ARVAL ROMANIA NUMESTE UN NOU DIRECTOR GENERAL

BUCURESTI - 3 decembrie 2020

Comunicat tip Administrativ / Management in Auto

Cu o experiență de peste 20 de ani in servicii B2B in industria auto, din care ultimii 14 ani in cadrul Arval Romania, Dan Boiangiu va prelua un rol internațional la sediul central al Arval din Paris. Filiala din Romania a companiei specializate in leasing operațional full-service va fi condusă, începând cu 1 Ianuarie 2021, de către Roxana Lupescu.

Roxana Lupescu

Roxana Lupescu

Cu o experiență de peste 20 de ani in servicii B2B in industria auto, din care ultimii 14 ani in cadrul Arval Romania, Dan Boiangiu va prelua un rol internațional la sediul central al Arval din Paris. Filiala din Romania a companiei specializate in leasing operațional full-service va fi condusă, începând cu 1 Ianuarie 2021, de către Roxana Lupescu. 

 Unul dintre cei mai longevivi executivi din industria leasing-ului operațional din Romania, Dan Boiangiu, a jucat un rol crucial in dezvoltarea acestui serviciu pe piața locală. Din 2006 Director Comercial si din 2014 Director General, Dan Boiangiu a acompaniat dezvoltarea Arval Romania, atât din perspectiva   portofoliului de clienți, cat mai ales din punct de vedere al consolidării echipei, a proceselor si instrumentelor operaționale.  “Sunt foarte bucuros să fac un mare pas înainte in cariera mea internațională la Arval, dar totodată sunt ușor nostalgic. Las in urmă amintiri superbe legate de cei 14 ani petrecuți aici, alături de o echipă extraordinară împreună cu care am construit de la zero o companie solidă, cea mai mare companie de leasing operațional din Romania după cifra de afaceri in ultimii 4 ani consecutivi. Mă bucur totuși că povestea noastră de succes va fi dusă mai departe chiar de către unul din exponenții ei majori, iar situația companiei la momentul acesta este una foarte solidă, cu o echipă stabilă, consolidată profesional si cu un portofoliu robust de clienți care se declară foarte satisfăcuți de calitatea serviciilor primite.” a declarat Dan Boiangiu.

Roxana Lupescu va prelua poziția de Director General începând cu 1 Ianuarie 2021. S-a alăturat echipei Arval Romania cu 12 ani in urmă, ocupând diverse roluri in structura locală, in special in zona de risk management, pricing sau control financiar. Director Financiar începând cu anul 2011, Roxana si-a consolidat aportul la dezvoltarea portofoliului de produse si servicii prin coordonarea si implementarea numeroaselor proiecte de digitalizare si automatizare a proceselor operaționale.

“Aceasta noua provocare mă bucură si mă responsabilizează. Mândria de a face parte din echipa Arval Romania este un ingredient major din rețeta succesului nostru de pana acum. Doresc sa duc mai departe această rețetă împreună cu restul echipei de management, echipă stabilă si competentă care consolidează o experiență vastă in acest domeniu, pe toate fronturile. Sunt convinsă că împreună vom reuși să perpetuam rolul de leader al Arval in Romania in  dezvoltarea de noi soluții care să satisfacă nevoia de mobilitate a clienților noștri, aflata într-o continuă si rapidă evoluție.” a declarat Roxana Lupescu la preluarea mandatului.

“Am încredere totală in capacitatea Roxanei si a echipei Arval Romania de a face performantă. Arval Beyond, noul plan strategic care își propune să poziționeze Arval ca leader global al mobilității sustenabile, va avea provocări locale importante. Piața din Romania evoluează rapid către oportunități de a dezvolta trendurile mobilității, in special cu privire la tranziția energetică, la soluții alternative de mobilitate,  dar si la flexibilizarea si digitalizarea serviciilor. Acestea vor fi principalele provocări pe termen mediu si lung in fata cărora competentele profesionale ale Roxanei sunt un răspuns foarte adecvat. Mai mult, prin prisma experienței si implicării ei din ultimii 12 ani, consider ca Roxana va avea un rol extrem de important in continuitatea livrării excelentei in servicii către clienții noștri, așa cum i-am obișnuit.” a declarat Dan Boiangiu.   

Despre Arval:

Fondată în 1989 și deținută în totalitate de BNP Paribas, compania Arval este specializată în leasing operațional full service pentru vehicule. Arval le oferă clienților săi – companii de toate taliile, de la corporații internaționale pană la IMM-uri – soluții personalizate ce optimizează mobilitatea pentru angajații acestora și externalizează riscurile asociate cu administrarea unei flote. 

Consultanță specializată și servicii de calitate, ambele aflate la baza promisiunii Arval față de clienții săi, sunt livrate în fiecare dintre cele 29 de țări în care activează compania, de către cei peste 7.500 angajați. Numărul total de 1.265.000 vehicule închiriate în regim de leasing operațional reprezintă flota Arval la nivel mondial (septembrie 2019).

Arval este unul dintre membrii fondatori ai Element-Arval Global Alliance, cea mai longevivă alianță strategică în industria administrării flotelor, fiind și lider global cu peste 3 milioane de vehicule administrate în 50 de țări. În cadrul BNP Paribas, Arval aparține de divizia de Retail Banking.

Despre BNP Paribas:

BNP Paribas este una dintre băncile de top din Europa, având o rețea internațională. Este prezentă în 73 de țări, cu mai mult de 196.000 de angajați, inclusiv 149.000 în Europa. Grupul bancar deține poziții-cheie în trei domenii principale de activitate: Piețe Locale, Servicii Financiare Internaționale (ale cărei rețele de retail bancar și servicii financiare sunt acoperite de Retail Bancar și Servicii) și Banking Corporate și Instituțional, care deservește două nișe de client: corporații și investitori instituționali. 

Grupul este alături de toți clienții sai (clienți privați, consorții, antreprenori, IMM-uri, corporații și clienți instituționali) în realizarea proiectelor prin soluții de finanțare pe termen lung, investiții, economii și asigurări de protecție. În Europa, grupul are patru piețe locale în care activează (Belgia, Franța, Italia și Luxemburg), iar BNP Paribas Resurse Financiare Individuale este lider în împrumuturi de consum.   

BNP Paribas își implementează modelul de retail-banking integrat și în țările mediteraneene, în Turcia, în Europa de Est și o rețea mare în partea de vest a Statelor Unite. În activitatea sa din zonele de Banking Instituțional și Corporate sau Servicii Financiare Internaționale, BNP Paribas se bucură de asemenea de poziții de top în Europa, o prezență puternică în cele două Americi și un business puternic și în creștere în Asia-Pacific.