Aspecte care conteaza in alegerea uniformei medicale

BUCURESTI - 6 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Live site

MediFashion a realizat un top al celor mai importante criterii care sustin nevoia de a se purta uniforme special concepute pentru personalul medical.

medifashion.ro

medifashion.ro

Indiferent de job-ul practicat, personalul medical, de la medici la infirmieri, poarta uniforme medicale, pentru ca tinuta profesionala este esentiala. In aceasta idee, de la halate medicale , clasice, de culoare alba, s-a trecut la uniforme colorate si/sau atractiv imprimate.

Top 3 avantaje asigurate de uniformele medicale

MediFashion a realizat un top al celor mai importante criterii care sustin nevoia de a se purta uniforme special concepute pentru personalul medical. In discutie intra, bineinteles, criterii practice, insa si criterii simbolice sau chiar psihologice:

- uniforma medicala asigura un mediu sigur si igienic pentru pacienti: imbracamintea este in contact cu mediul si, prin urmare, cu microorganismele prezente in acesta. Prin urmare, exista un risc concret de contaminare prin imbracaminte. Prin hainele de lucru specifice, purtate doar in limitele unitatii de ingrijire, se limiteaza acest risc de contaminare;

- tinuta medicala asigura protectie pentru ingrijitori: infirmierii care lucreaza intr-un mediu riscant in care infectiile nosocomiale (intraspitalicesti) sunt comune, trebuie sa fie foarte atenti. Imbracamintea medicala a fost proiectata in acest scop si protejeaza impotriva expunerii la acestea. Materialele din care sunt lucrate uniformele trebuie sa faciliteze curatarea acestora si sa fie rezistente la microbi – uniformele cherokee sunt un bun exemplu;

- uniformele medicale le permit pacientilor sa identifice rapid rolul cadrului medical. Acesta este evident un aspect practic, un punct central de contact al unei profesii. O uniforma este un mijloc de comunicare externa (pentru pacient), dar si interna (intre colegi). Aceasta le va permite angajatilor sa se identifice cu un departament, cu o echipa. Coeziunea echipei este un factor cheie pentru eficienta si bunastarea angajatilor. Purtarea uniformei sterge diferentele, pentru ca personalul sa se poata uni in jurul unei profesii comune;

Aspecte importante pentru alegerea celei mai bune uniforme medicale

In mod cert, cea mai buna uniforma medicala este cea potrivita nevoilor, constrangerilor profesionale. Cu toate acestea, atunci cand se alege nu trebuie sa se excluda partea estetica dintre criterii, deoarece respectul de sine este partial asigurat de modul in care cadrele medicale sunt privite de pacienti. Oferta tot mai mare de imbracaminte medicala, accesibila in prezent, permite combinarea functionalitatii practice cu stilul, acesta fiind un aspect extraordinar.

Deoarece multe profesii medicale necesita o mobilitate semnificativa, dat fiind programarile numeroase si, implicit, programul foarte aglomerat, este ideal ca personalul medical, indiferent de job-ul practicat, sa se simta confortabil in uniforma. In aceasta idee, favorizarea calitatii tinutei pe care cadrele medicale o poarta zilnic va fi cea mai buna investitie pe care o pot face.

Imbracamintea potrivita pentru personalul medical se va alege in functie de constrangerile profesionale ale postului. Prin urmare, uniforma medicala ideala se alege in functie de lungimea manecii, cu sau fara buzunar si multe alte aspecte de aceeasi natura.

Alegerea uniformei potrivite nu presupune un proces dificil, atat timp cat furnizorul propune o oferta generoasa. MediFashion.ro este in acest moment unul dintre cele ofertante magazine online din care pot fi achizitionate imbracaminte, incaltaminte si accesorii medicale dintre cele mai diverse, cu o calitate premium.

Despre Seo Business Media

MediFashion.ro - Magazin Online - Uniforme medicale, costume medicale, halate medicale, bluze medicale, accesorii medicale, instrumentar si aparate medicale. Comenzi online, preturi accesibile.