Investițiile imobiliare pentru începători: cum poți câștiga bani din acest domeniu
BUCURESTI - 8 ianuarie 2024
Comunicat tip General in Afaceri, Imobiliare
Deoarece sectorul imobiliar este adesea considerat o investiție cu risc scăzut, mulți se grăbesc să se lanseze în această industrie cu speranța de a obține un profit rapid. Cu toate acestea, nu întotdeauna investițiile imobiliare prezintă un risc scăzut. Unele necesită abilități specializate în domeniul imobiliar, răbdare și timp, pentru a realiza un randament pozitiv al investiției.
Investițiile imobiliare pentru începători: cum poți câștiga bani din acest domeniu
Dacă te gândești să devii un investitor imobiliar, citește în continuare despre investițiile pentru începători și despre abilitățile necesare pentru o carieră de succes în acest domeniu.
Tipuri de proprietăți imobiliare
Proprietățile sunt adesea destinate unor utilizări specifice. Înainte de a deveni investitor, este important să înțelegi diferitele tipuri de proprietăți imobiliare și reglementările tipice, pentru a te ghida cu privire la ce să incluzi în portofoliul de investiții.
Proprietăți rezidențiale: Sunt proprietăți construite în mod specific pentru a fi locuite. Aceasta categorie include case și clădiri rezidențiale cu una sau mai multe camere, unități tip penthouse București sau în țară.
Proprietăți comerciale: Sunt proprietăți imobiliare care au fost destinate afacerilor, de obicei industriale sau de retail. Această categorie poate include centre comerciale, clădiri de birouri, depozite și spații de producție.
Terenuri: Dreptul de proprietate al unui teren se referă la suprafața solului și se extinde atât dedesubt, cât și în spațiul aerian superior. Cuprinde toate elementele, plantele sau mineralele aflate pe teren. Terenul poate fi, de asemenea, clasificat ca fiind rezidențial, comercial, industrial, agricol sau sub alte denumiri specifice prevăzute în planurile de dezvoltare locală.
Cum câștigi bani ca investitor imobiliar
Investitorii pot câștiga bani pe piața imobiliară chiar și în perioadele de creștere a ratelor dobânzilor. Modul în care alegi să investești va depinde, în general, de toleranța ta la risc și de fondurile de investiții disponibile. Există mai multe modalități de a câștiga bani investind în imobiliare.
Aprecierea valorii proprietății: Proprietățile imobiliare se apreciază, în general, în timp. Astfel, poți câștiga bani din vânzarea unei proprietăți la o valoare mai mare decât cea la care ai cumpărat-o.
Investitorii inteligenți cumpără proprietăți în cartiere în plină ascensiune, astfel încât proprietatea lor să se aprecieze la o rată mai mare pe termen lung. Aprecierea proprietății este o investiție pe termen lung, care oferă o plată unică atunci când proprietatea este vândută.
Venituri din chirii: Pentru un flux de numerar previzibil și constant și un venit pasiv, ai putea cumpăra proprietăți pentru a le închiria. Poți opta fie pentru contracte de închiriere pe termen lung, fie pentru închirieri în regim hotelier, pe termen scurt.
Alegerea acestei strategii de investiție înseamnă că devii proprietar, ceea ce te face responsabil de colectarea chiriei sau de efectuarea reparațiilor de urgență. Ai putea alege, de asemenea, să lucrezi cu firme de administrare a proprietăților care se vor ocupa de administrarea apartamentului dat spre închiriere.
Achiziția, renovarea și valorificarea unor proprietăți vechi: Pentru a face profit dintr-o astfel de activitate, ai putea cumpăra proprietăți aflate în stare avansată de degradare, la un preț scăzut pentru piața locală, pe care apoi să le renovezi și să le vinzi la un preț mai mare.
Această variantă îți poate aduce profituri substanțiale, dar necesită mult timp și dedicare. De asemenea, este util să ai relații bune cu profesioniști care te pot ajuta să estimezi costurile reparațiilor și să le faci la un preț rezonabil.
Fonduri de investiții imobiliare: Dacă nu dorești să deții o proprietate, dar dorești totuși să obții venituri de pe o piața imobiliară profitabilă, poți investi în trusturi de investiții imobiliare, care acționează ca niște fonduri mutuale pentru proprietăți imobiliare. Această variantă este foarte asemănătoare cu investiția pe piața bursieră.
Dacă fondul este profitabil, câștigi dividende, pe care le poți încasa sau reinvesti. Partea bună este că nu ai nevoie de o investiție inițială mare.
Așadar, investițiile imobiliare reprezintă unul dintre cele mai atractive domenii pentru antreprenori. Acestea pot asigura un venit pasiv previzibil pe termen lung și randamente pozitive ale investițiilor. Însă, înainte de a te aventura în industrie este recomandat să asimilezi cât mai multe informații utile despre domeniu.