si pentru ca dorim sa contribuim la dezvoltarea regiunii.”, spune Dan Sucu, Presedintele Mobexpert.

Mai putin sesizabil, dar la fel de important ca si aspectul economic, este meritul SHOPPING CITY SUCEAVA de a sustine mandria locala, de a le oferi oamenilor produse si servicii care sa le faca viata mai frumoasa:
„Hipermagazinul Mobexpert din cadrul Suceava Shopping City va oferi tuturor celor care doresc produse inovatoare si de bun gust, care ies din banal, posibilitatea de a alege mobilierul care le exprima cel mai bine stilul de viata.”, a mai completat domnul Sucu.

Media Galaxy este un alt jucator puternic care a decis sa investeasca pe piata suceveana, determinat sa sporeasca nivelul de confort al consumatorilor.
„Prin gama de 15.000 de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si multumedia, expuse intr-o suprafata comerciala de peste 2.950 mp, Media Galaxy Suceava ofera ultimele noutati si servicii de retail la cele mai inalte standarde. Avem convingerea ca asistam acum la debutul unei poveati de succes. Deschiderea Centrului Comercial Shopping City Suceava este un proiect grandios la care suntem bucurosi ca putem participa.”, declara Adrian Urda , CEO ALTEX.


Shopping City Suceava in cifre


•Investitie70.000.000 euro

•Numar total angajatiaprox. 2.000

•Numar vizitatori estimati600.000 vizitatori

•Suprafata totala inchiriabila 47.100 mp

•Suprafata Galeria Comerciala 12.890 mp

•Magazine Galerie Comerciala120

•Suprafata Carrefour 12.000 mp

•Suprafata Baumax 13.500 mp

•Suprafata Media Galaxy 2.950 mp

•Suprafata Mobexpert 5.760 mp

•Spatiu activitati petrecerea timpului liber 5.000-10.000 mp

•Durata dezvoltarii proiectului2 ani


Concept
SHOPPING CITY SUCEAVA pune la dispozitia cumparatorilor, pe o suprafata inchiriabila de 47.100 mp, o gama foarte larga de produse si servicii, reusind astfel sa se adreseze unui public cat mai larg, de la cei cu venituri modeste pana la cei care isi permit sume generoase pentru cumparaturile personale. Centrul reuneste numele marilor jucatori din piata de retail: hypermarketul Carrefour, operatorul de bricolaje Baumax, mobila si accesorii - Mobexpert si aparatura electronica si electrocasnica - Media Galaxy.

Galeria Comerciala, de aproape 13.000 m2, include peste 120 magazine, locuitorii Sucevei putand alege dintre produsele sau serviciile unor importante marci internationale si locale. Printre acestea: Takko, House of Art, Kenvelo, Lee Cooper, Fox, Deichmann, Leonardo, Benvenuti (imbracaminte), Miniblu, Optiblu (accesorii si servicii), InaCenter, Centrofarm (parfumerie, cosmetice si farmacii), KFC, Bourbon Cafe (restaurante), MaxBet Casinos (cazino) si Alexandria (librarii).

SHOPPING CITY SUCEAVA este prevazut cu 1.400 locuri de parcare, aer conditionat si numeroase locuri de relaxare.

Prin tot ceea ce ofera, SHOPPING CITY SUCEAVA isi propune sa imbunatateasca stilul de viata al locuitorilor Moldovei, prin orientarea obiceiurilor de consum catre produse si servicii de calitate, atat prin intermediul magazinelor pe care le gazduieste, cat si prin facilitatile aditionale pe care le pune la dispozitie.

SHOPPING CITY SUCEAVA este deschis de luni pana duminica intre 9:00 – 21.00.

Expansiune
Desi se afla la debutul activitatii in Suceava, Priceton Investments si Argo Real Estate Opportunities Fund se gandesc deja la extinderea parcului de retail Shopping City Suceava. Este preconizata extinderea suprafetei inchiriabile cu 5.000 pana la 10.000 mp, spatiu care va include si zone de recreere, in care se vor putea desfasura mai multe tipuri de activitati pentru petrecerea timpului liber. Noile atractii isi vor deschide portile pentru consumatori in 2009.


Despre SENS.Atelier de Comunicare

Priceton Investments si Argo Real Estate Opportunities Fund:
Princeton Investments este o compania locala, infiintata in anul 2006, avand ca unic actionar Priceton Limited. Obiectivul Priceton este gestionarea si dezvoltarea proiectului „SHOPPING CITY SUCEAVA.”
Activitatea companiei a inceput in februarie 2006 odata cu achizitia terenului si planificarea centrului comercial pe o fosta baza industriala din Suceava. La ridicarea constructiei au luat parte companii romanesti si straine, iar forta de munca utilizata a fost contractata, in proportie covarsitoare, pe plan local.
North Real Estate Oportunities Fund, actualul Argo Real Estate Opportunities Fund, este o companie internationala cu sucursale in Londra si Bucuresti, care s-a implicat ca partener in dezvoltarea proiectului SHOPPING CITY SUCEAVA.

Despre Cushman & Wakefield Activ Consulting:
Cushman&Wakefield este cea mai mare companie cu capital privat din lume in domeniul imobiliar. Fondata in 1917, compania detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati. Compania reprezinta deopotriva clienti care sunt mici intreprinzatori sau mari companii prezente in topul “Fortune 500 companies”.
Cushman&Wakefield ofera o gama completa de servicii in cadrul a patru sectoare majore:
Tranzactii, incluzand reprezentarea chiriasilor si a proprietarilor in servicii imobiliare pentru birouri, spatii industriale si de retail;
Piete de Capital, incluzand vanzari proprietati, managementul investitiilor, servicii de evaluare, investitii bancare, finantarea datoriilor si a capitalului;
Solutii Integrate, incluzand strategii imobiliare pentru corporatii si detinatori de proprietati imobiliare;
Servicii de Consultanta, incluzand consultanta in afaceri si in domeniul imobiliar.
Biroul din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.
Lider recunoscut in cercetarea globala imobiliara, compania publica un numar variat de rapoarte pentru toate sectoarele in care activeaza. Aceste rapoarte sunt disponibile in cadrul centrului sau de informare online “Knowledge Center”, www.cushmanwakefield.com.


Andreea Andreescu
Email: sens atelierdecomunicare.ro
Tel: 0730.616.440