Sistemul de diagnoza Bosch KTS 340 a obtinut primul loc in cadrul celebrului test Dekra

BUCURESTI - 29 mai 2009

Comunicat tip General in Auto

Noul sistem de diagnoza Bosch KTS 340, destinat service-urilor auto, a fost declarat castigator in cadrul ultimului test comparativ realizat de organizatia de certificare Dekra. In cadrul testului comparativ al sistemelor de diagnoza, specialistii Dekra au incercat noua aparate de sine statatoare, prin analizarea lor pe zece tipuri diferite de autoturisme. In vederea reproducerii cat mai fidele a activitatii dintr-un service auto general, au fost selectate spre testare, pe langa modele de autoturisme uzuale (precum BMW 316, VW Golf, Opel Vectra si Mercedes A 180) si un Chrysler 300C si Hyundai Sonata. In luna martie 2009, aparatul de diagnoza Bosch KTS 340, care s-a clasat pe primul loc in urma acestui test, a fost lansat si in Romania, fiind adaptat nevoilor pietei locale si avand meniul integral in limba romana.

Sistemul de diagnoza Bosch KTS 340 a obtinut primul loc in cadrul celebrului test Dekra

In urma testarii, expertii Dekra au pus un mare accent pe acoperirea mare de sisteme ce pot fi diagnosticate cu respectivul aparat, dar si pe adancimea de testare si functiile complexe de diagnoza. Modelul Bosch KTS 340 a fost declarat de expertii Dekra drept castigator, acestia punctand pozitiv in special functiile sale complexe de diagnoza, acoperirea mare de piata si adancimea de testare a unitatilor de comanda. Concluzia specialistilor Dekra a fost ca sistemul KTS 340 a recunoscut cu exactitate toate autovehiculele testate si unitatile lor de comanda. Un alt element apreciat de specialisti a fost posibilitatea de a reseta electronic intervalul de service in cazul celor mai multe dintre autovehiculele testate. De asemenea, expertii Dekra au luat in considerare si functia de afisare automata a tuturor erorilor inregistrate. Concluzia finala a fost ca noul aparat de diagnoza Bosch este indicat ca tester universal de diagnoza.

Alte caracteristici tehnice apreciate pozitiv de testul Dekra

In urma testului celui mai nou model din seria Bosch KTS, specialistii Dekra au apreciat dotarile noului KTS 340 ca fiind complexe si adaptate necesitatilor unui atelier auto. Astfel, un multiplexor integrat, comandat prin software-ul Esi[tronic], asigura conexiunea dintre tester si unitatile de comanda ale vehiculelor realizate de producatori diferiti, nefiind necesara utilizarea unor adaptoare suplimentare. Un adaptor interschimbabil OBD garanteaza functionarea in siguranta si pe termen lung. In cazul in care, in viitor, s-ar modifica necesitatile hardware pentru interfata de comunicare si diagnoza, adaptorul interschimbabil poate fi inlocuit cu usurinta.
Modelul KTS 340 a fost apreciat si datorita afisajului touchscreen de 8,4 inch care este usor de utilizat. Un alt avantaj l-a constituit conceptul de comanda prin intermediul software-ului Esi[tronic] Bosch, dezvoltat special pentru atelierele auto. Dupa identificarea autovehiculului, sunt puse la dispozitie datele existente in toate categoriile de informatii ale sistemului Esi[tronic]. Mai mult, KTS 340 permite navigarea cu usurinta intre diversele aplicatii ale software-ului, iar informatiile standard utilizate frecvent, precum cele referitoare la autovehicul, la pozitionarea prizei de diagnoza sau la reviziile tehnice, pot fi usor accesate. Modelul KTS 340 a fost special conceput pentru a oferi mecanicilor din atelierul auto sustinerea necesara pentru detectarea eficienta a erorilor, punandu-le astfel la dispozitie toate informatiile necesare pentru repararea autovehiculelor.

Pentru diagnoza, detectarea erorilor, intretinere si service

Mai mult, specialistii Bosch arata ca aparatul KTS 340 ofera si alte avantaje fata de cele evidentiate de testul Dekra, care a fost limitat numai la diagnoza unitatilor de comanda. Pe langa functiile de diagnoza testate, pe modelul KTS 340 au fost instalate toate informatiile necesare incluse in pachetul software Esi[tronic] pentru ateliere auto, privind detectarea erorilor, reviziile tehnice si lucrarile de service, inclusiv cele din sistemul de informatii tehnice de service. In plus, in scopul detectarii erorilor, in KTS 340 a fost integrat un multimetru cu doua canale, prin intermediul caruia poate fi utilizat, de exemplu, si programul software Bosch CAS[plus] pentru compararea valorilor masuarate cu valorile nominale.

Despre Serviciul de Ajutor Maltez în România

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri. In anul 2008, cei aproximativ 282.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 45 miliarde de Euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 60 de tǎri, iar prin parteneriate, Bosch este prezent in alte 150 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare, inregistrand peste 3000 de patente la nivel mondial. Prin produsele si serviciile oferite, Bosch urmareste imbunatatirea calitatii vietii oferind solutii fiabile si inovative.

Concernul a fost infiintat la Stuttgart in 1886 de catre Robert Bosch (1861 - 1942) sub numele de „Atelier de mecanica fina si electrotehnica”. Structura Robert Bosch GmbH asigura independenta financiara, precum si libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch. Aceasta ii permite companiei sa faca investitii pentru asigurarea viitorului sau, precum si sa respecte responsabilitatea sa sociala. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.


Eleni Sefel
Corporate Communication
Str. Horia Macelariu 30-34,
Sector 1, Cod 013937
Bucuresti
Tel: (021) 4057529

eleni.sefel@ro.bosch.com