Beneficiile Detartrajului și Periajului Profesional

BUCURESTI - 9 iulie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

Îngrijirea orală este esențială pentru menținerea sănătății generale, iar vizitele regulate la dentist joacă un rol crucial în acest sens. Printre procedurile importante efectuate în cabinetul stomatologic, detartrajul și periajul profesional sunt esențiale pentru prevenirea problemelor dentare și menținerea sănătății gingiilor și dinților. Aceste proceduri nu doar îmbunătățesc aspectul estetic al dinților, dar și contribuie semnificativ la sănătatea orală. În acest articol, vom explora beneficiile detartrajului și periajului profesional și de ce ar trebui să fie parte integrantă a rutinei tale de îngrijire orală.

Cabinet stomatologic

Cabinet stomatologic

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică care implică îndepărtarea tartrului (pla calcificată) și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și de sub linia gingiei. Tartrul se formează atunci când placa bacteriană nu este îndepărtată corespunzător prin periajul zilnic și folosirea aței dentare. Acesta poate duce la inflamația gingiilor (gingivită), cariile dentare și alte afecțiuni orale dacă nu este îndepărtat.

Ce este periajul profesional?

Periajul profesional, cunoscut și sub denumirea de polishing, este o procedură care urmează de obicei detartrajului. Aceasta implică curățarea și lustruirea dinților pentru a îndepărta petele și a conferi dinților un aspect mai strălucitor și mai neted. Periajul profesional ajută la prevenirea acumulării plăcii bacteriene și îmbunătățește estetica zâmbetului.

Beneficiile detartrajului și periajului profesional

1. Prevenirea bolilor gingivale

Detartrajul și periajul profesional sunt esențiale pentru prevenirea bolilor gingivale. Îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene reduce riscul de inflamație a gingiilor, prevenind astfel gingivita și parodontita. Bolile gingivale netratate pot duce la pierderea dinților și la alte complicații serioase.

Recomandăm Cabinet Stomatologic ZâmbetDent București Sector 6

2. Prevenirea cariilor dentare
Placa bacteriană este principala cauză a cariilor dentare. Prin îndepărtarea regulată a plăcii și a tartrului, se reduce considerabil riscul de apariție a cariilor. Detartrajul și periajul profesional ajută la menținerea unei suprafețe dentare curate și sănătoase, reducând astfel probabilitatea de dezvoltare a cariilor.

3. Îmbunătățirea respirației
Respirația urât mirositoare (halitoza) este adesea cauzată de acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare între dinți și sub linia gingiei. Detartrajul și periajul profesional elimină aceste depuneri, îmbunătățind astfel respirația și oferind o senzație de prospețime orală.

4. Estetica dentară
Periajul profesional ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților, cauzate de alimente, băuturi și obiceiuri precum fumatul. Acest lucru contribuie la un zâmbet mai alb și mai strălucitor. Un zâmbet frumos poate crește încrederea în sine și poate avea un impact pozitiv asupra relațiilor sociale și profesionale.

5. Menținerea sănătății generale
Studiile au arătat că sănătatea orală este strâns legată de sănătatea generală. Afecțiunile orale, cum ar fi bolile gingivale, au fost corelate cu boli sistemice precum diabetul, bolile cardiovasculare și complicațiile în sarcină. Prin menținerea sănătății orale prin detartraj dentar și periaj profesional, se contribuie indirect la prevenirea acestor afecțiuni.

6. Economisirea costurilor pe termen lung
Investiția în detartraj și periaj profesional regulat poate ajuta la economisirea costurilor pe termen lung prin prevenirea problemelor dentare grave. Tratamentele pentru afecțiuni avansate, cum ar fi cariile extinse, bolile parodontale sau pierderea dinților, pot fi mult mai costisitoare decât întreținerea preventivă.

Citește și: Cum găsim un nou medic stomatolog

Ce trebuie să reținem

Detartrajul și periajul profesional sunt proceduri esențiale pentru menținerea sănătății orale și prevenirea problemelor dentare. Acestea contribuie la prevenirea bolilor gingivale și a cariilor, îmbunătățesc estetica zâmbetului și respirația, și au un impact pozitiv asupra sănătății generale. Prin includerea acestor proceduri în rutina ta de îngrijire orală, te poți bucura de un zâmbet sănătos și strălucitor pe termen lung. Vizitele regulate la dentist și colaborarea cu un specialist în igiena dentară sunt pași esențiali pentru a-ți menține sănătatea orală la un nivel optim.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/serbanescu-cristian/beneficiile-detartrajului-si-periajului-profesional