Părinţi, nu vă jucaţi cu viitorul copiilor voştri!

BUCURESTI - 22 iunie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Aplicaţia de tip tutorial, 'Orientare Admitere' îi învaţă pe elevi şi părinţi cum să completeze fişa de înscriere pentru liceu la http://admitere.edu.ro

Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ a fost publicată aplicaţia de tip tutorial „Orientarea pentru Admitere' pentru sprijinirea candidaţilor în alegerea şi prioritizarea opţiunilor pentru licee şi şcoli de arte şi meserii.

Candidaţii au posibilitatea de a-şi verifica şansele de admitere la licee şi specializări specifice, de a selecta şi ordona specializările dorite şi de a tipări fişe de înscriere. Listele de opţiuni se pot consulta în broşurile editate de fiecare Inspectorat Şcolar Judeţean, iar formatul fişei tipărite este cel oficial.

Aplicaţia de orientare este accesibilă oricărui utilizator al portalului educaţional SEI (http://portal.edu.ro/).
Acesta nu trebuie decât:
- să acceseze adresa de Internet http://admitere.edu.ro/
- să se înregistreze cu aceleaşi nume de utilizator şi parolă ca şi pe portal.
- să aleagă judeţul în care doreşte să candideze urmat de completarea datelor personale conform fişei de înscriere
- să elimine specializările pe care nu doreşte să la ia în calcul, obţinând o listă de opţiuni, ordonate automat în funcţie de ultima medie de admitere din anul anterior la fiecare specializare.
În funcţie de media pe care anticipează că o va obţine, elevul poate afla ce şanse are de a fi admis la liceul preferat. Răspunsul se obţine în câteva secunde şi cu un efort minim.

Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii de stat

Această înscriere se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care media generală obţinută la testele naţionale (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv) are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a are o pondere de 50%. Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele bilingve pentru care se susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pentru care se susţin probe de verificare a cunoştinţelor la limba maternă.

Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii, la învăţământul de zi, a candidaţilor care au promovat testele naţionale (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini şi a celor care solicită înscrierea în învăţământul special) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal şi profesional de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale şi care nu împlinesc 18 ani până la data de 31 decembrie 2006 va avea loc în data de 14 iulie 2006.

Despre http://admitere.edu.ro

http://admitere.edu.ro este un sit web component al Portalului Educaţional SEI (http://portal.edu.ro), alături de alte situri precum http://titularizare.edu.ro şi http://bacalaureat.edu.ro.
Acesta conţine informaţii complete despre examenul de admitere precum metodologia, calendarul de desfăşurare, subiectele date la examenele din anii anteriori, şi un forum de discuţii pe aceste teme.

Despre Portalul Educaţional SEI http://portal.edu.ro

Portalul Educaţional SEI (http://portal.edu.ro) găzduieşte anual afişarea rezultatelor admiterii computerizate în licee şi şcoli de arte şi meserii – ADLIC, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admişi la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale şcolilor şi liceelor din România. Cu 62.500 de utilizatori înregistraţi şi 14 site-uri componente, Portalul SEI este cea mai importantă comunitate virtuală din România, reunind profesori, elevi şi părinţi din toată ţara. Portalul educaţional SEI este un site al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, realizat de compania SIVECO România.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România
Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de e-business, eLearning şi e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenţă, SIVECO România şi-a dobândit o solidă reputaţie pe piaţa internaţională, produsele sale fiind utilizate de către 1800 de clienţi din 30 de ţări care se alătura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore care implică dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor instituţii publice importante - Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Nationale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională a Vămilor - şi a oferit soluţii performante unor companii private de referinţă - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza şi are încheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) şi hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO România este membră a mai multor asociatii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact şi WEF Transparency.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro .
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/parinti-nu-va-jucati-cu-viitorul-copiilor-vostri