Educaţia in secolul 21, o temă extrem de actuală

BUCURESTI - 3 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Modelul romanesc de informatizare a educatiei –
un succes recunoscut pe plan mondial

Educaţia in secolul 21, o temă extrem de actuală

Recent, o temă extrem de actuală, aceea a educaţiei in secolul 21 si a modernizarii acesteia prin utilizarea instrumentelor IT, a constituit subiectul dezbaterii publice organizate de revista Bucharest Business Week. Reprezentanţi din zonele de educaţie şi IT au adus in prim plan programul naţional Sistem Educaţional Informatizat (SEI), rezulatele şi stadiul proiectului, considerat un exemplu de bună practică la nivel mondial.
SEI este primul program românesc de eGovernment a cărui valoare a fost recunoscută internaţional, proiectul de Admitere Computerizată din anul 2001 fiind distins cu „Best Practice” de către Comisia Europeană în anul 2001.

„Acest premiu este meritul companiei SIVECO România, dar şi al nostru pentru că i-am provocat să realizeze un program atât de performant cum este cel de repartizare computerizată”, a declarat Liliana Preoteasa, Directorul Direcţiei de Învăţământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

SEI se adresează tuturor zonelor educaţiei: demersului didactic prin paltforma de eLearning AeL şi materialele educaţionale pe care aceasta le încorporează, managementului resurselor şcolii, examenelor naţionale, programelor sociale specifice educaţiei şi comunicării.

„Începutul SEI marchează un moment memorabil pentru învăţământul românesc: trecerea de la tablă, cretă şi creion la predarea asistată de calculator. Este fără îndoială un succes mondial pentru care toţi cei care au făcut posibil acest proiect merită felicitaţi.”, a adăugat domnul Alexandru Mironov, Secretarul General al UNESCO în România.

Prezenţi la dezbatere, elevii şi profesorii prestigiosului colegiu de informatică Tudor Vianu din Bucureşti, împreună cu doamna director Silvia Moraru au vorbit despre beneficiile utilizării platformei AeL la clasă, despre impactul utilizării software-ului educaţional asupra învăţării şi nu în ultimul rând asupra rezultatelor şcolare.
Elevii Şerban Nistor, Adrian Diţă, Bogdan Stoica, Laura Mocanu, Alexandra Moraru şi profesorii Florina Stan şi Silvia Moraru au prezentat audienţei lecţii interactive de fizică şi chimie realizate de ei, lecţii pe care le utilizează la clasă.
„Prin SEI, informatizarea şcolii româneşti a depăşit etapa tranziţiei şi a păşit în cea de construcţie. Este unul dintre programele Ministerului Educaţiei cu un mare potenţial de utilitate şi de imagine. Recentele premii internaţionale primite de SEI – nominalizarea AeL la eEurope Awards for eGovernment şi desemnarea lecţiilor AeL drept câştigătoare ale World Summit Award - ne îndreptăţesc să credem că programul merge pe un drum bun, care merită continuat”, a declarat Irina SOCOL, directorul general al companiei SIVECO România.

SEI este mai mult decât un proiect de succes: este şi un exemplu de colaborare dintre o institutie publica si domeniul privat, parteneriat care funcţionează de mai bine de 4 ani între Ministerul Educaţiei şi furnizorii proiectului, integratorul software SIVECO România si furnizorii de hardware, companiile HP şi IBM.

„Deşi se bazează instrumente informatice, tehnologice prin excelenţă, SEI este un proiect cu un pronunţat caracter didactic, centrat pe profesor. El oferă dascălilor instrumente complementare celor pe care le utilizează în mod tradiţional: tabla şi creta”, a adăugat Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/educatia-in-secolul-21-o-tema-extrem-de-actuala