Expozitie foto inedita cu Imagini din culisele unui spectacol cu casa inchisa: operatia pe inima.

BUCURESTI - 26 august 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Photosetup este partener al acestui eveniment realizat in premiera in Romania: un proiect de pionierat in domeniul artei şi medicinei, dedicat fotografiei artistice in domeniul medical şi care prezinta imagini din culisele unui „spectacol cu casa inchisa": OPERAŢIA PE INIMA.

Expozitie foto inedita la Sibiu: Gentle Violence

Expozitie foto inedita la Sibiu: Gentle Violence

Expozitia senzoriala „Gentle Violence",va fi gazduita de Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu in perioada 5 si 28 septembrie.

„Gentle Violence" prevede o serie anuala de expozitii, anul 2014 fiind dedicat inimii. Imaginile, care ofera o metafora vizuala pentru ceea ce chirurgii numesc a fi o operatie „frumoasa", vor fi insotite de expunerea unor piese anatomice (inimi), precum şi de o coloana sonora ce recompune atmosfera din sala de operaţie, intr-o maniera inedita. Vizitatorii vor putea, astfel, sa inteleaga chirurgia din perspectiva medicului pasionat de profesia sa, dar si a pacientului care doreste sa stie ce se intampla cu el in cele mai intime momente ale vietii sale.

Conceptul si fotografiile sunt realizate de Cristina Bobe (www.cristinabobe.com), artist vizual, initiatoarea primei platforme online de fotografie medicala din Romania (www.fotografiemedicala.ro), lansata cu ocazia evenimentului TEDMED Live Iasi 2013.

Dr. Horia Muresian (www.horiamuresian.com), seful sectiei de Chirurgie Cardiovascula de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, anatomist si expert al fotografiei medicale a cordului, va expune, de asemenea, o serie de imagini inedite ale inimii si structurilor sale delicate, iar artistul Sebastian Florea va oferi o interpretare acustica a atmosferei din sala de operatie, printr-o coloana sonora ce reda perceptia pacientului ca spectator pasiv la propria interventie chirurgicala. Curatorul expozitiei este Laura Coltofean, Muzeul National Brukenthal.

Tot in cadrul proiectului, pe 6 septembrie, incepand cu ora 10:30, libraria Habitus (Piata Mica, nr.4, Sibiu) va gazdui o conferinta cu tema „Fotografia medicala - tehnici, echipamente, utilizari", la care sunt invitati atat medici, cat si fotografi, pentru a discuta despre echipamentul necesar fotografierii in diferite situatii impuse de interventiile chirurgicale, ce este fotografia medicala si de ce este ea un instrument util in practica medicala, cum se realizeaza etc.

Realizat in parteneriat cu FotoMEDICAL, prima platforma online de fotografie medicala din ţara, evenimentul se desfaşoara sub auspiciile Ministerului Sanataţii, ale Colegiului Medicilor din România şi in parteneriat cu Societatea Romana de Cardiologie.