Cupa ChocoArt - Silvian si-a desemnat primul castigator la Mamaia

BUCURESTI - 2 iulie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Vineri, 27 iunie 2008, la Hotelul Flora din Mamaia a avut loc decernarea Cupei ChocoArt – Silvian, si premierea castigatorilor Sectiunii Dulciuri din cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, etapa Mamaia 2008. Cupa sectiunii Dulciuri a fost decernata de catre Silvian Miron, maestru in arta culinara, specializat international in creatii din zahar si ciocolata, membru al juriului si fondatorul brandului Silvian.

Lansarea Cupei ChocoArt-Silvian - prima distinctie acordata in cadrul unei competitii de gatit, “creatorilor de dulciuri” din Romania a reprezentat una din noutatile pe care Etapa de la Mamaia le-a adus in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber - eveniment organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.).

Sectiunea Dulciuri, din cadrul clasei de preparate culinare reci s-a desfasurat vineri 27 iunie 2008. Juriul format din maestri si specialisti in arta culinara au gustat preparatele fiecarei echipe inscrisa in cadrul cupei ChocoArt-Silvian, notand, totodata, cele mai deosebite, inovative, naturale si originale preparate - castigatorii fiind anuntati in cadrul festivitatii de premiere ce a avut loc in aceeasi seara.

Din juriul care a decis care sunt cei mai buni 'preparatori de dulciuri' au facut parte Robert Rainford, starul emisiunii “Licence to grill”, Dumitru Burtea (Presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, membru de onoare W.A.C.S., membru Euro-Toques) – Brasov, Cornelia Ghisoi (Lady Chef , Maestru in Arta Culinara la Aro Palace Brasov) – Brasov, Vatafu Gheorghe (membru A.N.B.C.T., Specialist Emerit in Arta Culinara) – Bucuresti, Silvian Miron (maestru in arta culinara, specializat si premiat international in creatii din zahar si ciocolata, Silvian) – Constanta, serban Ionescu (Actor) – Bucuresti si David Contant (Maestru in Arta Culinara) – Bucuresti.

In urma deliberarilor premiul I si Cupa ChocoArt-Silvian au revenit concurentului George Catanu, de la restaurantul „Crazy” din Constanta - cu cateva deserturi din fructe proaspete si ciocolata - , locul al doilea fiind adjudecat de preparatele echipei „Cabana Vanatorilor” din Predeal, pentru ca locul al III-lea - sa revina echipei de amatori „Maestrii Jarului” din Bucuresti. Pe langa diplomele de participare oferite tuturor concurentilor inscrisi in cadrul sectiunii Dulciuri, juriul a acordat si premii speciale.

Spectatorii prezenti la eveniment au putut degusta dulciuri inedite, majoritatea preparatelor prezentate in sectiunea Dulciuri fiind deserturi usoare, racoroase, pe baza de fructe proaspete si spuma de fructe, iaurt, crema de lamaie. Pe langa gust - combinatii deosebite de arome si ingrediente - aspectul estetic a fost si el marcat de originalitate, prajitura in forma de stanca de mare, realizata din salam de biscuiti, ciocolata si fructe - fiind cel mai elocvent exemplu in acest sens.

'Concurentii au intrecut asteptarile, in special prin creativitatea de care au dat dovada. Ineditul si originalitatea au fost cuvintele de ordine in ceea ce priveste cele sapte echipe inscrise in sectiunea Dulciuri, fapt ce demonstreaza ca talentul exista, iar initiativa noastra de a crea o distinctie care sa il recunoasca si la nivel national a venit intr-un moment cat se poate de oportun,” a declarat maestrul Silvian Miron - membru al juriului si cel care a avut initiativa lansarii ChocoArt-Silvian.

Totodata, Campionatul International de Gatit in Aer Liber, etapa de la Mamaia – 27-29 iunie 2008 – a reprezentat contextul in care Silvian Miron a realizat o serie de prezentari si demonstratii. Pe langa implicarea sa, alaturi de A.C.E.E.A, in constituirea premiului sectiunii Dulciuri - Cupa ChocoArt – Silvian, maestrul a participat activ in cadrul evenimentului prin cateva din creatiile sale, in a caror realizare a imbinat o serie de tehnici si procedee complexe: turnare, modelare si sculptare a ciocolatei, dar si utilizarea tehnicii de suflare a zaharului – tehnica asemanatoare celei de suflare a sticlei.

Printre lucrarile prezentate s-au numarat doua piese de ciocolata, un cocostarc, in forma stilizata, cu inaltimea de 1 m si 40 cm - sculptat in ciocolata si la a carui realizare s-au folosit aproximativ 10 kg de ciocolata - precum si un un omagiu din ciocolata adus competitiei de la malul marii - o lucrare ce include simboluri marine, siglele ChocoArt, A.C.E.E.A. precum si pe cea a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Spectatorii au mai putut vedea si doua rochii de ciocolata precum si o piesa realizata din zahar. Totodata, sambata, 28 iunie 2008, maestrul Silvian a realizat si o demonstratie live, in cadrul careia concurentii, juriul si spectatorii au putut vedea cum se realizeaza modelarea si suflarea zaharului.

Silvian Miron este singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de inghetata si totodata, singurul roman care a primit Trofeul de aur “Arch of Europe”, pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, acordat de organizatia internationala Business Initiative Directions.

Despre SILVIAN SRL

Campionatul International de Gatit in Aer Liber este un eveniment tip competitie, organizat la nivel international, fiind totodata, cel mai mare eveniment de gastronomie din Romania. Trofeul 'Campionatului International de Gatit in Aer Liber' va fi decernat la incheierea campionatului, la Brasov, concurentului care a acumulat cele mai multe puncte de-a lungul celor trei etape care se desfasoara in 2008.

Etapa Constanta 2008 reprezinta a doua etapa a Campionatului International de Gatit in Aer Liber 2008 - prima etapa avand loc la Azuga, iar a treia urmand sa se desfasoare la Gilau, judetul Cluj.
pr@smartpress.ro