Comunitatea PALETTE creste!

BUCURESTI - 21 februarie 2018

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Proiectul european PALETTEV2 propune un mediu online cu servicii care ajuta persoanele varstnice sa se mentina active in societate , in special prin actiuni lucrative

PALETTE

PALETTE

SIVECO Romania participa la proiectul european de cercetare PALETTEV2, care isi propune imbunatatirea calitatii vietii populatiei cu varsta cuprinsa intre 55 si 70 de ani, prin dezvoltarea unui mediu de activitati participative si a unei platforme ICT dedicate persoanelor in varsta. 

PALETTE este o platforma comunitara online usor de utilizat care face legaturile necesare intre oameni din aceeasi zona, carora le plac aceleasi lucruri. Platforma ii ajuta sa gaseasca activitati, cursuri, servicii si persoane pe placul lor. 

Sistemul cauta profiluri similare, dar si activitati si servicii legate de interesele utilizatorului si lanseaza notificari personalizate. De exemplu, persoanele care cauta voluntari sau profesionisti pot gasi sau pot primi informatii despre seniori cu experienta, care sunt dispusi sa isi ofere abilitatile si expertiza. De asemenea, o persoana care solicita ajutor in gradinarit poate obtine sfaturi de la ingineri in horticultura. Astfel, utilizatorii sistemului PALETTEV2 se pot ralia unui grup de seniori care planifica o zi de destindere intr-un anume oras, in urma unei notificari a sistemului. 

Platforma PALETTE este accesibila tuturor celor care urmeaza sa se pensioneze sau celor care au facut acest lucru recent, ajutandu-i sa identifice noi activitati interesante. Chiar si cu o cunoastere minima a computerului, PALETTE este usor de folosit, deoarece a fost construita chiar pe baza informatiilor si sugestiilor furnizate de catre seniori. 

Cei interesati sa incerce platforma, avand domiciliul in Bucuresti sau in localitatile aflate in apropierea Bucurestiului, se pot inscrie in comunitatea PALETTE, trimitand un email cu datele de contact la: marius.preda@siveco.ro; andreeateo92@yahoo.com; aurelia.curaj@sas.unibuc.ro. 

Proiectul va fi implementat de parteneri cu expertiza complementara din cinci tari: Romania, Elvetia, Olanda, Slovenia, Polonia. 

In proiect sunt implicate doua organizatii romanesti: SIVECO Romania, singura companie de mari dimensiuni din acest consortiu, si Universitatea din Bucuresti. 

Mai multe informatii despre proiect se gasesc aici - http://www.siveco.ro/sites/default/files/article_images/press_releases/Flyer_Palette.pdf, putand fi partajate cu toti cei interesati!

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/comunitatea-palette-creste