Ce trebuie sa cunoasteti inainte de a folosi serviciul rent a car?

BUCURESTI - 25 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Logistica/Transport

In calitate de client incepator al serviciilor rent a car in Bucuresti s-ar putea sa aveti multe intrebari, de la modul in care conduceti in aceasta tara, la ce sa va asteptati in ceea ce priveste marcile si modelele de masini, cum va taxeaza companiile rent a car sau cati ani trebuie sa aveti pentru a conduce o masina inchiriata.

Rent a car Bucuresti

Rent a car Bucuresti

In continuare, va prezentam tot ce trebuie sa stiti pentru a avea o experienta fara surprize in ceea ce priveste inchirierea unei masini in Bucuresti.

Cerinte privind varsta si permisul de conducere

Cerintele de varsta minima pot varia in functie de compania rent a car dar, de obicei, varsta minima este de 21 ani. Asigurati-va ca aveti varsta stabilita pentru rezidenti, chiar daca puteti conduce cu masina in tara dvs. natala la o varsta mai mica!

Chiriasul, precum si soferul sau al doilea sofer ar trebui sa aiba un permis de conducere valabil pentru minimum 12 luni.

Ce documente trebuie sa aveti pentru inchirieri masini Bucuresti ?

Verificati intotdeauna actele cu compania rent a car aleasa, in prealabil, pentru a va asigura ca aveti documentele potrivite pentru a conduce pe drumurile din Romania.

Aveti nevoie de un permis de conducere european valabil sau de permise de conducere internationale. De asemenea, este recomandat sa pastrati aproape o dovada de asigurare, un act de identitate sau un pasaport.

Puteti conduce in Romania cu permisul de conducere din SUA?

Pentru cetatenii americani, agentiile de inchiriere masini solicita de obicei doar un pasaport valabil (asta inseamna o perioada de calatorie de sase luni alocata americanilor pentru calatorii in Europa) si un permis de conducere.

Cand aveti nevoie de un permis de conducere international?

Daca permisul dvs. este redactat intr-o limba straina mai putin cunoscuta, ar trebui sa prezentati un permis international de conducere. Copiile permisului de conducere expirat sau permisele de conducere temporare nu sunt acceptate.

Permisele de conducere internationale sunt o forma de identificare recunoscuta, care va poate ajuta sa comunicati cu autoritatile straine. Documentul IDP (International Driving Permit) ofera o traducere oficiala a permisului dvs. de conducere din SUA in 9 limbi straine, fiind recunoscut ca identificare valida in 174 de tari din intreaga lume. Acest document nu va inlocui licenta de condus din SUA, ci va fi doar un supliment la aceasta.

Ce documente sunt necesare pentru a accesa serviciile rent a car Bucuresti ?

Este destul de simplu sa inchiriati o masina in Bucuresti. Veti avea nevoie de urmatoarele documente:

- carte de identitate sau pasaport valabil;

- permis de conducere valabil, primit cu cel putin un an in urma.

Retineti ca un sofer suplimentar ar trebui sa prezinte aceleasi documente si sa fie prezent si el in momentul inchirierii masinii.

Ce masini sa alegeti, cu cutii manuale sau automate?

Ambele optiuni sunt disponibile la orice companie rent a car din Bucuresti. Majoritatea masinilor de inchiriat din Romania si din toata Europa sunt echipate cu transmisie manuala in loc de automata, iar majoritatea romanilor stiu sa conduca o masina cu schimbator de viteze.

Masinile de inchiriat cu cutii de viteze automate sunt exceptia, nu regula si este posibil sa fie necesar sa platiti mai mult pentru a inchiria una sau sa o rezervati din timp, deoarece multe companii rent a car au un numar limitat de asemenea masini in propria lor flota.