COMUNICAT DE PRESA

BUCURESTI - 6 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Politic

Reprezentantul României la Asociaţia Tratatului Atlantic (ATA), Alex Şerban, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, la cea de-a 53-a Adunare Generală, desfăşurată la Ottawa, Canada, în paralel cu conferinţa internaţională: „NATO şi partenerii globali – o abordare comprehensivă a reconstrucţiei Afganistanului şi a altor provocări”, între 31 octombrie şi 2 noiembrie.

COMUNICAT DE PRESA

Alegerea lui Alex Şerban în funcţia de vicepreşedinte ATA are o semnificaţie aparte în contextul definirii rolului strategic pe care România îl joacă în structurile Nord Atlantice şi a peste un deceniu de activitate a Consiliului Euro Atlantic din România. Consiliul Euro Atlantic a fost înfiinţat în 1993 (Centrul Euro Atlantic) cu ocazia vizitei Secretarului General NATO, Manfred Worner (1934-1994), la Bucuresti. În 2002, Consiliul a fost restructurat, în componenţa sa intrând Fundaţia EURISC, Asociaţia Euro Atlantică Manfred Worner şi Asociaţia George C. Marshall România, rămânând totodată deschis altor ONG-uri şi personalităţi marcante.
“Sunt onorat, în numele Consiliului Euro-Atlantic din România, să fiu ales în funcţia de vicepreşedinte ATA, din doua motive. Este prima oara când România şi organizaţia naţionala pe care o reprezint este aleasă în Biroul Executiv, într-o funcţie de decizie în aceasta organizaţie internaţională, care reuneşte peste 43 de membri – organizaţii non-guvernamentale care promovează valorile transatlantice şi rolul NATO în societatea de astăzi. În al doilea rând, acest moment, aflat la doar 5 luni de organizarea la Bucureşti a summit-ului NATO în aprilie 2008, este un semnal important pe care ATA şi membrii săi îl dau vis-à-vis de rolul pe care România şi Summit-ul de la Bucureşti îl joacă pentru viitorul Alianţei Nord Atlantice”, a declarat proaspătul vicepreşedinte ATA.
În mesajul său adresat la ceremonia de încheiere a Adunării Generale ATA, Preşedintele României, Traian Băsescu a felicitat proaspăt aleasa conducere ATA şi delegaţia care va face parte din Biroul Executiv. Preşedintele României a subliniat rolul pe care îl va juca România în organizarea Summit-ului NATO din 2008 la Bucureşti, precum şi aportul pe care societatea civilă, think tank-urile, şi mediu academic îl joacă în procesul de răspândirea a valorilor cooperării transatlantice.
Alex Şerban a absolvit în 1992 Universitatea Wesleyan University, Connecticut ca B.A. în domeniul Ştiinţelor Sociale şi deţine un masterat în Afaceri Internaţionale de la Facultatea Columbia
University din New York (1997) şi de la Şcoala de Relaţii Internaţionale şi Administraţie Publică, cu certificare în Studii Regionale asupra Europei Centrale şi de Est. De asemenea este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Centrul de Studii de Securitate George Marshall şi al numeroase cursuri organizate de Universitatea Harvard şi Universitatea din Pennsylvania (Wharton).
După 1990, Alex Serban a revenit în România unde a promovat activitatea organizaţiilor non-guvernamentale şi a sprijinit implementarea de noi proiecte dedicate societarii civile, conştientizării politice şi educaţiei media.
A lucrat mai mulţi ani în sectorul privat, în domeniul telecomunicaţiilor, farmaceutic şi apărare, iar recent a fondat propria companie de consultanţă în domeniul comunicării strategice şi al relaţiilor corporatiste.
Din noiembrie 2001, graţie unui program fondat de USAID (Romanian Government Transition Support), a devenit consilier al Primului Ministru al României, specializat în relaţia cu NATO şi societatea civilă.

Din 2002, a devenit Preşedinte Executiv şi membru fondator al Consiliului Euro-Atlantic din România - Casa NATO. Domnul Şerban este deasemenea membru al Camerei de Comerţ a SUA (Bucureşti), membru al Consiliului de Conducere al Fundaţiei SMURD şi Preşedinte Executiv şi membru fondator al Asociaţiei Culturale Grigore Vasiliu Birlic.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/serbanmusneci-associates/comunicat-de-presa91