7 solutii pentru eficientizarea relatiei dintre administratia publica si contribuabili

BUCURESTI - 24 iulie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Solutiile informatice permit accesul nediscriminatoriu, rapid si eficient al cetatenilor la serviciile publice

68% dintre romani cred ca dreptul la informare este foarte important, cele mai interesante informatii pe care acestia doresc sa le afle fiind legate de taxe si impozite (50%), de modul in care sunt cheltuiti banii publici (49%), de legi, regulamente si decizii adoptate de autoritati (34%), se arata intr-o cercetare recenta a Institutului pentru Politici Publice.

Sistemele informatice imbunatatesc eficienta activitatii institutiilor, in interesul direct al cetatenilor, care beneficiaza de acces larg si nediscriminatoriu la servicii publice de calitate.

Portofoliul SIVECO Romania cuprinde solutii destinate administratiei publice perfect adaptate cerintelor din acest sector de activitate.

Recent lansata versiune de pachet informatic integrat SIVECO Applications 2011 permite comunicarea in timp real intre compartimentele institutiilor, oferind suport pentru fundamentarea deciziilor manageriale. Prin folosirea acestui sistem informatic, productivitatea muncii de la diferite nivele ale administratiei creste, reducandu-se timpul de raspuns la solicitarile contribuabililor, carora li se asigura accesul permanent la informatii. Componentele aplicatiei - financiar-contabil, buget, contracte, investitii, mijloace fixe, fluxul ALOP (Angajare, Lichidare, Ordonantare si Plata), stocuri, aprovizionare, salarizare, resurse umane etc, automatizeaza activitatea din toate departamentele unei institutii publice, permitand interoperabilitatea facila a tuturor datelor gestionate de acestea.

SIVECO Business Analyzer monitorizeaza si coreleaza intreaga activitate a unei institutii, permitand o prelucrare analitica si sintetica a datelor in timp real. Consecinta: o reactie rapida si eficienta in luarea deciziilor. SIVECO Business Analyzer ofera managerilor din administratia centrala si locala o viziune de ansamblu asupra activitatii institutiei, avand posibilitati superioare de planificare, urmarire si previziune.

SIVADOC, Sistemul de Gestiune a Documentelor si Fluxurilor de Lucru, realizeaza gestionarea automatizata a documentelor, intr-o maniera securizata si usor accesibila. In plus, aceasta aplicatie ofera utilizatorilor posibilitatea definirii fluxurilor de lucru si urmarirea permanenta a evolutiei lor. Aplicatia asigura gestionarea electronica a documentelor indiferent de suportul pe care au intrat in institutie.

iTAXCollect automatizeaza complet procesul de calcul si actualizare a datelor privind impozitele si taxele locale datorate de cetateni. Intregul proces este simplificat si fluidizat, in conditiile centralizarii datelor si asigurarii securitatii acestora. iTAXCollect reprezinta un instrument informatic complex care serveste atat interesele autoritatilor, cat si interesele individuale de informare ale cetatenilor.

Registrul Agricol este un modul destinat evidentei unitare a gospodariilor din cadrul unei localitati, a terenurilor, mijloacelor de productie agricola si a efectivelor de animale. Registrul Agricol se adreseaza compartimentelor de specialitate din cadrul primariilor de comune, orase sau municipii.

INFOCHIOSC reprezinta o metoda complementara de informare a contribuabililor. Accesul la sistemul de informare se poate face prin intermediul Infochioscurilor instalate in locuri publice. Utilizatorul se poate informa asupra fluxurilor de rezolvare a diverselor probleme, poate trimite sugestii sau reclamatii, se poate informa asupra problemelor legate de taxe si impozite, poate expedia diverse tipuri de formulare, poate cauta orice informatie.

SIVECO PORTAL ofera contribuabililor acces usor la instrumente moderne de comunicare de tip forum, audiente on-line, e-mail etc. Aplicatia are surse variate de informatii publice care sunt actualizate periodic si poate fi integrata cu alte aplicatii existente la nivelul institutiei publice.

“Aplicatiile informatice propuse de SIVECO Romania micsoreaza timpul de raspuns al functionarilor la solicitarile cetatenilor, diminueaza birocratia, reducand in acelasi timp eforturile administratiei in ceea ce priveste gestionarea si controlul activitatilor interne. Finantarea solutiilor propuse de SIVECO Romania se poate realiza, in afara bugetului propriu al institutiilor publice, prin accesarea fondurilor structurale“, declara Cristina Itcus, Line of Business Manager Local Government, in cadrul SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de „Best Practice” din partea Comisiei Europene si „Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/7-solutii-pentru-eficientizarea-relatiei-dintre-administratia-publica-si-contribuabili