Alege produse cosmetice de calitate pentru o sănătate de lungă durată

BUCURESTI - 29 aprilie 2024

Comunicat tip General in Afaceri

În ziua de azi suntem asaltați, atât în mediul offline, cât mai ales în cel online de o mulțime de produse și uneori alegem rezultatul final în funcție de reclame sau ce ne surâde vizual.

Alege produse cosmetice de calitate pentru o sănătate de lungă durată

Cu toate acestea, de ce ar trebui să ținem cont în primul și în primul rând, este calitatea produselor pe care alegem să le folosim zi de zi. Ingredientele pe care le conțin trebuie să fie unele de o calitate superioară și care să ajute cu adevărat atunci când sunt folosite.

Azi vorbim despre produsele cosmetice și de îngrijire și care sunt ingredientele cheie după care trebuie să te uiți pe etichetă și să te asiguri că le conțin. Însă, mai mult decât aceste ingrediente, te sfătuim să alegi unul dintre numeroasele produse cosmetice profesionale pentru că acestea, pe lângă că au ingrediente de calitate, sunt și produse, de cele mai multe ori, în medii sustenabile și cu gândul la viitor.

Toate produsele profesionale conțin ingredientele cheie de care corpul nostru are nevoie atunci când vine vorba despre suplimente care să ne ajute să ne simțim și să arătăm mai bine.

Ingrediente cheie în produsele cosmetice și de îngrijire

Fiecare corp este diferit și tocmai de aceea și nevoile sunt diferite. La fel și perioadele prin care trecem fiecare. Astfel, poate acum ai nevoie de un plus de acid hialuronic, însă peste câțiva ani colagenul este cel care nu trebuie să îți lipsească.
Iată, așadar, care sunt cele mai importante și în același timp cele mai des întâlnite ingrediente din produsele de îngrijire pentru ten și păr. Dacă nu știi exact care sunt pentru tine, cel mai bine este să vorbești cu un medic dermatolog sau cu specialiști cosmeticieni și stiliști care să te poată sfătui în ce direcție să o iei.

1. Acidul hialuronic este acel ingredient care îți ajută pielea să fie și să rămână hidratată pentru mai mult timp. Mai mult decât atât, acesta ajută la acoperirea ridurilor și a liniilor fine care apar în timp pe ten. Folosește-l, atât pentru piele, cât și pentru păr și vei vedea că vei începe să arăți mult mai bine.

2. Uleiurile naturale sau esențiale sunt și ele des întâlnite în diverse produse ca alternativă la substanțele chimice. Acestea, asemeni acidului hialuronic, sunt perfecte pentru hidratare și pentru hrănirea pielii și a firului de păr deoarece conțin o mulțime de vitamine și acizi grași.

3. Retinolul sau, cum mai este cunoscut, Vitamina A, este perfect odată cu înaintarea în vârstă deoarece stimulează producerea de colagen în piele și firul de păr și, astfel, și el omogenizează ridurile și liniile fine și, pe deasupra, și petele pigmentare.

4. Vitamina B3 sau Niacinamida este cunoscută pentru ajutorul pe care îl aduce tenului în protecția acestuia împotriva razelor UV, pe de o parte, și în reducerea inflamațiilor, pe de altă parte. Apoi, aceasta mai ajută și la îmbunătățirea texturii pielii prin reducerea porilor dilatați.

5. Acizii de tip BHA sau beta-hidroxi, precum acidul salicilic - probabil cel mai cunoscut - sunt ideali pentru curățarea în profunzime a impurităților și în tratarea acneei datorită îndepărtării excesului de sebum.

6. Acizii AHA sau alfa-hidroxi se potrivesc tuturor persoanelor care își doresc să aibă parte de o curățare a tenului prin exfoliere. Dintre aceștia amintim acidul lactic sau glicolic. În urma folosirii lor pielea este mai luminoasă, netedă și uniformă.

7. Extractele botanice precum cel de mușețel, aloe vera și multe altele sunt folosite în produsele cosmetice sau de îngrijire pentru a calma pielea în urma unor traumatisme - de la lovituri la arsuri de diverse tipuri.

Acestea sunt principalele ingrediente după care trebuie să te uiți atunci când urmează să îți cumperi produse cosmetice sau de îngrijire pentru ca pielea ta să se simtă și să arate bine. Poți adăuga și altele în rutina ta, în funcție de particularitățile pielii și ale părului tău.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-monitor/alege-produse-cosmetice-de-calitate-pentru-o-sanatate-de-lunga-durata1