În 2019, românii au ajuns să achiziționeze utilaje agricole de pe Internet

Iasi - 10 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

Din fericire pentru orice persoană care lucrează în domeniul agricol, procurarea utilajelor agricole se face din ce în ce mai ușor, fără să se piardă prea mult timp. Dacă în trecut achizițiile din domeniul agriculturii se făceau 100% din mediul offline: târguri agricole, magazine de specialitate, mai nou fermierii și-au îndreptat atenția către mediul online în momentul în care doresc să cumpere un utilaj care să le eficientizeze muncă.

Mai nou, marile magazine de specialitate s-au axat foarte mult pe extinderea vizibilității afacerii în mediul online, tocmai pentru că au ajuns la concluzia că această modalitate de promovare este de viitor și mult mai ușor de gestionat. Așadar, românii au ajuns la concluzia că doar prin comparația directă a produselor pot să ia cea mai buna decizie de achiziție. La o primă vedere este foarte greu să iei o decizie fără să știi nimic despre dotările esențiale care pot face dintre utilaje.

tocator_crengi_1

tocator_crengi_1

Pentru că pe piață paleta de produse este foarte variată, ai nevoie să știi caracteristicile esențiale ale unui tocător de crengi profesional, înainte de a-l achiziționa pe cel potrivit nevoilor tale.

În primul rând, la ce este util acest dispozitiv? Așa cum îi spune și denumirea, la tocatul crengilor ce rezultă din tăierea pomilor, curățarea grădinilor pentru primăvară și chiar eliminarea urmelor provocate de o furtună. În consecință, tocătorul de crengi este esențial oricărei persoane care face din grădinărit un mod de relaxare. Însă, pentru ca această activitate să devină un hobby în adevăratul sens al cuvântului, este importantă aparatura achiziționată cu scopul de a ușura desfășurarea activităților mai puțin plăcute ce presupun grădinăritul.  

Care sunt beneficiile unui tocător de crengi?

Un tocător de crengi este util în orice gospodărie pentru că poate fi folosit atât pentru procesul de prelucrare a ramurilor și de transformare a acestora în combustibil eficient pentru centrale, cât și pentru reciclarea ramurilor ce reies din curățarea livezii în procesul de pregătire pentru primăvară. Așadar, un tocător are 2 funcții principale: curățarea gospodăriei de crengile nefolositoare și transformarea acestora în combustibil ce poate fi folosit pentru centralele termice. 

Cum facem diferența între tocătoarele de crengi?

În primul rând, prețurile pot varia foarte mult: un tocător de crengi profesional poate porni de la 2.990 RON și poate să ajungă la 25.950 RON. 

În al doilea rând, principala caracteristică care trebuie luată în calcul este capacitatea de producție - modelele mai ieftine ca preț au capacitate redusă (de 2 m³/oră), iar pe măsură ce valoarea tocătoarelor crește, cu atât crește și eficiența acestora.

Însă, cel mai scump, nu este neapărat și cel mai bun pentru toată lumea. Este posibil ca acesta să nu fie util într-o gospodărie mică tocmai datorită eficienței sale de a lucra la nivel superior față de primul produs. 

Care este puterea motorului unui tocător de crengi?

Aceasta variază în funcție de model și capacitatea pentru care a fost creat. De exemplu, puterea tocătoarele de crengi regăsite pe tehno-ms.com sunt următoarele: 6.5 CP, 7 CP, 16 CP, 25 CP, 30 CP, 60 CP.

Care sunt criteriile de alegere ale celui mai bun tocător de crengi?

Așa cum lesne am înțeles, cel mai bun tocător nu trebuie ales neapărat în funcție de preț, ci mai degrabă trebuie să fim atenți la specificațiile tehnice și să ne raportăm la dimensiunea propriei gospodării în care dorim să-l utilizăm. Așadar, există tocătoare de crengi cu motoare pe benzină care consumă 500g/oră, cum este modelul AM-60 BD. Pentru acest model, motorul este protejat împotriva suprasolicitării printr-un ambreiaj special de frecare. 

De asemenea, elementul de lucru al acestui modul sunt cele 6 cuțite realizate din oțel. În ceea ce privește modulul AM- 60 prezentat mai sus, acesta poate fi atașat oricărui dispozitiv de acționare: de la motoarele electrice, la cele pe benzină, până la blocurile motor sau chiar PTO pentru tractor. 

În același timp, există și tocătoare de crengi care pot fi folosite fără a necesita alimentarea la curentul electric. Un astfel de exemplu este modelul GS-1500 care se poate manevra și transporta foarte ușor, fiind echipat cu roți pneumatice. Acesta are și măsuri de siguranță în procesul de lucru și astfel este dotat cu bară de protecție în caz de urgență. 

Așadar tocătoarele de crengi din România ce se pot achiziționa din online au calitate superioară, iar specificatiile tehnice se regăsesc în descrierile fiecărui produs. În 2019, mai multe afaceri din mediul offline s-au extins în online, pentru ca fermierii și nu numai, să aibă acces la aparatura necesare eficientizării proceselor din interiorul acestui tip de afacere sau chiar din propriile gospodării.  

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sinaps-marketing/in-2019-romanii-au-ajuns-sa-achizitioneze-utilaje-agricole-de-pe-internet