De 15 ani, Soft care conteaza

BUCURESTI - 13 iunie 2007

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO Romania, o companie pentru care performantele vorbesc de la sine, cel mai bine

La sfarsitul saptamanii trecute, echipa SIVECO Romania a aniversat la Centrul de Conferinte Snagov, alaturi de peste 1000 de invitati din tara si de peste hotare (clienti, parteneri si colaboratori), 15 ani de la infiintarea companiei.
Atmosfera sarbatoreasca a fost animata de artisti romani de exceptie: Felicia Filip, Horatiu Malaiele, Toni Grecu, Vali Craciunescu si Radu Gheorghe, de trupele muzicale IRIS, Amadeus si Juke Box.

Au fost rememorate cu placere si buna-dispozitie, in discursuri oficiale dar mai ales in discutii prietenesti succesele construite impreuna de-a lungul acestor ani de succes si de a proba o data in plus valorile ce stau la fundatia companiei: grija pentru beneficiari, pentru membrii echipei si pentru calitate.

Personalitati de seama ale industriei IT, beneficiari ai solutiilor SIVECO, colaboratori sau reprezentanti ai unor organizatii importante ale mediului economico-social romanesc au punctat cele mai importante repere ale colaborarii cu SIVECO Romania facand totodata frumoase urari pentru viitor: Eugen Preotu, Consilier in cadrul Ministerului Comunicatiilor si al Tehnologiei Informatiei, Florin Filip, Vicepresedinte al Academiei Romane, Doina Banciu, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Informatica, Stefan Dan Popa, Presedinte & Director General al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Andrei Petrescu, Director General Bull Romania, Mihai Tudor, Director General IBM Romania, Silviu Hotaran, Director General Microsoft Romania, Dan Garlasu, Director de Vanzari la Oracle Romania, Gheorghe Bors, Director General al METACOM Sandblasting, Malin Dan Popa, Director Dezvoltare si Resurse Umane Aerostar SA Bacau.

Din partea Universitatii din Bucuresti – Facultatea de Litere, Prof. Dr. Ing. Doina Banciu a acordat companiei SIVECO Romania „Diploma de Excelenta” pentru contributia adusa la dezvoltarea continutului digital bazat pe noile tehnologii in sprijinul procesului de invatamant.
Ștefan D. Popa, Presedinte – Director General al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a premiat de asemenea compania SIVECO Romania cu „Diploma de Onoare” pentru nivelul de excelenta atins in afaceri si pentru statutul prestigios de partener al celor mai reputate firme din Bucuresti, din intreaga Romanie, precum si de peste hotare.

Multumind tuturor oaspetilor si echipei, Irina Socol, Presedinte, Director General si Co-Fondator SIVECO Romania, a facut o scurta trecere in revista a evolutiei companiei:

„In 1992, SIVECO Romania era o companie-pionier in software.
Cu perseverenta si curaj am construit cea mai importanta casa romaneasca de software - un succes real pentru industria romaneasca de IT.
Pentru a va putea oferi o dimensiune a evolutiei noastre, pot sa va spun ca in 1992 aveam o cifra de afaceri de 2000 de dolari iar in 2006, am inregistrat 42 milioane de dolari.
In jurul celor 3 oameni de la inceput, a crescut azi o echipa de 650 de specialisti.
...Si nu ne vom opri aici. Romania devine un nume de marca pe harta internationala a IT-ului. Avem forta si know-how-ul necesar pentru a depasi granitele tarii si a deveni un jucator important pe piata internationala.
Iar pentru acest lucru trebuie sa multumim clientilor, partenerilor, actionarilor si colaboratorilor nostri. Impreuna am invatat mult.
Ne propunem sa va anuntam, la aniversarea a 20 de ani de existenta ai companiei ca am devenit un lider regional si un important integrator de aplicatii european.”

SIVECO Romania este o companie pentru care cifrele vorbesc de la sine si cel mai bine:
- 450 de clienti interni si 1800 internationali,
- peste 40 de parteneri in intreaga tara,
- o crestere medie anuala de business de cca 50%,
- peste 50 de premii interne si internationale (inclusiv Premiul I la Mondialele IT pentru eLearning),
- peste 1 milion de elevi repartizati in licee,
- 10 milioane de rapoarte generate de Biroul Roman de Credit,
- 18 000 de medici, 2000 de farmacii si 450 de spitale conectate la acelasi sistem informatic.

In 2001, programul ADLIC dezvoltat de SIVECO (admiterea computerizata in licee si scoli de arte si meserii) a fost desemnat „Best Practice” la conferinta internationala de eGovernment de la Bruxelles, iar, in 2004 si 2006 platforma de eLearning AeL a fost nominalizata de catre Comisia Europeana la Information Society Prizes (European IST Prizes).

In 2005, Romania a devenit, prin SIVECO, un nume de referinta pe harta mondiala a invatamantului asistat de calculator. World Summit Award (Premiul I la Mondialele IT) pentru eLearning a venit ca o atestare a creativitatii si calitatii continutului educational dezvoltat de SIVECO, desemnat ”cel mai bun continut educational din lume” din peste 20 000 de proiecte din 168 de tari. Totodata, in 2007, continutul educational AeL Content este nominalizat la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE).

Un model de dezvoltare in industria romaneasca de IT, SIVECO Romania ofera mediului de afaceri international solutii viabile, flexibile si de impact.
Datorita pozitiei sale geografice si facilitatilor multi-lingvistice, SIVECO Romania este in masura sa ofere solutii informatice pentru toate tarile central-est europene precum si in tari din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

Astfel, portofoliul SIVECO propus pentru piata unica europeana include noua versiune de pachet integrat SIVECO Applications 2010, special conceputa pentru a raspunde cerintelor pietei unice, sistemul de gestiune a documentelor si fluxurilor de lucru SIVADOC 2010, solutii recunoscute mondial de eLearning, solutii validate de eHealth, eCustoms, eAgriculture si eBanking.

Prezenta activa in organizatii profesionale din Romania dar si de peste hotare (ANIS, ARIES, AmCham, PACI, ISTAG), SIVECO deruleaza parteneriate de afaceri cu companii de software si hardware de talie mondiala (Intel, Oracle, Microsoft, IBM, HP), a construit o retea extinsa de distributie la nivel local si international si a atras in 2005 una dintre cele mai mari si mai importante investitii IT din regiune din partea Intel Capital si Enterprise Investors - toate acestea consolideaza increderea in mediul de business romanesc, atrag atentia asupra potentialului industriei software si recomanda SIVECO drept partener de incredere pentru dezvoltarea unor afaceri de succes atat in tara cat si peste hotare.

Aducand o contributie importanta la istoria IT a Romaniei, SIVECO este in plin proces de consolidare a notorietatii si pe plan international prin pozitia sa de important exportator de know-how in derularea de proiecte informatice complexe, de mare anvergura si impact. Compania a inceput sa se afirme cu putere si in tehnologia de varf la nivel mondial, solutia sa de eHealth ajungand in Bulgaria, iar expertiza SIVECO in eLearning in Cipru, Kuweit, Liban, Moldova si Emiratele Arabe Unite. Evolutia companiei si perspectivele pe care le are sustin in intregime valorile comunicate de sectorul romanesc IT&C: personal cu o inalta calificare, creativitate, cultura “excelentei tehnice”, costuri competitive si locatie accesibila.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 15 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro