In premiera, internetul romanesc este dominat de site-urile educationale

BUCURESTI - 10 iulie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in ultimele 30 de zile, http://portal.edu.ro a urcat pe locul intai in topul celor mai vizitate site-uri din Romania

Portalul initiat de Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania si-a atins unul dintre obiectivele principale asumate de cei doi parteneri in momentul lansarii amplului program de informatizare a invatamantului romanesc. Este vorba despre crearea celei mai importante surse de date disponibila online, care sa ofere tuturor celor interesati de fenomenul educational din Romania, informatii pertinente, corecte si actualizate in timp real.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in ultimele 30 de zile, http://portal.edu.ro ocupa, conform statisticilor de trafic, locul intai nu numai la categoria educatie /invatamant dar si in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania.
Si site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, http://edu.ro care pe prima pagina are link-uri catre principalele subsite-uri ale portalului SEI, a inregistrat in ultimele zile un numar impresionant de vizitatori, ocupand pozitia a 3-a la toate categoriile, conform trafic.ro.

Astfel, in premiera internetul romanesc este dominat de site-urile educationale, http://portal.edu.ro ce ocupa prima pozitie, si http://edu.ro pe locul al treilea.

Pe 07.07.2007 s-a inregistrat un numar record de vizitatori intr-o singura zi: 283 528.

2007 este primul an in care interesul internautilor romani pentru educatie si invatamant a depasit “apetitul” pentru presa online, informatiile sportive sau anunturile de recrutare.

Interesul romanilor pentru domeniul educational cunoaste o crestere spectaculoasa nu numai in perioada Examenelor Nationale.
Avand deja peste 100.000 de utilizatori inregistrati, forumul portalului SEI este locul predilect de intalnire al tuturor celor implicati in sistemul de educational romanesc.

Numarul anual de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, utilizatorii fiind deja obisnuiti sa gaseasca pe portal.edu.ro, la un loc, informatii diverse referitoare la educatie, intodeauna actuale si de calitate.

Echipa de specialisti din cadrul SIVECO Romania dar si colaboratorii implicati in moderarea si administrarea http://forum.portal.edu.ro incurajeaza un dialog deschis, mentinand intotdeauna un nivel ridicat al discutiilor, necesar unui spatiu reprezentativ pentru invatamantul romanesc.

“Asteptarile mari pe care utilizatorii portalului SEI le au, ne ambitioneaza sa fim din ce in ce mai eficienti in gasirea modalitatilor optime de a le pune la dispozitie informatii de calitate permanent actualizate. Intreaga echipa de specialisti implicata in centralizarea rezultatelor obtinute de candidatii care au sustinut Examenul de Bacalaureat si Testele Nationale a depus un efort deosebit pentru a respecta cu strictete termenele anuntate, metodologia si calendarul stabilit pentru examenele nationale” a declarat Otto Zelch, Line of Business Manager in cadrul SIVECO Romania.

“Milioanele de vizitatori care au accesat in ultima luna http://portal.edu.ro demonstreaza ca educatia ramane un reper important pentru sistemul de valori al Romaniei de azi”.

Despre SEI:
Programul de informatizare a invatamantului preuniversitar romanesc, SEI (Sistem Educational Informatizat), derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania, reprezinta unul dintre cele mai ambitioase proiecte educationale din Europa. SEI urmareste dotarea tuturor scolilor din Romania cu solutii IT complete pentru Procesul de predare/invatare. De asemenea, programul SEI promoveaza introducerea tehnologiei informatiei in procesul educational prin proiecte specifice destinate unor scopuri educationale si administrative. Aportul SEI la dezvoltarea societatii informationale este dovedit prin numeroasele premii si distinctii obtinute atat la nivel national cat si international.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 15 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency.
Cu ocazia, Galei de decernare International Project Excellence Awards de anul acesta, Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) a recomandat proiectul SEI – Sistem Educational Informatizat, realizat de SIVECO Romania si Ministerul Educatiei, drept unul dintre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro