Filmul românesc "Duminică" - Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj Stuttgarter Filmwinter

BUCURESTI - 21 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Filmul Duminică a câștigat premiul Norman 2014 în cadrul festivalului de film experimental Stuttgarter Filmwinter 27

Filmul românesc

Cea de-a 27-a  ediție a festivalului Stuttgarter Filmwinter – Festival For Expended Media, a avut loc între 16 și 19 ianuarie 2014. Premiul Norman 2014 este cea mai înaltă distincție a festivalului și se acordă pentru cel mai bun film de scurtmetraj . În cadrul festivității de premiere din 19 ianuarie, acest premiu a fost acordat echipei filmului românesc de scurtmetraj Duminică.

 

Duminică reprezintă debutul regizoral și scenaristic al actriței Sînziana Nicola și este un film finanțat din resursele propii ale echipei: Sînziana Nicola, Andrei Ioniță, Alexandru Radu , Cristina Găvruș, Alexandru Potocean , Vlad Trandafir și Alec Secăreanu.

 

Sînziana Nicola a absolvit Universitatea Națională De Artă Teatrală Și Cinematografică, București, secția Arta Actorului în anul 2007, la clasa prof. Ion Cojar. În anul 2012, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, a debutat pe marele ecran în filmul O lună în Thailanda, regia Paul Negoescu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sinziana-nicola/filmul-romanesc-duminica-premiul-pentru-cel-mai-bun-scurtmetraj-stuttgarter-filmwinter