Poziția oficială a managementului locației Vis-A-Vis Vama Veche, referitoare la cazurile de infectare cu Covid-19

Vama Veche - 22 iunie 2020

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, HoReCa

Ca urmare a articolelor apărute în presă referitor la cazurile de infectare cu Covid-19 din Vama Veche, dorim să venim cu următoarele precizări:

Vis-a-Vis

Vis-a-Vis

În data de 14 iunie 2020, am fost informați de către una dintre colegele noastre, care a făcut parte din staff-ul Vis-a-Vis în perioada 12-14 iunie, că a dezvoltat simptome de infecție respiratorie. I-am solicitat imediat autoizolarea și testarea pentru Covid-19 înainte de a i se permite revenirea la muncă. În noaptea zilei de vineri, 19 iunie ora 23.30, ne-a comunicat rezultatul testului, pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, ea aflându-se acum internată în spital. Menționăm că din data de 14 iunie colega noastră nu a mai luat contact cu locația sau personalul.

O alta angajata a locației ne-a comunicat tot în data de 19 iunie că și-a pierdut gustul și mirosul, fiind trimisă imediat în autoizolare. A doua zi a fost testată, confirmată pozitiv și internată.

În urma aflării informațiilor de mai sus, am apelat atât serviciul de urgenta 112 cât și DSP Constanta în noaptea de vineri, 19 iunie în jur de ora 1 am, la circa o ora și jumătate de la confirmarea primului rezultat pozitiv, pentru a primi instrucțiuni. Ni s-a comunicat faptul că reprezentații DSP vor veni la locație pentru efectuarea anchetei epidemiologice sâmbătă, 20 iunie, și ni s-a recomandat izolarea personalului. Am acționat în consecință, efectuând o dezinfecție generală a locației în dimineața zilei de 20 iunie și înlocuind întregul personal cu colegi noi, chemați special din alte localități, pentru a ne asigura că nici unul dintre ei nu a avut contact anterior cu staff-ul locației.

Este necesar să menționăm că în urma informațiilor transmise autorităților, acestea NU au dispus închiderea locației ci au permis continuarea activității cu noul personal și cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Am decis intern suspendarea temporară a activității și suntem în contact permanent cu autoritățile cu care colaborăm strâns în vederea luării tuturor masurilor necesare eliminării riscului de infectare atât în rândul personalului, cât și al clienților.

După o perioadă grea, în care industria HoReCa a fost grav afectată, cu toții ne-am dorit să revenim și să ne reluam activitatea, fară însă a pune în pericol sănătatea clienților sau colegilor noștri. În acest sens, atât angajații cât și colaboratorii au fost informați asupra masurilor de prevenție și au fost echipați cu măști și mănuși de protecție iar în locație am efectuat și continuam să efectuam dezinfecții periodice, măsuri luate încă de la deschidere. Servirea la bar se face în regim takeaway, în locație fiind disponibile doar câteva mese, amplasate conform reglementărilor legale în vigoare. De asemenea, angajaților le este monitorizată starea de sănătate, aceștia putând intra în ture numai dacă nu prezinta simptome de infecție respiratorie. Vom acționa în continuare cu maximă responsabilitate și în strânsă colaborare cu autoritățile competente, respectând cu strictele regulile de igienă și prevenție stabilite de acestea și am pregătit și un set de masuri interne, suplimentare față de cele deja aplicate încă de la deschiderea locației, pentru situația în care în rândul colegilor sau colaboratorilor noștri ar mai apărea suspiciuni de infectare cu Covid-19

Menționăm totodată că întreg staff-ul ce a fost contact direct cu persoanele indentificate pozitiv cu Covid-19 a fost plasat conform regulilor stabilite de autorități în izolare la domiciliu.

Referitor la informația apărută în presă cu privire la evenimentele din 3-4 iulie 2020 ce îi au ca invitați pe Andi Moisescu, Emeric Imre și Ducu Bertzi, vă asigurăm că întregul personal ce va deservi în locație este unul ce nu a avut contact direct cu persoanele depistate pozitiv cu Covid-19 și vom menține cu rigurozitate toate măsurile prezentate mai sus.