Educatia asistata de calculator – vedeta zilelor Romaniei la Bruxelles

BUCURESTI - 22 ianuarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania este considerata un exemplu de buna practica pentru noile tendinte de instruire din lume

Sub patronajul Comisiei Europene, s-a desfasurat in perioada 15 – 19 Ianuarie 2007 Saptamana Romaniei la Bruxelles, eveniment de o deosebita importanta pentru consolidarea imaginii si a brandului Romania. Cu aceasta ocazie, Romania a prezentat ceea ce are mai bun in materie de proiecte de succes, patrimoniu cultural, turism, urmarind in acelasi timp cresterea vizibilitati si prezentarea capacitatii si expertizei tarii noastre in implementarea de programe complexe si in special a programelor europene de dezvoltare in domeniul educatiei.

In prezenta Comisarului european pentru Educatie Jan Figel, a Doamnei Odile Quintin - Director General DG EAC, Domnului Marius Hirte - Ministru-Consilier, Adjunctul Sefului Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana si a oficialilor europeni, compania SIVECO Romania a prezentat cu aceasta ocazie, sub titlul, 'Creative Romania : Romania's Advanced eLearning Strategy', programul sau de succes, SEI (Sistemul Educational Informatizat), unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale desfasurate la nivel national dar si unul dintre cele mai apreciate programe de eLearning din lume.

“Prin programul SEI, scoala romaneasca a trecut inaintea societatii in ansamblul sau in ce priveste informatizarea. Contributia noastra la informatizare societatii romanesti, in domenii in care detinem expertiza sustine efortul de promovare al brand-ului de tara pe plan regional si global. Industria romaneasca de software este un bun ambasador al Romaniei in lume, evidentiind latura creativa a informaticienilor romani”, declara doamna Irina Socol, Director General SIVECO Romania.

Prezenta la Bruxelles alaturi de expozitiile 'Sibiu: Traditii si contemporaneitate' si 'Counting the time of the history', compania SIVECO Romania a demonstrat inca o data experienta si expertiza sa capitalizata in viziune coerenta care acopera toate fazele programului eLearning pe termen lung.
De altfel, dezvoltarea unei societati informatizate este unu dintre cele mai importante challange-uri sociale si economice cu care se confrunta Europa si restul lumii. In contextul noii societati informationale bazate pe cunoastere, educatia de calitate este mai importanta acum decat niciodata. Cunoasterea si informatia au devenit cel mai important ingredient al productivitatii, competitivitatii, bunastarii si prosperitatii.

Despre Programul SEI

Initiat in 2001, Sistemul Educational Informatizat are drept obiectiv principal modernizarea sistemului educational romanesc prin introducerea unor instrumente si metode noi de predare a majoritatii materiilor studiate in scoala, dar si oferirea de suport pentru insusirea de cunostinte si aptitudini, cat si pentru evaluarea acestui process.

SEI urmareste strategia guvernului Romaniei in domeniul IT&C, vine in sprijinul atingerii obiectivelor reformei digitale, fiind conform cu planul de actiune eEurope 2005, dezvoltat de UE. Programul SEI este implementat in cadrul unui parteneriat public – privat, alaturi de SIVECO Romania aflandu-se companiile HP si IBM.

Succesul deosebit al SEI poate fi descris succint in cateva cifre reprezentative: peste 3 milioane beneficiari, 65.000 profesori instruiti, 4.780 laboratoare informatizate, 78.000 calculatoare, 1.647 lectii multimedia AeL, 600 de scoli conectectate la Internet. Prin intermediului solutiei dezvoltate de compania SIVECO in perioada 2001 - 2006 au fost distribuiti electronic catre licee un numar de 1.304.394 de elevi in conditiile utilizarii aplicatiei ADLIC (2001-2006).

Pana in acest moment, rezultatele cercetarilor ce au vizat scolile romanesti beneficiare a programul SEI demonstreaza ca tehnologiile noi fac procesul de invatare mai eficient, facilitand atat invatarea individuala cat si lucrul in echipa, democratizarea educatiei, dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere in conditiile reducerii absenteismului si motivarii elevilor spre invatare.

Solutiile companiei SIVECO Romania in domeniul educational, atat platforma de elearning, cat si continutul educational al lectiilor Ael au fost recunoscute la nivel international inca din 2001 de catre Comisia Europeana drept un exemplu de best practice in domeniul proiectelor de eGovernment. Alaturi de aceasta disctinctie stau numeroase alte premii, precum: World Summit Award, la sectiunea eLearning, obtinut in 2005, programul SEI fiind recunoscut drept cel mai de succes program de eGovernment derulat la nivel national, Honorable Mention la eEurope Awards for eGovernment, Manchester 2005 si “Premiul de Excelenta Project Management” pentru echipa AeL, toate acestea rezultand in cresterea notorietatii companiei la nivel international si participarea companiei la proiecte complexe internationale.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455