Bosch lanseaza cel mai rapid ciocan rotopercutor cu utilizare diversificata si amortizor de vibratii

BUCURESTI - 31 martie 2009

Comunicat tip General in Constructii

Bosch lanseaza un nou ciocan rotopercutor de 5 kilograme GBH 5-40 DCE Professional cu sistem SDS-Max Comfort. Energia sa de percutie la gaurire ajunge pana la 10 Jouli, iar la daltuire aceasta este marita la 11 Jouli datorita functiei Turbo. Astfel, se pot efectuata operatii de gaurire in beton (C25) pentru diametre de pana la 40 milimetrii sau se pot realiza rapid lucrari de demolare. In plus, functia Constant Electronic asigura o turatie constanta sub sarcina, iar datorita sistemului Vibration Control, nivelul vibratiilor este mult diminuat.

Noul ciocan rotopercutor GBH 5-40 DCE Professional reduce nivelul vibratiilor, ceea ce inseamna ca utilizatorul este expus unui nivel mai mic de vibratii zilnice, nepunand-i astfel in pericol sanatatea. Sistemul Vibration Control de la Bosch actioneaza asupra vibratiilor mana-brat, reducandu-le in doua etape: la locul de origine si la locul efectului. La locul de origine, diminuarea vibratiilor este cauzata de mecanismul de percutie care are un sistem asemanator unei perne de aer ce induce o presiune redusa a aerului si implicit vibratii mai mici, rezultatul sau fiind comparabil cu efectul de amortizare al unui arc lung, fara a afecta insa performantele de lucru. La locul efectului, vibratiile sunt reduse la nivelul manerului principal, unde exista un arc plat si o articulatie sub forma de pivot, care separa efectiv manerul principal de masina. Aceste elemente preiau vibratiile transmise direct catre utilizator prin intermediul manerului, iar nivelul acestor vibratii este astfel redus in prima faza la nivelul mecanismul de percutie. Prin urmare, nivelul vibratiilor masurate tri-axial este de numai 10 m/s 2 la operatiile de gaurire si de 8 m/s 2 la operatiile de daltuire. Astfel, timpul de lucru zilnic admis, conform Directivei 2002/44/EC, este afectat in mod pozitiv.

Mai mult, noul sistem SDS-max Comfort de la Bosch este usor de folosit, oferind utilizatorului posibilitatea de a lucra mai rapid datorita faptului ca permite schimbarea accesoriilor cu o singura mana: in momentul in care utilizatorul trage mansonul de protectie pentru a inlocui accesoriul, mandrina ramane blocata automat pe pozitia deschis. Astfel, accesoriul poate fi scos foarte simplu cu o singura mana. La introducerea unui nou accesoriu, mansonul de protectie se deplaseaza automat in directia inainte si blocheaza accesoriul in mandrina.

Un alt avantaj important al noului ciocan rotopercutor GBH 5-40 DCE
Professional este durata lunga de viata datorita unui design robust si al materialelor folosite pentru crearea lui, de la carcasa metalica, la manerul softgrip.

Avantaje:
- Viteza superioara de gaurire datorita motorului de 1150 W si mecanismului de percutie puternic
- SDS-max Comfort pentru schimbarea simpla si rapida a accesoriilor, cu o singura mana
- Sistemul de amortizare Vibration Control care asigura lucrul placut, chiar si in cazul utilizarii intensive
- Rozeta de reglare variabila a numarului de rotatii si de percutii pentru performante optime, patent Bosch
- Intrerupator cu posibilitate de blocare pentru lucrul fara efort la daltuire, patent Bosch
- Constant - Electronic, display de service si afisaj stand-by, pentru a face lucrul cat mai confortabil
- Cablu cu prindere pe bila pentru raza de actiune mare si pentru evitarea ruperilor de cablu

Despre Serviciul de Ajutor Maltez în România

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru constructii. In anul 2007, cei aproximativ 271.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 46,3 miliarde de Euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 50 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare si a inscris peste 3000 de patente la nivel mondial in anul 2006. Concernul a fost infiintat la Stuttgart in 1886, de catre Robert Bosch (1861 - 1942), sub numele de „Atelier de mecanica fina si electrotehnica”.

Structura Robert Bosch GmbH asigura independenta financiara, precum si libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch. Aceasta ii permite companiei sa faca investitii pentru asigurarea viitorului sau, precum si sa respecte responsabilitatea sa sociala. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale Grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.bosch.com.ro

Eleni Sefel
Str. Horia Macelariu 30-34,
Sector 1, Cod 013937