Top cele mai bune telefoane pentru seniori si avantajele acestora

BUCURESTI - 3 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Oricat de socant ar parea, intr-o lume orientata spre tehnologie avansata, in care nu putem concepe macar lipsa smartphone-ului... nu toata lumea are nevoie de un telefon inteligent.

seniori telefoane

seniori telefoane

Top cele mai bune telefoane pentru seniori si avantajele acestora

 

Oricat de socant ar parea, intr-o lume orientata spre tehnologie avansata, in care nu putem concepe macar lipsa smartphone-ului... nu toata lumea are nevoie de un telefon  inteligent. Exista inca oameni care au nevoie de un telefon mobil clasic, cu butoane, iar printre acestia se numara bunicii sau parintii nostri, probabil ultima generatie care vor mai folosi acest tip de telefoane. Fara sa devenim nostalgici, stim si noi cat de miraculoase ni se pareau aceste telefoane la vremea aparitiei lor si de ce au cunoscut o ascensiune atat de rapida, pe parcursul ultimilor ani. Insa pentru seniori, tehnologia actuala ramane un mister prea greoi de descifrat, iar achizitia unui telefon mobil se face in primul rand dupa criterii de nevoie, nicidecum dupa ultimele trenduri aparute.

Impreuna cu cei de la TAMO TAMO am pregatit o lista a celor mai bune telefoane pentru seniori.

Este important ca atunci cand sunteti in cautarea unui telefon pentru seniori, sa tineti cont de urmatoarele caracteristici:

1. Telefonul trebuie sa fie usor de folosit, intuitiv, cu un meniu care sa cuprinda strictul necesar: apelurile, lista contactelor, mesageria.

2. Sa ai posibilitatea de a alege limba romana pentru meniul telefonului. Majoritatea persoanelor in varsta nu se descurca cu termeni tehnici in alte limbi, asa ca aceasta optiune ar trebui sa fie una de care sa tii cont in alegerea telefonului.

3. Display-ul telefonului sa fie mare, luminos, iar fonturile textelor sa fie cat mai mari si mai vizibile.

4. Butoanele, de asemenea, ar trebui sa aiba dimensiuni mari, pentru a putea fi usor de folosit, chiar si in cazuri de urgenta.

5. Majoritatea telefoanelor pentru seniori includ asa-numitul buton de panica, care  poate fi actionat usor, printr-o simpla apasare si care alerteaza fie un numar de telefon la alegere din agenda, fie serviciul de urgenta.

6. Nu uita sa te gandesti si la protectia telefonului, deoarece persoanele in varsta pot avea diverse accidente care ii pot priva de pretiosul dispozitiv. De aceea, alege la pachet si o husa de telefon rezistenta si durabila care va preveni micile accidente.

Daca ai tinut cont de aceste lucruri, vom trece in revista cateva modele de telefoane ideale pentru persoanele in etate, care s-au adaptat perfect cerintelor de mai sus.

Cel mai celebru: Nokia 3310 2018

Clasicul reinventat, Nokia 3310 versiunea 2018 se afla in topul preferintelor, deoarece persoanele in varsta probabil au detinut deja prima versiune a acestui model celebru. Cu imbunatatiri vizibile pentru un astfel de telefon clasic, Nokia 3310 2018 vine cu un ecran TFT de 2,4", o camera de 2MP si 16 MB de RAM.

 

 Cea mai buna tastatura: BLU Joy

Pentru seniorii cu un gust orientat spre inovatie, BLU Joy ofera exact asta: tehnologie accesibila intr-un design intuitiv. Cu un display luminos de 2,4 inch, care include fonturi vizibile si un meniu usor de folosit, telefonul BLU Joy este partenerul ideal pentru orice persoana aflata la a treia tinerete. Telefonul mai dispune si de o tastatura cu butoane mari, cu cifre supradimensionate, lizibile usor, lanterna, camera VGA, iar memoria telefonului se poate extinde pana la 32Gb cu ajutorul unui card microSD.

 

Cel mai bun telefon flip: Alcatel OT-2051

Simplu si prietenos, acest tip de telefon este indragit la scara larga de persoanele in varsta. Pentru ca are un design placut, este de dimensiuni mici, si ecranul este protejat de socuri sau lovituri, tocmai datorita faptului ca telefonul se pliaza.

 

Cel mai smart: myPhone Halo 2

Preferat deopotriva de cei mici si cei mari, telefonul myPhone Halo 2 vine insotit de o multime de aplicatii smart, care pot fi folosite cu usurinta chiar si de seniori. Are o baterie durabila de 900mAh, dispune de un ecran color de 2,2", o camera VGA, iar una din cele mai inteligente lucruri pe care le poate face acest telefon este atribuirea unei fotografii pentru 8 dintre contactele tale preferate. Astfel, copii, nepoti sau prietenii dragi vor fi mai usor de identificat in lista de contacte. De asemenea, telefonul este dotat cu lanterna, usor de folosit cu ajutorul butoanelor laterale, si buton SOS, care se afla pe spatele telefonului.

 

 

Despre SeoFy

TAMO TAMO - ACCESORII GSM | HUSE TELEFON | HUSE TABLETA

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seofy/top-cele-mai-bune-telefoane-pentru-seniori-si-avantajele-acestora