2010 - Către o societate a învăţării şi a cunoaşterii - 2030

BUCURESTI - 31 octombrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Societatea cunoaşterii impune utilizarea TIC ca punct de referinţă al schimbărilor de fond în sistemele de învăţământ.

Summit-urile de la Lisabona şi Feira au conturat „provocările”:
dotarea şcolilor, pregătirea cadrelor didactice şi asigurarea resurselor necesare

Recent, în perioada 27-29 octombrie, s-a desfăşurat în Bucureşti a IV-a Conferinţă Naţională de Învăţământ Virtual.
Timp de trei zile, cercetători, profesori şi studenţi cu preocupări în domeniul eLearning au asistat la prezentarea a 65 de lucrări de cercetare fundamentală şi aplicată, au dezbătut rezultate ale unor proiecte derulate în România, au evaluat modele funcţionale şi prototipuri de soft educaţional.
Anul acesta, conferinţa a avut patru secţiuni:
- Tehnologii şi Metodologii Virtual Learning şi Virtual Reality - implementare şi aplicaţii,
- Software Educaţional în învăţământul universitar,
- Software Educaţional în învăţământul preuniversitar,
- Training şi Management Educaţional.

În plus faţă de ediţiile precedente, anul acesta a fost organizată şi o conferinţă dedicată rezultatelor privind învăţământul virtual din alte ţări - „ICVL - The 1st International Conference on Virtual Learning” - la care au participat 89 de cercetători şi cadre didactice din 15 ţări şi au fost prezentate 55 de lucrări ştiinţifice.

Ca la fiecare din ediţiile precedente, compania SIVECO România SA a fost prezentă şi anul acesta la eveniment cu lucrări de avangardă în domeniul software-ului educaţional şi al managementului de proiecte naţionale de eLearning.

“Educaţia a reuşit să se adapteze la era tehnologiei, acest proces fiind rapid şi cu rezultate excelente, deoarece într-un timp foarte scurt putem să ne lăudăm cu biblioteci virtuale, calculatoare şi internet în şcoli, programe de master bazate pe soluţii de e-learning moderne, conţinut educaţional multimedia 100% românesc premiat ca fiind cel mai bun în lume şi aici mă refer la premiul pe care l-am obţinut anul trecut cu lecţiile AeL la World Summit Award on The Information Society. Lucrarea „AeL Content, winner la World Summit Award 2005”pe care am prezentat-o în plenul conferinţei a avut un ecou mult mai mare decât mă aşteptam în rândul auditoriului” declară Radu Jgureanu, eContent Project Manager la SIVECO România.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/2010-catre-o-societate-a-invatarii-si-a-cunoasterii-2030