Manuale in premiera in Romania la Academia de Showbiz

BUCURESTI - 25 septembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Academia de Showbiz lanseaza in premiera in Romania doua manuale dedicate celor ce vor urma cursurile de impresar artistic si organizator de spectacole.

Manuale in premiera in Romania la Academia de Showbiz

Academia de Showbiz, primul centru privat de cursuri dedicat formarii de profesionisti in showbiz, a fost infiintata de Anca Lupes si Zoli Toth (trupa Sistem) in urma cu citeva luni, pornind de la constatarea ca in industria spectacolului din Romania nu exista nici un sistem de pregatire si formare a celor care lucreaza in spatele scenei, in special a celor ce practica meseriile de impresari si organizatori de spectacole.

Astfel, primele doua cursuri organizate de Academie se adreseaza celor care vor sa devina impresari profesionsti sau organizatori de spectacole, celor care practica deja una din aceste doua meserii, dar si celor care activeaza in diferitele comnpartimente ale industriei spectacolului: agentii de impresariat, case de discuri, agentii de publicitate si, nu in ultimul rind, tinerilor artisti.

Manualele dedicate viitorilor cursanti sint unice in Romania si au fost realizate de conceptori autorizati pe baza unei bibliografii substantiale, cuprinzind studii si carti ale unor autori consacrati in showbizul international, precum si studii de caz din showbizul autohton.

Manualele trateaza principalele elemente necesare desfasurarii acestor profesii, precum si structura industriei de showbiz, cu accent pe industria muzicala. Printre temele abordate in manuale, se numara : impresarul artistic/organizatorul de spectacole si mediul in care activeaza, comunicarea interactiva in acest mediu, piata impresariatului artistic, piata organizarii de spectacole, analize de piata, marketing si vinzarea propriu-zisa, negocierea si incheierea contractelor, precum si planificarea, organizarea si monitorizarea activitatii. De asemenea, vor fi tratate aspecte legale de baza, ca legea dreptului de autor si a drepturilor conexe, contractul de mandat civil, aspecte fiscale privind platile si impozitarea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, legea privind impozitul pe spectacole etc.

Cele doua cursuri sint programate sa inceapa pe 2 octombrie 2006 la Centrul de Afaceri Bucuresti Sud. Cursurile sint autorizate si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si sint sustinute de traineri autorizati, specializati in management, marketing si comunicare.Despre sfera communication

La finalul cursurilor, in urma sustinerii unui examen, cursantii vor primi certificate de absolvire recunoscute la nivel national.
Pentru inscrieri si informatii suplimentare, accesati www.academiadeshowbiz.ro

meda.popea@gmail.com