Ghid practic pentru proprietari: Asa DA - Asa NU in vanzarea imobilelor

Ploiesti - 13 octombrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

Daca ti-ai propus sa vinzi un imobil in viitorul apropiat, trebuie sa cunosti cateva bune practici care te vor ajuta sa vinzi mai repede, mai avantajos dar si cateva lucruri pe care ar fi bine sa le eviti. In felul acesta, procesul de vanzare va fi mai rapid si mai sigur.

practici bune imobiliare

Royal Imobiliare ti-a pregatit un ghid util care trebuie parcurs inainte sa lansezi oferta pe piata imobiliara.

Asa DA - lucruri care vor grabi procesul de vanzare

Setarea scopului vanzarii - inainte sa lansezi ofera imobiliara trebuie sa stii de ce vrei sa vinzi. Iti vinzi imobilul pentru ca ai nevoie de bani pentru diverse scopuri? Sau pentru ca este un imobil nelocuit care se devalorizeaza cu trecerea timpului? In functie de raspuns, iti vei da seama daca vrei sa vinzi repede sau avantajos. Cateodata le poti avea pe amandoua.

Flexibilitate in negociere - Fii pregatit sa faci mici compromisuri pentru clientii seriosi, interesati de imobilul tau. Nu intotdeauna cerintele din partea clientilor sunt legate de pretul imobilului - asculta-i si incearca sa le raspunzi cerintelor pe cat posibil. In acelasi timp, nu promite mai mult decat poti face.

Pregatirea casei pentru vizitatori - nu trebuie sa derulezi un proiect complex de amenajare, pentru ca acesta se va dovedi foarte costisitor, iar valoarea locuintei nu va creste cu mult. Trebuie totusi sa repari micile nereguli si sa oferi un imobil ingrijit si curat.

Adaptarea la piata - daca iti doresti cu adevarat sa vinzi, vei urmari feedback-ul agentiei imobiliare cu care lucrezi, raspunsurile vizitatorilor si preturile practicate pe piata pentru imobile asemanatoare. “Recalibreaza” oferta, in special daca imobilul se afla de mult timp pe piata imobiliara fara sa primeasca prea mult interes.

Consultarea unei agentii imobiliare - aceasta va grabi procesul de vanzare al unui imobil prin: stabilirea pretului corect, promovarea eficienta, mai multi potentiali clienti, negociere mai usoara, consultanta pe toata durata procesului de vanzare.

Asa NU - lucruri care vor pune potentialii clienti pe fuga

Supraaprecierea proprietatii - daca vrei sa inchei o tranzactie, trebuie sa stabilesti un pret corect. Analizeaza ofertele imobiliare - vezi aici imobilele Royal Imobiliare aflate spre vanzare - sau consulta-te cu un agent imobiliar si calculeaza valoarea proprietatii tale in functie de : dimensiunea spatiului, gradul de mobilare si utilare, amplasare etc. Avand in vedere ca pe piata imobiliara de astazi oferta de locuinte este mai mare decat cererea, va trebui ori sa oferi ceva de foarte buna calitate, ori sa ceri un pret foarte bun.

Aspectul neingrijit al imobilului - daca anuntul tau a covins cateva persoane sa iti vada imobilul, tu trebuie sa faci tot posibilul ca vizitatorii sa ramana cu o impresie buna dupa vizita. Astfel, pe langa o curatenie exemplara, va trebui sa reduci numarul obiectelor personale din incaperi. O locuinta aerisita ii va permite vizitatorului sa isi “proiecteze” traiul acolo. Pe langa acestea, trebuie sa investesti putin si in repararea instalatiilor sau in retusul unor finisaje care vor adauga un plus valoare locuintei.

Promovare gresita - Dupa cum spuneam, ofertele de imobile sunt mai multe decat cererile; Asadar, un potential client are de unde sa aleaga. Din acest motiv, promovarea unui imobil este deosebit de importanta. Trebuie sa stii ca un imobil nou, modern si ingrijit nu se va vinde repede daca fotografiile care insotesc anuntul sunt de proasta calitate, sau daca textul anuntului nu este complet - vezi aici cum arata un anunt de vanzare pe Royal Imobiliare.

Informatii eronate -  Nu pacali potentialii clienti cu informatii false doar ca sa ajunga sa iti viziteze imobilul. In momentul in care acestia isi vor da seama ca au fost mintiti, sansele tale de a vinde apartamentul vor fi egale cu zero. Procesul de vanzare al unui imobil trebuie sa fie unul bazat pe incredere.

Nu ceda sub presiune - negocierea e un lucru, insa unii potentiali clienti vor recurge la tertipuri emotionale sau agresive pentru a obtine un pret mai bun. Vei auzi povesti de viata emotionante sau iti vor fi scoase in evidenta toate neregulile locuintei. Tu cunosti valoarea reala a imobilului tau, asa ca negociaza bine chiar daca esti presat de timp.

Urmand aceste sfaturi vei grabi procesul de vanzare al imobilului pe care il ai in proprietate si vei fi multumit de tranzactie. Acestea fiind spuse, echipa Royal Imobiliare iti ureaza vanzare buna!

Royal Imobiliare
Telefon :0371-330301
Fax: 0371-328205
Mobil: 0731-003407