Sursa neintrerupta de curent pentru calculatoare ce functioneaza tot timpul

BUCURESTI - 12 iunie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie

Orice aparat electronic are nevoie de o sursa de energie pentru a functiona. Unele se conecteaza direct la o sursa de curent electric, in timp ce altele functioneaza pe baterii. Indiferent de sursa de energie folosita de aparatele electrice, cand aceasta nu mai functioneaza sau s-a descarcat, aparatul devine nefunctional. Acest lucru se intampla pana azi, insa acum, cu ajutorul aparatelor UPS, alimentarea aparatelor electrice se face continuu.

ups calculatoare

ups calculatoare

Nu de mult timp au inceput sa fie la mare cautare aparatele UPS (uninterruptible power supply) pentru alimentarea diverselor aparate electrice chiar si in cazul intreruperilor de curent. Deoarece penele de curent cauzeaza mult disconfort, dar si multe defectiuni ale aparatelor si pentru ca multe date si documente se pot pierde de pe calculatoarele pornite, UPS-ul ajuta in evitarea unor astfel de situatii. Magazinul online e-acumulatori ofera o gama variata de aparate UPS pentru calculatoare, alaturi de UPS-uri pentru centrale termice, unitati de distributie a energiei electrice (PDU), cat si invertoare/incarcatoare si UPS-uri flexibile.

Cum functioneaza un UPS pentru calculatoare?

UPS-ul, sursa neintrerupta de curent este un aparat cate transforma curentul continuu de 12 volti, in curent alternativ de 220 de volti. Practic aparatul este o baterie cu invertor - bateria se incarca continuu printr-un redresor iar cand se intampla o intrerupere de curent din diverse cauze, aparatul trece pe baterie si alimenteaza in continuare calculatorul sau alte aparate electronice. Trecerea se face in cateva milisecunde, nici nu este simtita, si astfel nu apare riscul pierderii documentelor.

Depinde de capacitatea UPS-ului cat va putea sa alimenteze aparatele electrice, insa in general un astfel de aparat pastreaza aparatele active cateva minute sau chiar ore. Chiar si cateva minute va pot fi de folos in cazul unei pene de curent, deoarece veti putea sa va salvati datele si sa inchideti calculatorul asa cum trebuie.

Tipuri de UPS

1. UPS offline - cel mai simplu tip de UPS; contine un redresor pentru incarcarea bateriei, baterie si invertor dar nu ofera functie de stabilizare a curentului de la retea.

2. Line interactive - cel mai popular tip de UPS de folosit acasa; acesta ofera aceleasi functii precum un UPS offline insa este dotat si cu un stabilizator de tensiune si astfel are grija ca curentul de la retea sa fie stabil.

3. UPS online - un aparat mai complex ce presupune ca calculatorul nu este alimentat direct de la retea. Curentul trece prin redresor, baterie, invertor si abia dupa aceea ajunge la PC. Datorita procesului acesta lung, bateria trebuie schimbata mult mai des intr-un UPS online, insa din acest motiv va oferi si stabilitate maxima

Pe e-acumulatori.ro gasiti toate tipurile de UPS pentru calculatoare disponibile pe piata. E-acumulatori ofera solutii profesionale pentru alimentarea si accesorizarea diverselor aparate electrice si gadgeturi inca din 2002. Importator Duracell, Wentronic, Genesis, Enersys, Panasonic, Eneloop, LaCrosse, Varta, Duracell  si distribuitor Legrand, Exide, Caranda, Sony, Varta, Bosch, Fulmen, Energizer, Zap e-acumulatori.ro ofera produse exclusive si inovative. Afla mai multe despre ei pe www.e-acumulatori.ro.