Gandirea pozitiza

BUCURESTI - 1 august 2019

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Religie

Este gandirea pozitiva asa un mare avantaj? Cum poate ajuta o atitudine optimista? Conteaza daca cineva vede partea plina a paharului si nu pe cea goala? Specialistii, bazandu-se atat pe studii formale, cat si informale, ne spun ca da. Gandirea pozitiva, ca parte a unei personalitati pozitive, ajuta la managementul eficient al stresului, tara a secolului nostru, care ne afecteaza enorm sanatatea si starea de bine, in general.

Horoscop

Horoscop

Este gandirea pozitiva asa un mare avantaj? Cum poate ajuta o atitudine optimista? Conteaza daca cineva vede partea plina  a paharului si nu pe cea goala? Specialistii, bazandu-se atat pe studii formale, cat si informale, ne spun ca da. Gandirea pozitiva, ca parte a unei personalitati pozitive, ajuta la managementul eficient al stresului, tara a secolului nostru, care ne afecteaza enorm sanatatea si starea de bine, in general.

     Gandirea pozitiva nu inseamna nepasare, ignorarea situatiilor mai putin placute cu care, inevitabil, ne confruntam la un moment sau altul. Gandirea pozitiva tine de atitudine, de modul in care este abordata o anumita situatie. Cum se spune, in limbajul popular, „sa nu fii prapastios". A incepe punand raul inainte este, din start, o pozitie care dezavantajeaza. Gandirea pozitiva incepe, de obicei, cu a ne spune noua insine ca suntem in stare; este vorba despre acel flux automat de ganduri pozitive, care trebuie sa ne ghideze actiunile. Cu siguranta, un flux de ganduri negative, ar avea impact nefast, iar rezultatele obtinute nu ar mai putea fi la fel de satisfacatoare. Fiecare dintre noi am simtit, pe pielea proprie, cel putin o data in viata, ce inseamna sa pleci la drum cu entuziasm si optimism sau, in egala masura, cum este sa incepi ceva, fara a avea incredere ca vei obtine ceea ce doresti.  Despre zodiac si compatibilitate mai multe detalii pe horoscopzi.ro.

     Studiile referitoare la beneficiile gandirii pozitive continua; rezultatele fluctueaza, in mod clar, de la un individ la altul, in functie de personalitatea fiecaruia. Iata cateva dintre aceste beneficii, general observate la persoanele cu gandire pozitiva:

-          Cresterea poftei de viata;

-          Rata scazuta a depresiei;

-          Nivel scazut al tulburarilor organismului;

-          Cresterea imunitatii ( o rezistenta crescuta fata de racelile obisnuite);

-          O sanatate cardio-vasculara mai buna si reducerea riscului de deces din cauze vasculare;

-          O stare fizica si psihica excelenta;

-          O mult mai buna capacitate de adaptare la conditii mai dificile.

     S-au putut trage, partial, unele concluzii referitoare la modul in care gandirea pozitiva influenteaza starea de bine; in primul rand, trebuie precizat faptul ca, doar din simple observatii superficiale, se arata faptul ca persoanele optimiste au un aspect sanatos, revigorant, ceea ce face ca ceilalti sa le caute compania, in vreme ce persoanele pesimiste emana in jur energii negative, arata de parca ar fi mereu bolnave, fapt care duce la insingurare, putini fiind cei care ar sta, de bunavoie, in preajma lor. De altfel, persoanele cu gandire pozitiva au mai multa grija de ele, adopta un stil de viata sanatos – mananca sanatos, fac miscare, practicand diverse sporturi, nu fumeaza, nu beau in exces, se implica in diverse tipuri de activitati, ceea ce este foarte bine si pentru trup, si pentru minte; evident, respectandu-se limitele normalitatii. Articole si horoscop zilnic, saptamanal, lunar, anual, totul pus la dispozitia dvs.

     Cum se pot identifica tiparele negative?

     Persoanele cu gandire negativa au tendinta sa:

-          Filtreze aspectele negative ale unei probleme, evidentiidu-le doar pe cele negative. De exemplu, nu ne gandim la aprecierile primite dupa ducerea la bun sfarsit a unei etape a unui proiect dificil, ci la cat mai este de munca pentru ca acesta sa fie finalizat in intregime. Sau chiar in cazul unui accident, nu ne gandim ca e bine ca am scapat, ci ne gandim la ce s-ar fi putut intampla si la ceea ce ar putea merge rau in procesul de recuperare.

-          Personalizeze aspectele negative, considerand ca vina le apartine. De exemplu, atunci cand se schimba anumite planuri colective, se gandesc ca este din vina lor, chiar daca poate fi vorba de o infinitate de alte motive.

- Dramatizeze, anticipand doar raul. O zi de vineri 13 poate sa aiba acest efect asupra unora, la fel ca si o succesiune accidentala de evenimente negative la inceputul zilei.

- Polarizeze, in sensul ca nu recunosc  nici o cale de mijloc, ci doar extremele. In optica lor, fie e vorba de perfectiune, fie e vorba de esec total.

     Cum sa devenim optimisti, daca suntem pesimisti din fire? Ei, bine, in mod sigur, acest lucru nu se va intampla de la o zi la alta. Iata cateva directii de urmat:

- Gasiti ceea ce trebuie schimbat. Ca sa reparati, trebuie sa identificati ceea ce nu merge bine. Incercati sa va dati seama care este domeniul in care aveti cele mai multe ganduri negative ( munca, familie, viata sociala, etc.)

- Verificati-va pe parcursul zilei pentru a vedea daca aveti ganduri negative si identificati modalitatile prin care le puteti transforma in pozitive.

- Bazati-va pe umor. Puteti fi sarcastici, in legatura cu o persoana sau un eveniment. Umorul va ajuta sa va destindeti si sa treceti mai usor peste momentele dificile.

- Adoptati un stil de viata sanatos. Acesta va poate ajuta sa mai alungati din temeri in legatura cu starea voastra de sanatate. In plus, practicarea unui sport duce la eliberarea de endorfine, „hormonul fericirii", asa ca va veti simti mult mai bine, din punct de vedere psihic, pe langa faptul ca ati putea sa si socializati, daca mergeti la o sala anume.

- Inconjurati-va de oameni pozitivi.  Acestia au o energie, un vibe aparte, care atrage pe altii in preajma lor. S-ar putea ca astfel de oameni sa va inspire.

     Amintiti-va ca este nevoie sa depuneti efort, sa practicati zi de zi, daca doriti sa va schimbati. O personalitate optimista are mult mai multe avantaje, atat de ordin fizic, cat si de ordin psihic.

Compatibilitati zodii gasiti pe site in zodiacul chinezesc si cel european.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-comweb/gandirea-pozitiza